Planuojate kelionę į Jungtinę Karalystę, kad pamatytumėte Stounhendžą ir Bekingemo rūmus? Galite sutaupyti, jeigu į savo kelionės maršrutą įtrauksite Berlyno Brandenburgo vartus.

PaauglysJungtinės Karalystės Jordonas Coxas sutaupė 10 eurų ir pridėjo prie savo kelionės papildomus 1637 kilometrus nukeliaudamas į Berlyną savo kelionės iš Šefildo, esančio šiaurės Anglijoje, į Šenfildą, esantį jos pietuose, metu.

Jis netgi turėjo atliekamų pinigų keturių valandų apsilankymui Vokietijos sostinėje, kur išbandė keptas kario dešreles („currywurst“) už 1,83 euro, aplankė Potsdamo aikštę ir „Checkpoint Charlie“ punktą, taip pat nuėjo į nemokamą turą po Reichstago pastatą.

18-metis nuolaidų medžiotojas Coxas rašo tinklaraštį patarimų vartotojams portale „Money Saving Expert“. Jo pseudonimas „The Coupon Kid“.

Coxas išsirengė į 228 kilometrų kelionę iš savo gimtojo miesto Šenfildo į Šefildą, kad pamokytų kitus, kaip renkant kuponus galima sutaupyti pinigų.

Gerų pasiūlymų medžiojimo įgūdžiai

Jis kelionei į šiaurę sugebėjo gauti pigų traukinio bilietą už 24 eurus, tačiau kelionė atgal jam turėjo kainuoti net 61 eurą. Tai 26 euro centai už kilometrą.
Naudodamasis internetu ir savo gerų pasiūlymų medžiojimo įgūdžiais, jis suprato, kad gali grįžti namo per Milaną, Kopenhagą, Berlyną ar Dubliną naudodamasis pigių skrydžių bendrovės „Ryanair“ skrydžiais – ir tai būtų pigiau nei kelionė atgal namo traukiniu per Angliją.

„Nusprendžiau keliauti per Berlyną, nes tai buvo pigiausias ir tolimiausias, todėl vertas mano pinigų variantas“, – pasakojo jis.

Taigi, išvengdamas trijų valandų kelionės traukiniu, jis išleido 5 eurus traukiniui iš Šefildo į Derbį, 5,50 euro autobusui iš Derbio iki East Midlands oro uosto, 15.50 eurų „Ryanair“ skrydžiui į Berlyną, 12,50 euro skrydžiui iš Berlyno į Stanstedą ir 10 eurų kelionei autobusu iki savo namų.
Tai buvo 13 valandų kelionė, tačiau bendros išlaidos siekė 48 eurų. 1637 kilometrų kelionei – tai mažiau nei 3 euro centai už kilometrą.

Eksperto patarimai

Taigi kaip galima sutaupyti pinigų?

Coxas rekomenduoja ieškoti geriausių pasiūlymų nuo keturių iki dviejų savaičių prieš kelionę. Reikia turėti omeny, kad greičiausiai reikės rezervuoti du atskirus skrydžius, o tai reiškia papildomus rezervavimo mokesčius ir kelionę iš ir į oro uostą.

Jo Berlyno bilietai buvo rezervuoti prieš tris savaites.
„Jeigu neskubate, norite sutaupyti pinigų ir jums patinka nedidelis pasivaikščiojimas viename iš Europos miestų, verta pabandyti“.

Jis pripažįsta, kad toks keliavimo būdas nėra draugiškas aplinkai, bet priduria: „galėjau pasidžiaugt „nemokamomis“ mini atostogomis mieste, kurį visada norėjau aplankyti. Kitą kartą, kai keliausite traukiniu, būtinai pažiūrėkite, kiek jums kainuotų lėktuvo bilietai“.

Galite pamatyti, ką jis aplankė Berlyne žemiau esančiame „Youtube“ vaizdo įraše: