Šortų ilgis

Šortų ilgis turi būti toks, kad jūsų keliai matytųsi arba būtų tik šiek tiek pridengti. Drabužio ilgis turi būti pakankamas, kad visas pasaulis neišvystų privačių vilkinčiojo kūno vietų, bet ir neuždengtų blauzdų. Vidutiniškai šortų ilgis siekia 5 – 7 cm. virš vyro kelių.

Jei šortų ilgis iki pusės šlaunies, jie laikomi sportiniais ir tinkami fizinei veiklai, tačiau jokiu būdu ne dėvėjimui mieste, einant į parduotuvę ar restoraną.

Ar šortai turi būti laisvi?

Atsakymas į šį klausimą priklauso nuo šortų stiliaus bei asmeninio vyro skonio. Verta atsiminti, kad bet kurie šortai vizualiai prideda apimties viršutinei kojų daliai bei sėdmenims. Kadangi nepridengiama apatinė kojų dalis, ji atrodo lieknesnė lyginant su viršutine.

Laisvi ir „apdribę“ šortai prideda daugiau apimties, tad jei vyras nesiekia padidinti savo sėdmenų ar šlaunų, jam derėtų rinktis griežtesnio kirpimo bei tvirtos medžiagos šortus. Daugumai vyrų tinka lygaus sukirpimo ir sėdmenų srityje prigludę šortai. Jie primena karinės uniformos kirpimo šortus ir laikomi klasikiniais.

Kišenės ir spalvos

„Safari stiliaus“ šortai su kišenėmis šonuose, priekyje bei užpakalyje labiausiai tinkami iškyloms gamtoje ar darbui lauke. Nors ir labai patogūs, šio stiliaus šortai netinkami pasirodyti viešose vietose, socialiniuose susitikimuose ar apsipirkimui mieste.

Populiariausios šio vyriško drabužio spalvos: chaki, rusva, balta, tamsiai mėlyna, alyvuogių žalumo. Šios spalvos drabužiai tinka beveik visiems vyrams bei yra nesunkiai priderinami prie kitų aprangos detalių.

Ką dėvėti su šortais?

Dažnai ramybės vyrams neduoda klausimas – ar prie šortų galima mūvėti kojines? Taip, galima. Ar derėtų tai daryti? Ne. Kojinės su šortais ir sandalais ar paplūdimio šlepetėmis – skiriamasis atostogaujančio vokiečių turisto ženklas. Norint išvengti nesusipratimų ir įdegusių kojinių žymės paprasčiausiai patariama jų nedėvėti.

Tačiau jei šortai mūvimi kartu su batais uždaru priekiu, kojines patariama dėvėti. Tiesaus kirpimo šortai, vasariniai bateliai ir trumpos kojinės – sukuria stilingo vyro įspūdį.

Prie šortų taip pat puikiai tinka marškiniai, tačiau renkantis juos derėtų atkreipti dėmesį į stilių. Kadangi šortai – kasdienis ir neįpareigojantis drabužis, marškiniai taip pat turėtų būti ne puošnūs. Paprasčiausios taisyklės derinant marškinius su šortais: atsisakykite ilgų rankovių, rinkitės languotus, dryžuotus, ne vienspalvius marškinius, venkite šventinių marškinių stiliaus.

Marškinėliai ir šortai – patogiausias, bet ne stilingiausiai atrodantis derinys. Tad jei tik įmanoma, derėtų vengti šio dueto.

Šiltuose kraštuose, pavyzdžiui, Pietų Afrikoje ar Bermuduose jau įprasta su šortais dėvėti ir švarkus ar griežto kirpimo marškinius. Deja, likusioje pasaulio dalyje ilgos rankovės, palaidinės ir tuo labiau švarkai su šortais neturėtų būti derinami.

Medžiagos šortams

Medvilnė – tinkamiausia medžiaga patogiems ir savo paskirtį puikiai atliekantiems šortams. Medvilnė leidžia odai kvėpuoti šiltame ore, ją paprasta skalbti ir nebūtina speciali priežiūra.

Lininiai šortai – puikus pasirinkimas vyrui. Tiesa, paprasčiau rasti iš šios medžiagos siūtas kelnes, nei šortus, tačiau aptikus porą derėtų nusipirkti. Linas gerai praleidžia šilumą, leidžia odai kvėpuoti ir yra nepaprastai patogus dėvėti. Žinoma, linas glamžosi daug greičiau, nei medvilnė, tačiau susiglamžymas gali būti laikomas išskirtinu ir stilingu.

Vilna… Ši medžiaga naudojama siūti vasarines kelnes bei kitus drabužius, tačiau dėvėti vilnonius šortus nėra pats geriausias pasirinkimas. Tiesa, ši medžiaga labai tiks gyvenantiems (ar keliaujantiems) tropikų šalyse, mat drėgname bei karštame ore vilnoniai drabužiai – nepakeičiami. Kitu atveju pirkti vilnonius šortus nėra prasmės.

Sintetinės medžiagos dažniausiai naudojamos siūti sportinio stiliaus šortams. Nailonas ir elastanas – puikiai tinka laisvo kritimo drabužiams. Mat sintetinė medžiaga nelimpa prie kūno bei nesulaiko drėgmės. Renkantis šortus veiklai, kurios metu gausiai prakaituosite, verta atkreipti dėmesį į sintetinius pluoštus.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!