Prieš dvejus metus ji atsitiktinai aptiko nišą pagal užsakymus kuriamų vestuvinių drabužių rinkoje – „jai ir jai“. Tai nutiko, kai jos draugės lesbietės kreipėsi į ją pagalbos.

„Jos tiesiog negalėjo rasti to, ko norėjo, – sako 27 metų dizainerė savo studijoje šalies vakaruose esančiame Mainco mieste. – Aš net nepagalvojau, kad yra toks poreikis“.

Svarbiausia H.Bender darbe yra laikyti poros drabužius paslaptyje iki pat vestuvių dienos, bet užtikrinti, kad jie derėtų tarpusavyje.

Tačiau sukelti nuostabą ir susižavėjimą dar ne visas darbas.

Kaip ir dauguma moterų, žengiančių šį žingsnį, lesbiečių poros nori atrodyti ypatingai ir jaustis patogiai, bet tuo pačiu siekia išvengti stereotipų apie gėjus, sako H.Bender, kuri taip pat gyvena su savo partnere.

„Daugumai porų išties svarbu tai, kad jos nebūtų stumiamos atlikti lyčių vaidmenų. Yra žmonių, kurie klausia: „Kas yra vyras šiuose santykiuose?“ – sakė ji. – Nuotaka ir nori būti matoma kaip nuotaka, net jei vilki kostiumą. Štai kodėl jos nori derėti viena prie kitos, kad atrodytų kaip dvi nuotakos ... o ne kaip „vyras“ ir „moteris“.

Populiarios spalvos yra balta, kreminė ir šio sezono favoritė kapučino, atlasas, šilkas ir nėriniai, bet yra porų, kurios nukrypsta nuo tradicijų ir renkasi juodą odą, pilką ar fuksijos spalvas.

Dažniausiai pasirenkami kelnės ir prigludę švarkai, 3-iojo dešimtmečio suknelės, kombinezonai ar kombinezonai su ant viršaus segimu sijonu, kuris nusisegamas per vakaro priėmimą.

Viena pora pasirinko nuotakos stiliaus odines trumpas kelnes savo šventei Bavarijos tema.

H.Bender sutinka, kad jos drabužiai atspindi tam tikrą manierą, bet pabrėžia, kad jei klientė nori paprastos suknelės arba yra kategoriškai nusistačiusi prieš sukneles, jos noras yra svarbiausias.

Dizainerė ir pati rugsėjo mėnesį ketina įregistruoti partnerystę su savo drauge policininke. Drabužius sau ir savo nuotakai ji kurs pati, bet juos pasiųs viena draugė, kad išliktų tam tikras netikėtumo elementas.

Nuo 2001 metų Vokietijoje gėjų ir lesbiečių poroms leidžiama įregistruoti civilines sąjungas, kurios pagal įstatymą neprilygsta santuokoms.

H.Bender išreiškė nusivylimą, kad Vokietija dar nežengė taip toli kaip Prancūzija, Anglija, Velsas ir kiti, bet sakė, kad susisaistymas civilinės sąjungos saitais emociškai yra toks pats kaip santuokos sudarymas.

„Manau, kad (Vokietijos) visuomenė tam pasirengusi. Niekada nesijaučiau diskriminuojama“, – sakė ji.

14 lesbiečių porų jau įregistravo savo sąjungas vilkėdamos H.Bender kūrinius, kurie kainuoja po 1 400-1 900 eurų kiekvienas, neskaitant medžiagų kainos. Šiemetiniam sezonui jau kuriama daugiau kaip tuzinas komplektų.

Pernai pademonstravusi savo madas nuotakoms per „Couture“ mados savaitę Niujorke, ji žvalgosi į tarptautinę, o taip pat į vyrų rinką.

Pernai per vieną gėjų paradą jos kioskas sulaukė vyrų susidomėjimo, bet kol kas niekas užsakymų nepateikė, sakė ji ir pridūrė: „Jiems lengviau rasti ypatingus, tarpusavyje derančius drabužius ar pasisiūdinti kostiumus“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)