Floristikos kalba ne kuo mažiau išraiškinga nuo kitų menų. Gėlės savo kvapu, linijomis,ypatingomis formomis ir spalvomis įkvepia meistrus kurti floristinius šedevrus.

Šiandien floristika siūlo daugybę drąsių idėjų. Kai kurias idėjas floristai įgyvendina demonstruodami aukštojo meno kūrinius. Kitas vizijas naudoja kasdieniniame savo floristo gyvenime, kurdami vestuvines puokštes,kompozicijas, dekoruodami interjerą.

Be tradicinių nuotakos puokščių sparčiai populiarėja gėlių aksesuarai: rankinukai, skrybėlaitės, šalikai, diržai, apyrankės, plaukų lankeliai, o drąsiausioms - ir gyvų gėlių vestuvinė suknelė.

Jaunoji, pasirinkus nuotakos suknelę, sukurtą iš gyvų gėlių, atrodys tikrai stilingai ir nepakartojamai. Šis drabužis tiks ne tik ekstravagantiškai, mėgstančiai iššūkius merginai, bet ir kukliai, romantiškai būtybei. Kas gali būti įspūdingesnio už nuotakos suknelę iš gyvų gėlių?

Be abejo, reta būsima nuotaka susigundo floristų paskatinimais ir pasirenka gyvų gėlių meno kūrinį vietoj baltos puošnios tradicinės suknelės.

Šiuolaikinės nuotakos labai skirtingos, vienos - drąsios ir ryškios, kitos - kuklios ir subtilios, bet visos labai reiklios ir daug dėmesio skiria detalėms. Būsimos nuotakos kruopščiai renkasi ne tik vestuvinę suknelę, bet ir daug dėmesio skiria savo puokštei.

Jaunosios puokštė - tai ne tik svarbus šventės akcentas, bet ir neatsiejamas nuotakos aksesuaras. Todėl svarbu, kad vestuvinė puokštelė papildytų ir dar labiau papuoštų nuotaką. Vestuvinė puokštė turi būt ne tik graži, bet ir patogi, lengva, sukurta taip, kad nuotaka visą dieną nenorėtų jos paleisti iš rankų.

Svarbus momentas yra ir gėlių pasirinkimas. Labai dažnai būsimos nuotakos pageidauja puokštės iš savo mėgstamiausių gėlių arba pagal mados tendencijas. Šiuo metu labai populiarios lauko gėlių puokštės, tokios kaip bijūnai, vėdrynai, jurginai.

Svarbu žinoti, kad ne visų gėlių rūšių galima gauti visus metus. Galutinis gėlių užsakymas daromas likus savaitei iki šventės. Todėl neįmanoma šimtu procentų pažadėti gauti norimą gėlę, tuo labiau jeigu ta gėlė yra reta.
Ne mažiau svarbu, renkantis gėlę, atkreipti dėmesį į gėlės aromatą. Renkant į puokštę kvepiančias gėles (pvz. tokias kaip frezijos, bijūnai, jacintai) reikia gerai pasvarstyti, ar kasdienai malonus kvapas neveiks priešingai, tuo labiau, kad dažniausia vestuvės būna vasaros metu, kai trūksta gaivaus oro. Viena, kai erdviame kambaryje kelios šakelės, pamerktos vazoje arba žydintis krūmas po langais skleidžia malonų aromatą, o kas kita, kai surištas glėbys gėlių šalia visą dieną.
Spalvų gama šį sezoną floristikoje labai plati - nuo pastelinių atspalvių iki ryškios raudonos. Vis dažniau nuotakos renkasi ir geltoną - šilumos, saulės spalvą.
Nuotakos puokštės spalvą nebūtina derinti prie bendros vestuvių spalvos temos. Dažniausiai jaunieji prisiderina tarpusavyje, pvz. jaunikio švarkas mėlyno atspalvio, tai ir nuotakos puokštė stilingai derės, jeigu įkomponuosime į ją melsvų akcentų.

Svarbu, kad nuotakos puokšte galima būtų ne tik grožėtis, bet ir patogiai jaustis su ja, todėl ji neturi būti nei per didelė, nei per sunki. Populiariausias ir patogiausias variantas - tai apvali nedidukė puokštė neilgais apie 20 cm koteliais, surišta juostele. 

Kitas ne mažiau patogus, bet šiuo sezonu mažiau populiarus variantas - tai puokštė, įkomponuota į floristinį mikrofoną. Ji dar patogi tuo, kad jos nereikia merkti, nes visų gėlių koteliai paslėpti floristinėje kempinėje. Tokia puokštė įgauna taisyklingesnes formas.

Paskutiniu metu populiari yra rutulio formos puokštė. Tai puikus sprendimas tiems, kurie nori pasirinkti kažką originalaus. Prie puokštės tvirtinama juosta, už kurios galima laikyti puokštę. Kartais, bet vis rečiau, nuotakos renkasi lašo formos puokštes.
Paskutinis ir labai svarbus vestuvinės puokštės akcentas - tai dekoras, kojelės. Juosta dažniausia derinama prie suknelės medžiagos, jeigu suknelė šilkinė, tai nėriniai prie puokštės jau netiks. Jeigu nuotaka suknelę siuvasi, galima puokštės kotelio dekorui panaudoti medžiagos atraižą. Tai geriausias sprendimas priderinti ne tik medžiagą, bet ir kaspino spalvą.
Puokštės kotelių rišimui visiškai netinka sniego baltumo atlasinės juostos, pirmiausia jos visiškai nedera prie suknelių (nebent tai suknelės medžiagos atraiža), o antra - balta spalva labai greitai išsipurvina. Rinkitės pieno baltumo, dramblio kaulo, šampano spalvos juosteles.

Kitas galimas variantas - tai juostas priderinti prie žiedų spalvos arba kotelių, čia puikiai tiktų natūrali žalia spalva.

Pabaigai patarimas būsimoms nuotakoms - merginos nebijokite naujovių, būkite išradingos ir originalios, tegul būtent jums sukurta nuotakos puokštė ir padiktuoja mados tendencijas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)