Šiuolaikiškos tendencijos yra radikalios ir atviros eksperimentams. Tačiau daugelis iš mūsų neįsivaizduoja, kaip tai būtų galima pritaikyti vaikučiams. Meistrų teigimu, negali būti jokių tabu vaikų šukuosenų norams. Mažieji madistai bei jų tėveliai turėtų nebijoti išbandyti siūlomas mados naujoves.

Šį sezoną mergaitiškose šukuosenose karaliauja asimetriški kirpimai. Tai yra „bob“ bei „kare“, tačiau jie turėtų būti itin asimetriški. Taip pat atsiranda naujos šukuosenų detalės – spalvotos sruogos (idealiai tinka šviesiaplaukėms mergaitėms) bei įvairūs pynimai iš „žgutų“, skirti ilgaplaukėms mergaitėms.

Spalvotos sruogos - tai puikus būdas lengvai, greitai ir išskirtinai papuošti savo plaukus. Dažyti plaukus spalvotomis kreidelėmis yra nesudėtinga, todėl tai gali tapti linksmu žaidimu vaikams, puošiant vienas kitą. Tėveliams dėl to baimintis nevertėtų, nes kreidutės - lengvai nuplaunamos.

Šį sezoną ilgakasėms mergaitėms meistrai siūlo pasipuošti išskirtiniais pynimais iš „žgutų“. Tai yra susukti plaukai virvutėmis, kurias galima rišti aplink galvą, palikti kaip uodegą ar susukti į kuoduką. Tokia šukuosena tiks ir šventei, ir bus praktiška mokykloje.

Mažiesiems stileivoms šį sezoną patariama rinktis vieną iš šių madingiausių šukuosenų.

Klasikos mėgėjams savo vaikučius rekomenduojama papuošti „prailgintu“ kirpimu. Šis kirpimas išskirtinis tuo, kad pakaušis kerpamas trumpai, o viršugalvis paliekamas ženkliai ilgesnis. Visi plaukai sušukuojami atgal. Toks kirpimas tiks kiekvienai progai.
Trumpų plaukų mėgėjams siūlomas „ežiuko“ formos kirpimas. Norint išsiskirti iš minios, šį variantą siūlomą paįvairinti stilingais ir originaliais plaukų raštais (skutinėjimais), kurie derės prie šios šukuosenos.
Keičiantis sezonui, savo šukuosenas siūloma atnaujinti ir mažiesiems garbanotų plaukų savininkams. Šį sezoną garbanotus plaukus siūloma kirpti trumpai, paliekant ilgas viršugalvio garbanas („garbanota skiauterė“).
Tėveliams, kurie nori, kad jų vaikučiai būtų ne tik stilingi, bet ir tvarkingi, be abejonės, siūlome rinktis berniukišką „bob“ kirpimą. Tai kirpimas, išlaikantis plaukų ilgį nuo 5 iki 15 cm (priklausomai nuo tėvelių pageidavimo), leidžiantis koreguoti veido formą bei suteikiantis įvaizdžiui harmonijos.

Plaukų mada kasmet iš esmės nesikeičia, keičiasi tik atskiros detalės, atspalviai, ilgiai. Be abejo, sezonas turi tam įtakos. Tikimės, kad kiekvienas galės išsirinkti sau tinkantį plaukų kirpimo variantą.

Fotosesijos rūbeliai „Next“, fotografė Rasa Ražanienė „Fotoalias“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)