Karštojo sezono mada tiesiog pulsuoja ryškiomis detalėmis, kurios leis išsiskirti iš minios tiek šėlstant vakariniame mieste, tiek ir palydint saulę pajūryje.

Stiliaus ir mados „Deichmann Trendblog“ tinklaraštininkė Darja Tupčaja pranešime spaudai dalijasi patarimais, kaip šias karščiausias mados tendencijas pritaikyti skirtinguose vasaros deriniuose.

1. Vakarinis pasivaikščiojimas kurortiniame mieste

Vasara daugeliui asocijuojasi su atostogomis kurortiniame mieste ir visai nesvarbu, ar jos planuojamos Palangoje, ar Ispanijoje. Šiemet lengviems pasivaikščiojimams promenadomis ar miestų gatvelėmis D. Tupčaja pataria rinktis romantika dvelkiančias detales.

„Atostogoms rekomenduoju rinktis karščiausią vasaros mados tendenciją – atvirus pečius. Tokio stiliaus palaidines ir sukneles mėgsta net žymūs modeliai Jourdan Dunn ir Kendall Jenner, todėl tokią suknelę pasirinkau ir savo deriniui. Jei nenori visiškai apnuoginti pečių – pabandyk „cold shoulder“ stiliaus palaidines, jos suteiks aprangai puošnumo ir moteriškumo“, – pataria tinklaraštininkė.

Šį sezoną madingi gėlėti akcentai – nuo hipiško stiliaus vidutinio ilgio suknelių iki gėlėmis siuvinėtų džinsų. Be to, anot D. Tupčajos, šį sezoną spalvų paletė taip pat keičiasi iš esmės – praėjusį sezoną karaliavusios pastelės šią vasarą vietą užleidžia sodresnėms ir ryškesnėms spalvoms: šviesiai rausvą keičia fuksijos gėlių atspalviai, šviesiai melsvą – tamsiai mėlyna, šviesiai gelsvą – citrininė.

„Nedrįstančioms pasirinkti ryškių sezono spalvų, išsiskirti iš minios padės ryškūs akcentai – šią vasarą madingos kaubojiško stiliaus skrybėlės, sportinės kepurės ir galvą dengiančios skarelės, primenančios 50-ųjų namų šeimininkių stilių. Aš renkuosi šiaudinę skrybėlę, kuri atrodo elegantiškai, bet tuo pačiu ir apsaugo nuo saulės. Norinčioms išbandyti kažką naujo, siūlau juodos spalvos šiaudines skrybėles – jos jūsų aprangai suteiks paslaptingumo“, – teigia D. Tupčaja.

Anot stiliaus ir mados tinklaraštininkės, nepamainomas kiekvienos vasaros akcentas – basutės. Šį sezoną madingos įspiriamos basutės, papuoštos kailiuku, kutais, blizgučiais, įvairiomis aplikacijomis. Patogumą mėgstančios stilingos merginos renkasi susegamas basutes, tačiau jos irgi turi būti išskirtinės – ryškių spalvų ar puoštos netradiciniais akcentais.

„Atostogų vakarėliams prie jūros renkuosi baltas basutes su prisiūtomis gėlėmis. Jos lengvai dera prie įvairios aprangos ir yra labai patogios – kojos nepavargs ilgų pasivaikščiojimų metu“, – teigia tinklaraštininkė.

2. Šokiai naktiniame klube

Ilgos vasaros naktys vilioja šokiais naktiniuose klubuose. Juose šią vasarą madingiausi metalo atspalviai – metas išbandyti sidabrinę ar auksinę spalvą. Šaltesnėmis vasaros naktimis į madą grįžta plisuoti sijonai, prie kurių tinka ir puošnios palaidinės, ir megztiniai ar net džemperiai. Prie paaukštinto liemens plisuoto sijono šią vasarą galima derinti braletės stiliaus trumpas palaidines.

„Prie puošnesnio stiliaus sijono tiks niekada iš mados neišeinanti odinė striukė, kuri suteikia aprangai šiuo metu populiarių rokeriškų motyvų. Vietoje odinės striukės taip pat galima rinktis įvairių spalvų švarkelius ar „bomber“ stiliaus striukes“, – sako D. Tupčaja.

Anot stiliaus ir mados tinklaraštininkės, šį sezoną kiekvieną vakarėlio aprangą papuoš basutės ant kulno. Tačiau šiemet iš mados išėję bateliai su labai aukštais kulnais vietą užleidžia patogesnei avalynei su elegantiškomis detalėmis – dirželiais ar raišteliais ties kulkšnimi.

„Šokių klube noriu atrodyti puošniau, o tai padaryti leidžia aukštakulnės basutės, ypač – metalo atspalvių! Jeigu neturiu laiko persirengti – tokia avalynė iš karto pakeičia visą mano aprangą. Tačiau toms, kurios siaurų kulniukų prisibijo, nerimauti neverta – šią vasarą taip pat madingos platformos, galėsiančios tapti saugesniu ir patogesniu pasirinkimu ilgoms šėlionėms mieste“, – teigia D. Tupčaja.

3. Stilingas muzikos festivalis

Muzikos festivaliai jau seniai tapo karščiausiais vakarėliais, kuriuose merginos demonstruoja savo išpuoselėtą stilių. Šiais metais festivaliuose vyrauja nauji mados vėjai: praėjusiais metais išpopuliarėjusias nertas palaidines šiemet keičia marškinėliai su logotipais, užrašais, emblemomis. Šiemet tarp festivalio mados favoritų sugrįžta ir dryžiai, kurie šią vasarą gali būti daug įdomesni ir ryškesni, negu anksčiau. Vietoje madingų juodai baltų ir baltai mėlynų dryžių populiarėja drąsūs, įvairiausių spalvų dryžiai bei dryželiai, kurie festivalio aprangai suteiks valiūkiškumo įspūdį.

„Šį sezoną be madingų stiliaus detalių į festivalius siūlau vežtis patogią aprangą – kuprinėje atraskite vietos patogiems sportiniams bateliams ir sportinei striukei. Beje, šiemet tradicinį festivalių atributą – džinsinius šortus – galite keisti vaikystę menančiais džinsiniais sijonais, margintais įvairiomis aplikacijomis. Šiuo metu džinsinių sijonų pasirinkimas parduotuvėse itin didelis“, – sako D. Tupčaja.

Anot mados ir stiliaus tinklaraštininkės, svarbiausias festivalių stiliaus akcentas – batai. Šį sezoną tai espadrilės su ilgomis juostelėmis ar įvairiais raišteliais. Espadrilės tapo mėgiamos dėl savo universalumo – jos gali atrodyti ir itin puošniai, bet taip pat tikti ir prie kasdienės aprangos. Dėl to šiuos patogius, plonos medžiagos batelius mėgsta ir garsūs dizaineriai, ir įžymybės.

Šią vasarą stilingosios eksperimentuoja su skirtingų spalvų, raštų ir medžiagos espadrilėmis – anot D. Tupčajos, šiuo metu madingi visi pasirinkimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt