Kaip ji mus veikia ir kaip valdyti energijos srautą, jeigu jis ne visada palankus?

Iš kur atsiranda daiktų energija?

Antikvariniai daiktai – baldai, žvakidės, statulėlės ar papuošalai – gaminami ne fabrikuose, o yra senovės meistrų rankų darbas. Ar jie pagaminti su meile? Apie ką galvojo, kaip jautėsi juvelyras, įstatydamas į žiedą akutę? Ar jis buvo geras žmogus? Pasak bioenergetikų, daiktai lyg kempinė sugeria juos sukūrusio žmogaus mintis, jausmus, ketinimus ir šią energiją išsaugo ilgai.

Tas, kuriam daiktas priklausė vėliau, papildė jį tranzito energija. Koks žmogus buvo, ar jis noriai atsisveikino su daiktu taip pat turi reikšmės. Galbūt pastebėjote, kad per išpardavimus įsigyti daiktai niekada netarnauja ilgai. Nukainojant daiktą, jo energija pažeidžiama. Tačiau padėtį dar galima ištaisyti, nes savininkas dabar esate jūs, ir dabar jūsų energija veikia įsigytą daiktą.

Minkšta šiluma

Lankymasis antikvarinių daiktų parduotuvėse, sendaikčių turguose ar aukcionuose nuteikia savotiškai. Užsukote tik apsidairyti ar ieškote konkretaus daikto? Kartais įsigyjame pirkinį, apie kurį visai negalvojame. Atrodo, ne tik mes renkamės daiktus, bet ir daiktai renkasi mus.

Kokia energija sklinda iš sendaikčių turguose ar antikvarinėse parduotuvėse siūlomų daiktų, galite nustatyti patys. Prisilieskite prie didelio daikto, pavyzdžiui, baldo, mažesnį daiktą paimkite į rankas, priglauskite prie krūtinės. Tada užsimerkite ir įsiklausykite į savo pojūčius. Jeigu jaučiate diskomfortą, reiškia daikto reikia atsisakyti, kad ir kaip jis jums patiktų.

Svarbiausia – žodžiais nenusakomo ryšio pojūtis. Ne visada žinome konkretaus daikto istoriją, geriausiu atveju – tik pavienius fragmentus. Todėl niekas kitas nepadės pasirinkti pirkinio su artima energija, tik mūsų pačių nuojauta. Daiktas turi stiprinti, suteikti teigiamos energijos, pilnatvės pojūtį. Kai kurie kolekcininkai daikto skleidžiamą srautą vadina minkšta šiluma. Pasak jų, tai lyg daiktą supanti neryški auksinė migla.

Antikvariniai daiktai auklėja

Įsigijus senovinių daiktų, juos pamėgus, prie jų prisirišus, galima keisti savo charakterį ir temperamentą. Manoma, kad žmogus, kuris domisi antikvariniais daiktais, yra rimtas, išsilavinęs, inteligentiškas, kantrus ir jautrus. Tačiau toks jis buvo ne visada.

Seni daiktai žmones auklėja, moko dėmesingumo, pagarbaus elgesio su supančiais daiktais, o susidomėjimas daikto kilme perauga į susidomėjimą istorija. Senovė suteikia vidinę ramybę, stimulą kurti, lavina vaizduotę. Antikvariniai daiktai žmogų veikia kur kas stipriau negu šiuolaikinio dizaino interjero elementai.

Neleisti savęs užgožti

Antikvarinių daiktų kolekcininkai kartais pradeda nerimauti, kad jie pamažu „ištirpsta“ juos supančiuose sendaikčiuose. Kadaise šie daiktai pakeitė jų temperamentą ir charakterį, tačiau ateina momentas, kai poveikis pasidaro labai stiprus, užgožiantis jų asmenybę. Todėl kartais sendaikčių energija valoma tam tikrais ritualais.

Jeigu jaučiate, kad jums tiesiog reikia naujos, gaivios energijos, nes pernelyg „apkerpėjote“, galbūt verta namų interjerą papildyti naujais kitokia energija pulsuojančiais daiktais. Knyga apie šiuolaikinį meną, neseniai padarytos nuotraukos, naujos pagalvėlės ant senovinio krėslo suteiks daugiau individualumo.

Antikvarinių daiktų energijos valymas

Kruopščiai nuvalykite dulkes.

Nedidelius daiktus keletą kartų perneškite virš žvakės liepsnos, didelius – apeikite su žvake. Geriausiai tinka šventinta žvakė.

Druskos kristalai sugeria neigiamą energiją. Smulkius daiktus vieną parą pamirkykite jūros druskoje.

Nuplaukite pasūdytu vandeniu tuos daiktus, kuriems vanduo nekenkia.
Išvalykite kambarį tiesioginiais saulės spinduliais: vienai dienai nukabinkite visas užuolaidas ir, jeigu įmanoma, atidarykite langus.
Daiktų energiją valo eteriniai aliejai. Pripildykite aromatinę lempą mėtų arba mandarinų aliejumi ir uždekite kambaryje, kuriame yra sendaikčių.

Vaikai, ypač iki 12 mėnesių, pasižymi nepaprastai stipria energetika, todėl netgi kitų vaikų išaugti drabužiai ar žaislai negali jiems pakenkti. Leiskite vaikams kartais palaikyti antikvarinius daiktus.

O gal neverta naikinti daikto energijos?

Yra kolekcininkų, kurie niekada nevalo daiktų energijos. Ne dėl to, kad ja netiki, o atvirkščiai – todėl, kad tiki. Pasak jų, išvalius daikto energiją, jis pavirstų į paprastą niekutį. Kolekcininkų teigimu, per visus metus sugerti įvykiai, buvusių savininkų jausmai, mintys kaip tik ir sudaro daikto vertę. Daiktai, prisikaupę neigiamos energijos, nebūna ilgaamžiai. Jie paprasčiausiai sulūžta...