---------------------------------
Visur su daina!

Gimtadienis… Ne bet kuris, o 25-asis... Reikia atšvęsti kažkaip ypatingai, bet... Kaip visada iškyla klausimas, ką įdomaus, netradicinio reikia nuveikti, jog visi būtų patenkinti ir laimingi... Kad žodis „VAU“ skambėtų ne tik porą dienų po šventės, bet dar bent pusę metų.

Jau antradienio rytas, gimtadienis šeštadienį, kamuojančios mintys apie idėjas, ką padaryti, ko dar nepatyrė niekas. Juolab kad norisi kažko paprasto, šilto, nebrangaus, bet skirto 20 skirtingų charakterių žmonių, 41 kv.m. bute, nes kai lauke -20 C, pikniko nepadarysi.

Ir štai, gaivus dušo vanduo, į giliausias dešiniojo ir kairiojo pusrutulio smegenis pašnibždėjo puikią mintį! Vakaro tema: "Staigmenos!" Ir ką tai reiškia? Aš ruošiu staigmeną svečiams, svečiai ruošia staigmeną man. VALIO, reikia tik susidėlioti ir viską įgyvendinti, nors ir laiko labai nedaug.

Pradėkime nuo mano idėjos įgyvendinimo būsimiems svečiams. Pasitelkiau į pagalbą geriausią draugę, kuri vienintelė žinojo apie mano sugalvotą vakaro staigmeną – įrašų studijos pasikvietimą į namus ir Jubiliejinės dainos įrašymą! Susiradome vaikinus - profesionalus, kurie sutiko pasirašyti šiai avantiūrai. Draugė surinko 8 dainų žodžius (aš apie dainas net nenutuokiau), kurie atspindėjo mano gyvenimo įvykius (nuo Tarkan “ Šakaron makaron” iki Sole Mia (nes mano vardas - Salomėja), o vaikinai surado garso takelius bei atvyko pas mane į namus.

Trumpai tariant, viskas vyko taip: susirinko svečiai, visi skirtingi, nepažįstami ir savaip keisti, nuo mene paskendusių dizainerių, šokėjų, iki rimtų, kaklaraiščiais pasipuošusių, verslo sričių atstovų, vadovų ir pan. Pirmas kokteiliukas žiūrint į ant sienos leidžiamas per projektorių juokingiausias mano gyvenimo nuotraukas (kurios dažniausiai būdavo slepiamos giliai kompiuteryje), lazerio ir apšvietimo spindesys, mini namų klubo jausmas leido šiek tiek visiems atsipalaiduoti, taipogi smagus susipažinimo žaidimas, kurio dar niekas nebuvo žaidę gyvenime, buvo tarsi bendravimo magijos atskleidimas.

Kol po geros valandos šnekėjimo apie orą nepasigirdo skambutis į duris... Juokaudama pasakiau, kad atėjo striptizo šokėjai, tai vyrukams kilo šiokia tokia įtampa. Greit draugė paskirstė 20 žmonių į 5 grupeles, įteikė dainų žodžius ir skyrė 10 min pasiruošimui. Dar nesu mačiusi tiek laimingų žmonių, kurie plešia žinomas dainas neturėdami nei balso, nei klausos! Nebereikėjo nieko, nes visgi prabudo lietuviškas noras dainuoti!

Gera juoko terapija, klegesys, mano palinkėjimų piešimas ant molberto tušu, fejerverkai, šūksniai ir pradainavimai pro šoną „Ką daryt..“ pasiekė net kaimynus, kurie beldėsi į duris, norėdami „prisijungti“.

Tad vakaras buvo turiningas ir visiškai neprailgo būnant visiems drauge, traukiant linksmas dainas ir šokant pagal jas. Nereikėjo jokių nusibodusių karnavalinių kostiumų, specialių temų, ar „užgavėnių kaukių“, tiesiog teminis vakaras „Staigmenos“ išsipildė su kaupu, net neįmanoma emocijų pakartoti ir perteikti žodžiu..

P.S. Gaila, kad galiu pridėti tik nuotraukas, o ne vakaro dainų jubiliejinį įrašą ar susuktą filmuką, tačiau siūlyčiau visiems tai pabandyti ir pajausti muzikos galią kiekvieno širdyje!

Salomėja

------------------------------------------------

Mūsų vakarėlis buvo per 2009 Naujus metus. Ilgai galvojome ir pasirinkome "Mokinukų" temą.  Turėjome ir mokytoją, kuri ir vedė visą vakarėlį. Visi buvom mokinukai. Gavome ir pažymių knygeles, ir originalius pamokų tvarkaraščius. Žaidėme žaidimus - laimėtojai būdavo įvertinti pažymiais ir gaudavo dovanų. Šokome, linksminomės...
 
Labai bijojome, kad mūsų berniukai gali mus pavesti ir nepasiruošti atitinkamos aprangos, tačiau likome labai nustebintos, kai visi apsirengė pagal temą: trumpos kelnės, baltos kojinės ir marškiniai su"varlyte". Merginos, aišku, dėvėjo trumpus sijonėlius, kitos pasirinko sukneles.

Šventėme iki paryčių... Buvo labai smagu. Tai pirmas mūsų teminis vakarėlis, kuris labai pavyko. Kitais metais, manau, vėl surengsime ką nors originalaus.
 

-----------------------------------------------
Štai čia - mano mamos jubiliejaus aprašymas. Šį vakarėlį organizavau pati.

16:00 – 17:00 val. Svečių rinkimasis.
Gėrėm spalvotą punšą, vertinom gėlėtuosius svečius, gavom daug gėlių ir sveikinimų!

17:00 – 18:00 val. Karštieji patiekalai.

18:00 – 18:10 val. Paveikslo pristatymas.
Visi svečiai tapė bendrą paveikslą, kuriame turėjo būti kuo daugiau gėlių ir spalvų, tapymas užtruko iki paryčių.

18:10 – 18:30 val. Susipažinimo žaidimas.
Susipažinimo žaidimas. Vardas? Iš kur? Kaip susipažinot? Kas Tau yra Viktorija? Jei būtum gėle, kokia norėtum būti?

18:30 – 19:30 val. Išdalinami ketureiliai.
Svečiams buvo išdalinti lapai, ant kurių užrašyti keturi žodžiai, pvz.: Viktorija, jubiliejus, gėlės, gamta. Vadovaudamiesi šiais žodžiais svečiai kūrė neįtikėtinus šedevrus. Buvo ir gražu, ir juokinga, ir labai netikėta.

19:30-19:40 val. Ar pažįstat jubiliatę? Kokia mėgstamiausia Viktorijos knyga? Kaip vadinosi Viktorijos vaikystės vasaros atostogų vieta? Kokia Viktorijos svajonių šalis?

Buvo pateikti keli atsakymų variantai, teisingai atsakę gaudavo specialiai ruoštas floristines dovanas.

19:40 – 20:00 val. Laimės žiedo paieška.
Prislapstėm daug užuominų visoje teritorijoje, jas sekdama jubiliatė ieškojo pagrindinės dovanos. Kol ji vaikščiojo po sodybą – scenoje jau ruošėsi koncertui grupė „Trys apelsinai“. Paskutinė užuomina atvedė iki scenos, o čia ir prasidėjo šokiai-pokiai skambant kūriniui „Baila Morena“

20:00 – 23:00 val. Trys apelsinai.
Šokom šokom šokom! Rateliais, porom, po vieną ir kaip tik sugalvojom.

23:00 – 23:10 val. Slide show.
Sutemus visus subūrėme prie didelio ekrano lauke. Leisdami mamos mylimiausią muziką ekrane rodėme nuotraukų prezentaciją iš įsimintiniausių jos gyvenimo akimirkų. Nuo gimimo iki dabar...

23:10 – 23:20 val. Ugnies žibintai.
Leidom 40 ugnies žibintų į orą, linkėdami daug laimės ir nuostabaus gėlėto gyvenimo!

23:20 – 05:00 val. Karaokė.
Dainavo visi iki vieno.

Ryte pakilę virėm plovą dideliame katile, o išsiskirstėm temstant!

Laura

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją