Batai - labai svarbi aprangos detalė, kuri kartu su kitais aksesuarais padeda moteriai atsiskleisti, tapti originalia, išskirtine. Kolekcija "Pavasarinė nostalgija" - kuklus, anot autorės, kelių mėnesių darbas. Nors kukli ji tikrai nepasirodė - daugiau nei 20 porų batelių ir basučių. Kolekcija nėra labai vientisa, tačiau tai ir nebuvo pagrindinis dizainerės tikslas.

Ryškios gėlės, pražydusios betoninio miesto panoramoje - kontrastas, paskatinęs Rūtą sukurti sodriai ryškių spalvų kolekciją. Kolekcijos leitmotyvas - asimetrija. Autorė mėgsta žaisti su skirtingomis spalvomis vienoje batų poroje. Juk šis sezonas - tai tarsi ryškių spalvų fiesta.

Rūtos Rimšelienės batai žavi savo originalumu - ne tik kulnų formomis, bet ir medžiagomis. Štai kad ir iš karoliukų nuaustas audinys (specialiai pagal autorės eskizus paruoštas Sankt - Peterburge) - jis panaudotas ne tik kaip aplikacija, bet ir kaip pagrindinė avalynės medžiaga.

Dizainerė modeliuoja ne tik batus, bet ir rankines, diržus, kuriuos galima suderinti su avalyne. Kolekcijos pristatyme matėme bent trejetą tokių komplektų.

Anot Rūtos, avalynės tendencijos Europoje šiuo metu labai kontrastingos - madingi batai arba visai be kulniuko, arba su labai aukštu. Batų priekis arba labai smailas, arba labai bukas. Spalvos - labai ryškios. Ypač madingi "vištos kojelėmis" marginti audiniai.

Rūta Rimšelienė yra baigusi VU kostiumo istorijos specialybę, o šiuo metu studijuoja Sankt - Peterburge mados kritiką (doktorantūra) bei avalynės dizainą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją