„Nevaržanti elengacija“ – tai kolekcija, skirta nuolat skubančioms bei modernioms moterims, siekiančioms suderinti nepriekaištingą išvaizdą ir komfortą. Nuo palaidinių bei suknelių iki minkštų paltų ir odos aksesuarų – renginyje bus atiduota duoklė rudens sezono įvaizdžiui. Kolekijos veidas – Liucina Rimgailė.

Šiame pristatyme debiutuojanti Aurelija Jurkšaitytė-Barzdukienė – drabužių kūrėja. Jos darbai įkvėpti prancūziškos dvasios, todėl pirmoje jos kolekcijoje vyrauja subtilios linijos, švelnių kūno spalvų bei sodrių rudeniškų tonų junginiai bei itin kokybiškos medžiagos, atvežtos iš Paryžiaus.

Minimalistinio stiliaus drabužius kurianti autorė sako norėjusi pabrėžti paprastumo grožį, todėl klasikinių modelių neužgožia akcentų ar dekoro gausa, o eleganciją kuria lakoniškos, tačiau nevaržančios linijos bei prabangūs audiniai.

Nors kurti savo drabužius Aurelija Jurkšaitytė-Barzdukienė pradėjo visai neseniai, su mada bei dizainu kūrėja santykius palaiko jau ne pirmus metus. Marijampolėje bei Druskininkuose turinti drabužių parduotuves, A. Juršaitytė-Barzdukienė dėl moterims siūlomo asortimento bei kuriamo savito stiliaus yra gerai žinoma minėtuose miestuose.

2013 m. Marijampolėje kartu su bendramintėmis kūrėja surengė mados vakarą „Rudens spalvų magija“, kurio metu buvo siekiama supažindinti svečius su naujausiomis sezono tendencijomis, pristatyti dar nematytus drabužių bei papuošalų modelius. Renginys sulaukė didelio pasisekimo, todėl ateinantys A. Juršaitytės-Barzdukienės darbai yra itin laukiami jos gerbėjų.

Savo vienetinių odos aksesuarų kolekciją pristatys ir Vilma Statkuvienė bei Sigita Kanapienienė. Naudodamos odą – subtilią ir ilgaamžę medžiagą – autorės taiko įvairias technikas jai apdirbti, išnaudoja jos plastines galimybes ir savo darbuose įkūnija tradiciją ir modernumą, eleganciją ir žaismingumą, estetiką ir praktiškumą.

Kūrėjos V. Statkuvienė bei S. Kanapienienė, baigusios meno ir dizaino krypties studijas, kartu dirba jau nuo 2008 m., yra įkūrusios studiją „Odos gildija". Abiejų moterų patirtį žymi įvairūs įgyvendinti projektai: 2009 m. vykusi paroda „Lietuvos aido" galerijoje „Ne viskas būna juoda"; 2010 m. parengta ir įgyvendinta akcija „Aš galiu“, kuria siekta sumažinti socialinę nepilnamečių mamų atskirtį, supažindinti su odos amato specifika bei paskatinti apmąstyti tolimesnes studijas; 2012 m. Alytuje organizuota paroda „Preliudija į odos aksesuarų pasaulį"; 2013 m. asmeninės Vilmos Statkuvienės kolekcijos pristatymas „Moters kodas" bei 2013 m. renginys Marijampolėje „Rudens spalvų magija".

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją