Su tuo sutinka ir Agnė Ramonaitė–Bočkienė, kitiems geriau žinoma „Agneros“ vardu, rašoma pranešime spaudai. Kaip tik tai, kūrybingai moteriai ir pavyko „sustingdyti laike“. Naujausioje kolekcijoje „Kartos“ – papuošalai su žemuogėmis, rugiagėlėmis, pievų žiedais, pienių pūkais ir aštriais prieskoniais.

Kaip teigė ji pati: „Gamta diktuoja tendencijas. Kodėl gi tuo nepasinaudojus? O ypač žiemą, kada vasaros, saulės ir šilumos labiausiai ilgimės“.

Kolekcijoje skirtingi personažai ir nematyti darbai

„Galima sakyti, jog šie metai – mano veiklos dešimtmetis. Jau eilę metų kuriu papuošalus ne tik sau, bet ir stilingoms moterims bei vyrams. Visuomet buvau įsitikinusi, jog įdomus papuošalas kuria nuotaiką, yra savitas asmenybės atspindys. Todėl kolekcijai pristatyti, į pagalbą pasitelkiau, net 5 skirtingus personažus. Visi jie – karta. Mama, dukra, dvi jos dukros ir vyras.

Beje, modeliai ne tik skirtingo amžiaus, išvaizdos ir charakterio. Jų ir profesijos skirtingos. Vyro vaidmenį atliekantis Marius Vasilevičius – laidų ir renginių vedėjas, į motiną įsikūnijusi Dangė Šamonskienė – dainininkė, buvusi realybės šou „Kelias į žvaigždes“ dalyvė.

Iš juvelyrinės dervos sukurti papuošalai – tinkami įvairiam amžiui, įvairioms kartoms. Visi jie vienetiniai: vis skirtingas lapas, skirtinga uoga, kitokia gėlė. O pasirinkimas iš ties platus – moterys galės atrasti širdžiai mielą kaklo vėrinį, apyrankę, auskarus, 3D burbulą, sages, sąsagas, odines apyrankes, raktų pakabukus. Vyrai irgi neliks nepastebėti – jiems vardinės sąsagos ir odinės apyrankės“, – pasakojo A. Bočkienė.

Papuošalai su augalais – ne tik „bobutėms“

„Greičiausiai papuošalais iš augalų pasidabinusius įsivaizduojate tik vyresnio amžiaus žmones su tautiniais drabužiais. Tai tikrų tikriausias mitas!

Keičiasi laikai, keičiasi ir požiūris. Kuriu drąsioms, nebijančioms išsiskirti iš pilkos masės bei besirūpinančioms gamta ir ekologija asmenybėms. Pati, per tiek metų įsitikinau, jog toks aksesuaras tinkamas tiek dienai, tiek vakarui. Be to, gali būti klasikinės aprangos „pipiras“.

Klientų sulaukiu iš viso pasaulio. Džiaugiuosi, jog pavyksta bent mažą dalį Lietuvos išsiųsti ten, kur niekas nėra girdėjęs apie mūsų šalį, gamtą ir nuostabaus grožio pievas ir miškus“, – šypsojosi Agnė.

Ypatinga technika, leidžianti sustabdyti laiką

„Kurdama papuošalus išbandžiau daug įvairių technikų, bet atradus šią liejimo technologiją mane sužavėjo mintis išsaugoti vasaros prisiminimus kiekvienai dienai. Apie tai daug skaičiau internete, užsienio portaluose. Domėjausi ir mokiausi, eksperimentavau ir atradau. Taip ir gimė papuošalai su tikrais augalais, kavos pupelėmis, pūkais.

Ateityje ir toliau nežadu sustoti. Visai netrukus žadu persikelti į erdvią studiją, kur galėsiu klientus pakviesti puodeliui kavos, apžiūrėti ekspoziciją ar atvykti į papuošalų gamybos kursus. Asortimento pėtroje irgi visada ieškau naujų formų, kurios, kuo subtiliau atskleistų augalų grožį. Juk jie – tikra simbolika.

Be to, pradėjau kurti ir ketinu plėsti dekoruotų indų seriją, kad moterys ne tik puoštųsi pačios, bet gražiais daiktais džiugintų namuose. Juk taip gera prisiminti vaikystę ir vasarą, tiesa? O pagalvokite, koks malonumas tuos prisiminimus nešiotis arti kūno kiekvieną dieną?“, – pokalbį baigė A. Ramonaitė–Bočkienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)