Krištolo indai, gyva muzika, gurmaniškas meniu ir be abejonės, tikrais stiliaus ir mados šedevrais pasipuošę svečiai. Daugelis greičiausiai svajoja, kad dabar pavyktų nors akies krašteliu išvysti visą šį grožį. Lapkričio 10 dieną tai įmanoma, negana to – visi norintys taps vieno tokio pobūvio svečiais.

Nuo 2015 m. lapkričio 10 d. iki 2016 m. gegužės 10 d. Lietuvos Taikomosios Dailės muziejuje veiks paroda „Kvietimas į pokylį. 1915– 2015”, kurioje pristatomos puošniausios vakarinės suknelės, iš privačios mados istoriko Aleksandro Vasiljevo kolekcijos. Ta proga sostinės senamiesčio viešbutyje „Stikliai“ organizuojamas pobūvis, kurio metu bus renkamos lėšos skirtos mados istoriko A. Vasiljevo kolekcijos išsaugojimui bei restauravimui.

Kaip teigė renginio organizatoriai, nėra nieko nuostabiau ir romantiškiau, nei kvietimas į pokylį, kuriame pagal tikras senovines tradicijas susirenka vakarine apranga pasipuošusi publika, groja klasikinė muzika, o ir iš arti galima išvysti dizainerių ir siuvėjų sukurtus išskirtinius apdarus, kurie tapo XIXa. ir XXa. pobūvių pažibomis.


„Šis pobūvis skirtas tiems, kurie vertina madą, stilių ir istoriją. Kiekvienas atvykęs į „Stiklius“ pasijus lyg patekęs į kitą epochą. Visos tradicijos, visos taisyklės bus taikomos tą vakarą, tad galimybė pasimokyti ir sužinoti naujo – yra. Vieta šiam pokyliui taip pat neeilinė – išskirtinių ir prabangių renginių ekspertais vadinami „Stikliai“ pasirinkti ne veltui. Poną Vasiljevą ir šį viešbutį-restoraną, sieja ilga ir brandi draugystė. Viešbučio prieigose kabo ir mados istoriko privačios kolekcijos kūriniai, paveikslai. Tikimės, jog Lietuva įvertins, kokia svarbi A. Vasiljevo fondo veikla ir norės prisidėti prie istorijos. Juk bene didžiausia dalis kolekcijos yra čia, Lietuvoje“, - pasakojo organizatoriai.

Pagal tikrąsias tradicijas pokylio organizatorius turėjo būti protingas, gailestingas, bet ne šykštus. Todėl nieko nuostabaus, kad tokie renginiai reikalavo labai didelių išlaidų. Žinomi atvejai, kai dėl sąnaudų kai kurie pokylių rengėjai netgi nuskursdavo. Pokylis turėjo vykti pagal tam tikrą scenarijų. Nors griežtų normų nebuvo, visgi, kaip teigia istoriniai šaltiniai, tam tikros taisyklės egzistavo – gausus būrys kviečiamųjų, tinkamai parengtos patalpos, gera muzika, pramogos.

„Tuo mes jau pasirūpinome – šiame pobūvyje neapsiesime be šokių, supažindinsime su seniausiomis tradicijomis, papasakosime apie tų laikų madas ir įsimintiniausius pobūvius. Be abejonės skambės klasikinė muzika ir kiekvienas dalyvis turės galimybę papramogauti“, - planais dalijosi organizatoriai.

Vienintelėje pasaulyje kolekcijoje, kuri bus pristatoma Vilniuje, dominuos išskirtinį skonį turinčių didikų ir ponų vakariniai drabužiai. Nėriniai, taftos, tiulio, šilko audiniai, unikalūs papuošimai, kirpimai ir siluetai. O kaip kažkada yra pasakęs pats Aleksandras Vasiljevas: „Žmogus negali būti abejingas“. Ši kolekcija ir šis pobūvis abejingų tikrai nepaliks.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)