Kas bus madinga šį pavasarį ir vasarą, kaip atsiranda plaukų kirpimo ir dažymo tendencijos ir į ką atkreipti dėmesį formuojant savo stilių, patarimais dalinasi „Bob salon“ plaukų sitlistai Mindaugas Šernius ir Linas Grigalevičius.

Kas kuria tendencijas

Kirpimų tendencijas diktuoja tokios britų akademijos kaip: „Sassoon“, „Tony&guy“ ir kitos. Pačiai kirpimo, dažymo stilistikai turi įtakos įvairios meno pakraipos. Kai kurios kolekcijos buvo daromos gotikiniame architektūros stiliuje tai: ištemptos linijos šaunančios į viršų, aštrūs kampai, juoda ir raudona spalvos.

Taip pat dadaizmas - naujesnių laikų meno pakraipa, kuri yra kaip antimenas, prieštaraujanti visai mūsų grožio sampratai. Plaukuose toks stilius atspindėdavo chaotiškumu, nesuderinamumu tiek linijų tiek tekstūrų.
Be abejo, daug įvairių linijų kirpimuose atsiranda iš architektūros, netgi - iš baldų dizaino. Tačiau dažniausiai idėjos imamos iš gatvės, kur juntama masių nuotaika, žmonių skirtumai ir tam tikri įvykiai pasaulyje. Visi išvardinti aspektai ir daro įtaką kūrybiniam procesui kuriant naujas tendencijas.

Kirpimo ir dažymo tendencijos pavasariui/vasarai

Vyrauja stilius  The dandies (dabita) - tai madingas vyras, siekiantis tobulybės. Šis stilius iškilo 18 amžiaus pabaigoje ir tapo rafinuotumo kriterijumi.  Šios tendencijos interpretacija 1970 m. subkultūros, kurioje susimaišo Mod, skinhead, reggae ir ska  tam, kad būtų sukurtas unikalus angu darbo klasės stilius.

Plaukai įgauna tradicinį susitarimą tarp džentelmenų kirpimo ir suteikia jiems šiuolaikinės energijos ir entuziazmo. Tai sukuria modernų Hermofroditą, kuomet berniukiški kirpimai daromi mergaitėms, moterims.

Trumpas galas ir Jokey Club šonai siūlo plaukų persimaišymą tam tikru ilgiu ir švelnesnius perimetrinius kraštus ir apkarpytą viršų. Plaukų spalvos: siūlomos niūrios blondinės, aliuminio atspalvis,tamsi mėlyna, violetinė ir juoda su išryškintu briliantiniu blizgesiu. Tokios tendencijos yra siūlomos ateinančiam sezonui.

Naujovės Lietuvoje prigyja?

Šiai dienai dažniau gatvėse galima pamatyti madingų kirpimų nei prieš dešimt metų. Žmonės jau pageidauja naujovių ir, be abejo, nori eiti žingsnis į žingsnį su laiku. Aišku, dar dauguma negali nešioti tokių kirpimų, nes jie dažniausiai yra daromi brangiuose grožio salonuose ir ne visi gali tai sau leisti. Naujų kirpimų paplitimas priklauso ne tik nuo kliento noro, bet ir nuo specialisto kvalifikacijos ir pateikimo.

Į ką žmonėms reikėtų atkreipti dėmesį, formuojant savo stilių?

Vienas iš svarbiausių veiksnių, darančių įtaką žmogaus stiliui, yra charakteris, darbas ir laisvalaikis, taip pat kūno proporcijos. Kad išsaugotume individualumą, nereikėtų aklai vaikytis madų naujovių.

Svarbiausia yra išryškinti savo individualumą papildant viena kita nauja detale. Tokiu būdu išliksite stilingi ir individualūs.

Didžiausios klaidos, daromos šukuojant, džiovinant plaukus

Didžiausia klaida džiovinant plaukus - neatsižvelgimas į plauko augimo kryptį, verpetus ir plauko struktūrą (tiesūs, garbanoti). Šukuojantis reikėtų orientuotis į natūralią plauko padėtį (pvz. garbanotus daugiau paryškinti garbaną, tiesius – daugiau patiesinti).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)