Senesnės kartos asmenys tokį tiesmukišką gestą gali palaikyti akiplėšišku, tačiau šiuolaikinės vestuvių tendencijos byloja, jog normalu ne tik nešti pinigines dovanas jaunavedžiams, bet ir svečius apie tai informuoti iš anksto.

Dėl kokių priežasčių grynieji pinigai tapo tokia patrauklia vestuvinės dovanos forma bei kaip galima šiuos originaliau įpakuoti?

Padovanok vokelį – siurblį patys nusipirks

Būsimoms nuotakoms neteks sukti galvos, kur krauti kalnus vestuvinių dovanų: šios tilps piniginėje, keliaus į banką ar materializuosis į pageidaujamą formą. Piniginės dovanas yra naudingos abiems pusėms ir padeda išvengti dviprasmiškų situacija.

Jaunavedžiai nerizikuos apsikrauti nereikalingais ar jų skonio neatitinkančiais daiktais. Nebus rizikos, jog svečiai pasijus nemaloniai dėl „susidubliavusios“ dovanos (prekių asortimentas didelis, tačiau niekada negali žinot, ar kito skonis nesutaps su tavuoju). Kvietimas į vestuves netaps galvos skausmu dėl problemos, ką dovanoti (tai itin sudėtinga gerai nepažįstant jaunavedžių. Vestuvės – prabanga finansiniu atžvilgiu, tad piniginės dovanos bent dalinai kompensuoja patirtas išlaidas. Pinigines dovanas, gautas per vestuves, jaunavedžiai gali išleisti povestuvinei kelionei ar buities gerinimui.

Popierinis vokelis – ne vienintelis pinigų „apdaras“

Visgi, kai kurių žmonių nuomone, dovana pinigais – ėjimas lengviausiu keliu, kai nereikia sukti sukti galvos, ką ir kaip padovanoti: tiesiog įdedi pinigus į paprastą baltą ar specialų dekoratyvinį voką ir dovana paruošta. Originalesnis pinigų įpakavimas – variantas, norintiems materialą dovaną paversti asmeniškesne. Štai kelios idėjos, kaip galima įdomiai „aprengti“ dovaną skirtą jaunavedžiams.

Plyta

Padėkite jaunikiui įgyvendinti pirmąjį iš privalomų atlikti darbų – šeimos namo statybą. Ant plytos išgraviruokite pasirinktą pasveikinimą, o į tarpelius prikaišiokite kupiūrų: bus panaudoti ir pinigai, ir plyta!

Dėžės ir dėžutės

Pinigus sudėkite į mažą dėžutę (jei ši medinė, galite išgraviruoti sveikinimą), kurią dėkite į didesnę, šią – į dar didesnę. Kuo didesnė pirmoji dėžė, tuo didesnis nustebimas ar net išgąstis, jog nesupratote užuominos kvietime ir, vietoje pinigų, padovanojote dulkių siurblį ar televizorių.

Taupyklė

Taupyklė – universali dovana, tinkama visoms progoms. Vestuvės – ne išimtis. Taupyklės turinys bei išvaizda priklauso nuo jūsų sprendimo: prikrausite monetų ar kupiūrų, išgraviruosite šmaikštų palinkėjimą ar pasirinksite nuosaikesnį stilistinį sprendimą. Taupyklę galima užrakinti speciali spyna, kurios kodą jaunieji sužinos tik atlikę konkrečią užduotį ar praėjus tam tikram laikui, pavyzdžiui per pirmąsias santuokos metines ar gimus pirmajam vaikui.

Saldūs pinigėliai

Su vestuvine dovana galite ir… nepersistengti: užteks saldainių dėžutės. Tiesa, į popierėlius vyniokite ne saldėsius, o kupiūras.

Pinigų pakavimo idėjų, kaip ir šių panaudojimo galimybių – daugybė. Jei rinksitės galvodami apie žmones, kuriems dovana skirta, pro šalį tikrai neprašausite.

Šaltinis
Temos
http://psichika.eu