Patys madingiausi – iškarpyti aulai („cut outs“)

Remiantis „Deichmann“ avalynės mados ekspertų parengta apžvalga, šio sezono avalynės mados viršūnėje puikuojasi iškarpymai (angl. cut outs). Iškirptas gali būti ir bato apkulnis, ir auliuko šonai ar noselė.
Tai ne tik madingas, bet ir patogus pasirinkimas tiek vakarėliui, tiek pasivaikščiojimams mieste. Prie tokio tipo avalynės galima lengvai priderinti spalvingas kojinaites ar pėdkelnes. Nepastebėta tikrai neliksite!
Anot mados blogerės Tomos Muznikaitės, avalynė su iškarpymais - „egzotiškas, tačiau kartu ir kuklus būdas išreikšti seksualumą netikėtu, tačiau nevulgariu būdu“. Ši tendencija keičia praėjusį sezoną itin madingas avalynės puošybos detales – metalines kniedes. „Sudie kniedės, sveiki iškarpymai! Pavasarį nebijokime parodyti šiek tiek pėdos“, – prideda T. Muznikaitė.

Avalynė lygia platforma užkariauja gatvės podiumus

Šį sezoną batų spintą puikiai papildyti gali ir avalynė su platforma. Šalia jau kurį laiką madingų tradicinių platformų, savo vietą šį sezoną atranda ir avalynė su visiškai lygia platforma (angl. flatform). Jos aukštis svyruoja nuo kelių milimetrų iki kelių centimetrų.
Stilistai tokio tipo avalynę pataria derinti su 90-ųjų stiliaus lengvo audinio prigludusiomis suknelėmis ant petnešėlių, kurių iškirptę puošia nėriniai. Jų ilgis – iki kelių ar kiek virš jų. Tačiau prie tokios avalynės lengvai priderinsite ir džinsus paaukštintu liemeniu.

Smailėjančios pastelinių spalvų noselės

Praėjusį sezoną smailėti pradėjusios avalynės noselės ir smailėja ir toliau. Ši tendencija pastebima tiek klasikinių aukštakulnių, tiek avalynės lygiu padu, sportinių ir balerinos tipo batelių madoje. Stiliaus ekspertai prognozuoja, kad ši kryptis išliks ir kito sezono avalynės tendencijų sąraše, tad ją įsidėmėti turėtų visos stileivos.
Klasikinė juoda madinga visuomet, tačiau pavasaris kartu atneša ir šviesias spalvas, žaismingas detales bei margumą: avalynė puošiasi gėlių motyvais, etniniais raštais, elegantiška balta ir jos atspalviais: dramblio kaulo, grietinėlės, šampano, taip pat smėlio spalva.
Patraukti aplinkinių dėmesį netikėtais iškarpymais ir ryškiomis kojinaitėmis, šiandienai pritaikyti 90-ųjų metų stilių ar žavėti švelnių spalvų smailėjančiomis noselėmis – rinktis jums.

Svarbiausia, kad naujasis pirkinys atnaujintų batų spintą ir įpūstų į ją gaivių pavasario mados vėjų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)