Pasinaudokite šiais patarimais ir įsigykite drabužių, kurie privers draugus žaliuoti iš pavydo – ypač kai pasakysite, kiek už juos mokėjote.

Štai 16 patarimų, kaip padėvėtų rūbų krūvose rasti tikrai gerų drabužių.

1. Žinokite, kur kas vyksta

Ieškokite drabužių labdaros ir vintažo krautuvėlėse, padėvėtų drabužių parduotuvėse, „bagažinių“ turguose, miestų ir kaimų turgeliuose, mainų mugėse, draugų ir draugių spintose. Panaršykite internete ir sužinokite, kur ir kada panašūs dalykai vyksta jūsų mieste.

2. Pasirinkite tinkamą laiką

Daugelis žmonių tvarko spintas keičiantis sezonams, todėl tai yra geriausias metas rasti kažką gero. Jei norite išleisti kuo mažiau pinigų, į turgų važiuokite likus valandai iki uždarymo, kuomet prekeiviai būna labiau suinteresuoti viską išparduoti. Jie bus labiau linkę sumažinti kainas ir vėjuotomis bei lietingomis arba, priešingai, itin karštomis dienomis.

3. Atraskite geriausias vietas

Mažų miestelių parduotuvėse ir turguose drabužiai būna pigesni. Jei gyvenate didmiestyje, aplankykite labdaros parduotuves turtingesniuose rajonuose – ten didesnė tikimybė rasti ką nors vertingo!

4. Skenuokite akimis

Jei nuo daugybės drabužių ir netvarkos pradėjo suktis galva, „skenuokite“. Ieškokite jums tinkančių spalvų, raštų arba audinių. Aptikę patinkantį audinį, įvertinkite stilių ir dydį. Taip sugaišite mažiau laiko, bet rasite tai, ko norite.

5. Ieškokite kokybės...

Labai svarbu mokėti pastebėti kokybiškus drabužius. Padėvėtų drabužių parduotuvėse gali pavykti rasti dizainerio kurtą paltą, puikų tvido švarką ar firminę rankinę – daiktų, kurie yra visada madingi. Vadovaukitės posakiu „Nesu toks turtingas, kad pirkčiau prastą daiktą“.

6. ... bet pasimatuokite tas haremo kelnes!

Jei labai knieti išbandyti kokią keistenybę, nebrangus padėvėtas drabužis gali būti puiki išeitis.

7. Nebijokite derėtis

Daugelis savo drabužius parduodančių žmonių tenori atgauti bent dalelę išleistų pinigų, todėl nebijokite derėtis. Geriausių rezultatų duoda derybos su šypsena. Tik nesiūlykite per mažos kainos!

8. Būkite lankstus

Eikite neturėdamas išankstinio nusistatymo įsigyti specifinį drabužį – tik šitaip pavyks rasti tikrai vertingų daikčiukų!

9. Būkite pasiruošęs „pasiknisti“

Būkite kantrus – knistis po drabužių krūvas ir lūžtančias kabyklas yra pusė smagumo! Akimis ieškokite kokybiškų audinių.

10. Drabužių karma

Įsigiję naują drabužį, atsikratykite vienu senu – atiduokite labdarai arba parduokite internetu.

11. Būtinai matuokitės

Padėvėtų drabužių parduotuvėse nėra prabangių matavimosi kabinų, bet jei dažnai pirksite pigius drabužius, kurie pasirodys esą per maži ar dideli, greitai jie nebetilps į spintą. Aklai netikėkite etiketėse nurodytais dydžiais, nes jie gali smarkiai skirtis priklausomai nuo gamintojo.

12. Atidžiai apžiūrėkite

Ištrūkusi saga, sugedęs užtrauktukas ar nedidelė skylutė – defektai, kuriuos galima nesunkiai pataisyti siūlu ir adata ar siuvimo mašina. Tačiau jei yra bent mažiausia tikimybė, kad niekada neprisiruošite drabužio pataisyti, padėkite jį atgal. Nebent, žinoma, jis toks nuostabus, kad tikrai nepatingėsite juo pasirūpinti.

13. Persiūkite

Jei rasite drabužį, be kurio negalite gyventi, nuneškite jį pas siuvėją – taip bus vis tiek pigiau, nei pirkti naują.

14. Ieškokite vintažo

7-ajame ir 8-ajame dešimtmetyje buvo gaminami labai kokybiški drabužiai, todėl vintažas yra labai vertinamas. Ieškokite lengvai derinamų drabužių, kuriuos galėsite vilkėti kasdien, o ne kažko keisto, ko nedrįsite apsivilkti.

15. Pirkite internetu

Mada besidomintys taupūs žmonės dažnai lankosi „e-Bay“ ir panašiose svetainėse. Čia drabužiai yra tvarkingai „surūšiuoti“, tad jei ieškote kažko specifinio, pirmyn!

16. Keiskitės

Jei esate moteris ir turite daug draugių, kurios nuolat skundžiasi neturinčios ką apsirengti, nors jų spintos lūžta nuo drabužių, pasiūlykite surengti mainų vakarėlį. Atsineškite drabužius, kurių nebuvote apsivilkusios pusę metų ir smagiai keiskitės! Kas liks, atiduokite labdarai.

Nepraleiskite mainų mugių. Už nedidelį mokestį galėsite patekti į vidų ir keistis su daugybe kitų „fašionistų“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (133)