Ir tai – tikrai ne taip sudėtinga, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio! Jums neteks eiti į profesionalams skirtas parduotuves ir ieškoti brangių įrankių ar produktų – užteks tik šiek tiek noro, kantrybės ir vaizduotės.

Tobulas prancūziškas manikiūras

Vis dar nesiseka nubrėžti tobulų baltų linijų? Yra lengvas būdas, kaip galite tai padaryti ir/ar paslėpti padarytas klaidas. Ir tikrai nereikia pradėti iš naujo! Naudokite permatomą nagų laką su blizgučiais – taip liksite originali ir paslėpsite padarytas klaidas.

Lipni juosta – jūsų draugas

Geram manikiūrui tikrai nebūtinos stabilios ir nedrebančios rankos ar tatuiruočių meistro susikaupimas. Tobulus zigzagus ar brūkšnelius sukursite pasitelkdamos patį netikėčiausią įrankį, kurį galite rasti kiekvienuose namuose – lipnią juostą. Tereikia įsitikinti, kad pagrindą sudarantis lakas gerai išdžiūvęs, sukurti norimą ornamentą ir pasirinkti spalvą!

Nėrinių nagai

Šiam „eksperimentui“ prireiks tik senų nėrinių gabalėlio. Esama dvejų šio manikiūro versijų:

Iškirpkite norimo dydžio nėrinių gabalėlį, nulakuokite nagą permatomu laku, uždėkite nėrinius ir palaukite kol viskas išdžius. Nėriniai prikibs prie nago sukurdami įdomų 3D efektą.

Pridėkite nėrinių gabalėlį prie nago. Kosmetinę kempinėlę pamirkykite į norimos spalvos nagų laką ir švelniai patapšnokite. Nėrinių ornamentas uždengs dalį nago pagrindo spalvos, tad gausite lengvai sukuriamą, bet įmantriai atrodantį dizainą.

Smulkios juostelės

Norėdamos išgauti labai plonas linijas naudokitės vėduokliniu teptuku. Nagą nudažę norima spalva pamerkite vėduoklinį teptuką į laką ir horizontaliai ar vertikaliai perbraukite per nagus. Palaukę, kol dažai išdžius, šį procesą galite kartoti daug kartų ir su įvairiomis spalvomis.

Siūlelis

Šis manikiūras – žavus, paprastas ir jaunatviškas. Nudažykite nagą norima spalva ir palaukite, kol lakas išdžius. Dar kartą perbraukite nagų paviršių permatomu laku ir užmeskite ant jų paprastą siūlą – galite formuoti kilpas, zigzagus ir viską, ko trokšta jūsų vaizduotė.

Kai lakas išdžius, dar kartą nulakuokite nagą permatomu laku – taip siūlas geriau prilips prie nago paviršiaus. Tokį ornamentą galite dekoruoti taip, kaip išmanote – uogomis, gėlėmis, paukščiais ar kalėdiniais motyvais.

Aptaškyti nagai

Šis dizainas – paprastas, tačiau tikrai neprastas. Tiesiog paimkite teptuką ir aptaškykite savo nagus norimomis spalvomis. Galite tai daryti ant jau esančio, apsilaupiusio pagrindo arba ant natūralaus nago, dideliais ar mažais lašeliais – viskas priklauso nuo jūsų skonio.

Karpytos žirklės

Ar pamenate tas keistas, zigzagais kerpančias žirkles, kurios taip patinka jūsų vaikams? Pats laikas jas pasiskolinti! Jomis galite iškirpti tobulas zigzagų formas lipnioje juostoje ir panaudoti kaip ornamentą.

Plunksnuotieji draugai

Beveik neįmanoma ranka ant nago nupiešti realistiškai atrodančios plunksnos, tačiau mes siūlome gudrybę – tikras plunksnas ir nagų klijus. Išsikirpkite norimos formos ir dydžio gabalėlį iš tikros plunksnos, padenkite nago paviršių klijais, uždėkite plunksną ir ant viršaus dar kartą užtepkite klijų. Jei bijote taip sugadinti nago paviršių galite naudoti permatomą nagų laką.

Pusmėnulio manikiūras

Pusmėnulio manikiūras yra tarsi atvirkščias prancūziškas manikiūras. Atėjo laikas užlėkti į artimiausią namų prekių parduotuvę ir nusipirkti keletą armatūros lipdukų – tokių, kurie naudojami popieriuje atsiradusioms skylėms klijuoti. Nudažę nagą norima spalva užklijuokite lipdukus nago apačioje, taip sukurdamos pusmėnulio formą. Nudažykite viršutinę nago dalį, o dažams išdžiūvus nuimkite lipdukus.