Konceptualios mados ir meno paroda - tarsi raginimas atkreipti dėmesį į žmogaus veiklą, nuo kurios priklauso ozono sluoksnis atmosferoje. Parodoje pristatoma dalis drabužių kolekcijos „Ozonas“, kuri buvo rodyta 2009 m. „Mados Infekcijoje“ ir eksponuojami specialiai drabužių kolekcijai kurti konceptualūs papuošalai, kurie suteikia erdvės pamąstymui apie žmogaus sukurtus padarinius.

Dizainerė kviečia atkreipti dėmesį į nesibaigiantį vartojimą bei jo kuriamą aplinkos taršą. Paklausta, ar mada jai neatrodo skatinantis vartojimą reiškinys, dizainerė juokiasi, jog ši jos kolekcija tikrai ekologiška, nes... neskirta masiniam vartojimui. Keli rūbai bus eksponuojami parodoje, likę – saugomi kaip meno kūriniai. „Šie rūbai neskirti vartojimui, taip kad esu rami. Stengiuosi išskirti drabužius meninėms kolekcijoms ir tuos, kuriuos siuvu klientams asmeniškai,“ – juokiasi dizainerė.

Kadangi autorei svarbiausia – idėja, šia paroda tarsi dar kartą stengiamasi atkreipti dėmesį į pasirinktą koncepciją, kurią suvokus visai kitaip suprantami tiek rūbų kolekcijos modeliai, tiek papuošalai, tiek apskritai – autorės mąstymo būdas ir pasaulėžiūra.

„Žvelgdamas tik į paviršių, žiūrovas nuskurdina visų pirma patį save. Visada verta pasidomėti, paieškoti, kas slypi už pirmu žvilgsniu pagaunamo vaizdo. Gali būti, kad tuomet atsivers nauji idėjų ir minčių sluoksniai, kurie ne tik leis brandžiau vertinti tai, ką regime, bet ir praturtins suvokėją naujais potyriais,“ – viliasi dizainerė.

„Nenoriu nieko teigti griežtai. Norėjau paskatinti susimąstyti ir prieiti savų išvadų. Norėčiau, kad kiekvienas susikurtų savo pabaigos variantą. Maniškis, neslėpsiu būtų gana kraupus... Asmeniškai aš negaliu ramiai žiūrėti mokslinių laidų apie mūsų aplinką. O jei dar apie savo vaikus pagalvoju, apie jų ateitį... Asambliažų paroda skatina pamąstyti vartojimo, gyvenimo būdo ekologijos, aplinkos tema. Vis viena tokie dalykai užsilieka bent kažkur pasąmonėje. Tikiu, kad kalbos apie tai nėra bergždžios,“ – pagrindinį parodos tikslą įvardija L. Dailidėnienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją