„Berods, V. Čerčilis yra pasakęs, kad nuogas žmogus neturi jokio poveikio visuomenei ir tik apsirengęs žmogus gali ką nors pasiekti. Aš pridurčiau – tik tinkamai apsirengęs, tinkamoje aplinkoje, tarp tinkamų žmonių...“, - sako G. Strolys.

Jis įsitikinęs, kad daugelis tų, kurie sėkmę pasiekia sulaukę keturiasdešimties – penkiasdešimties metų, į sėkmės Olimpą galėtų užkopti daug anksčiau, jei tik mokėtų tinkamai pasirinkti drabužį ir mandagiai išsiskirti iš minios.

„Drabužiai – tai vienas pagrindinių neverbalinės kalbos įrankių“, - salo jis ir priduria, kad istorija prasidėjo nuo... legendinio seklio Šerloko Holmso. „Šerlokas Holmsas dedukciniu metodu, žmogui dar nepratarus nei žodžio, į vieną loginę grandinę sudėliodavo eilę vizualių faktų ir jeigu kažkuri detalė nederėdavo kildavo įtarimas – žmogus apgaudinėja“, – pasakoja G.Strolys – Mes kiekvienas, savo viduje esame toks Šerlokas Holmsas, tik vienas pradedantis, kitas labiau patyręs, ir kiekvienas nuolat pasąmoningai vertiname aplinkinius ir jų išvaizdą“.

Norintiems išmokti geriau suprasti drabužius, kaip neverbalinę kalbą, G.Strolys pataria atlikti socialinį eksperimentą – atsisėsti valandai pagrindinėje miesto gatvėje ar skvere, kokia, pavyzdžiui, Kaune yra Laisvės alėja, ir ramiai sau stebėti žmones, bandant suprasti, ką jie nori pasakyti savo išvaizda ir drabužiais – kokie jie yra, kaip jie save pateikia.

„Jūs nustebtumėte sužinoję, kad tipiškai studentiškai apsirengęs vaikinas šiandien jau yra apsigynęs daktaro laipsnį. Kyla klausimas, kodėl jis save pateikia kitaip? Ar jam darbdavys nesumoka tiek, kiek jis yra vertas? Ar specialiai patogu mokėti mažiau, nes žmogus savęs neįvertina?“ - svarsto G. Strolys.

Jo nuomone, žmonės, kurie turi didelę spintą, tai ne tie, kurie itin mėgsta drabužius, tačiau tie, kurie turi daug įvairių užsiėmimų ir moka prie jų priderinti tinkamą aprangą. Didelės spintos jis linkėtų kiekvienam.

„Įsivaizduokime žmogų, kuris mėgsta žaisti tenisą ir golfą, pasivaikščioti miške su šunimi ir valdo nuosavą verslą, kur tenka daug bendrauti su partneriais užsienyje – kiek drabužių tam reikia, jei visada norima atrodyti tinkamai?“ - vardija G. Strolys – Būna žmonės, kurie stipriai save pervertina ir tai atsispindi jų rūbuose, bet, mano nuomone, daug blogiau, kai žmonės savęs neįvertina“.

Tikriausiai kiekvienas savo spintoje rastume ir vadinamųjų „laimingų drabužių“, kuriais vilkėjome akimirkomis, kai buvome itin laimingi ar nusišypsojo didelė sėkmė. Pasak G. Strolio, kaip taisyklė – tai tai aplinkai, tai progai, tam žmonių ratui itin tikęs drabužis.

„Daugeliu atvejų nereikia net plastinių operacijų, kurios dabar taip populiarėja. Bet kuri plastinė operacija gali būti sugadinta blogai parinktu drabužiu. Dizaineriai – tai tokie patys plastikos chirurgai, tik jei gažina be skausmo“. - juokauja G. Strolys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)