Šis bumas - tai gražių kojų grįžimo į madą šauklys. Dizaineriai tikisi, kad ryškių spalvų sugrįžimas pavers pėdkelnes pagrindiniu moters aksesuaru, papildančiu visą aprangą.

Per paskutiniuosius 10 metų pėdkelnių populiarumas pastoviai krito. Beveik nieko neliko iš 60-ųjų entuziazmo, kada pėdkelnės buvo laikomos stebuklingu aksesuaru, priešpastatytu atsibodusioms kojinėms.

Pėdkelnės visada asocijavosi su dalykiška moterimi. Tačiau paskutiniaisiais metais patį populiarumo piką pasiekęs sportinis stilius ir vis populiarėjanti sportinė avalynė jas visiškai išstūmė iš mados pasaulio. Ir staiga - netikėtas prabangos sugrįžimas, 40-ųjų ir 80-ųjų stiliaus atgimimas. Prada, Gucci, Christian Dior, Giorgio Armani, Christian Lacroix, Dolce&Gabana vėl atkreipė dėmesį į kojų ilgį ir eleganciją visose jos apraiškose.

Postfemininstinis šiuolaikinės moters garderobas vėl susideda iš tiesaus ar plisuoto sijono arba trumpo sijonuko - šortų, trumpų kelnių ir flanelinių "bermudų" bei galybės suknelių. Taigi, pėdkelnės - rinktinis moteriškumo sąjungininkas.

Jean-Paul Gaultier kolekcijoje ant pėdkelnių vyrauja erotiški motyvai bei pats preciziškiausias siuvinėjimas. Prada siūlo dvispalvį tinklelį. Dolce&Gabana - "liurekso" šėlsmą.

Taigi, kiekvienoms kojoms - savos pėdkelnės, kiekvienoms pėdkelnėms - savas stilius. Kaip suderinti naują madingą aksesuarą su vyraujanęiomis šios žiemos tendencijomis?

Liureksas - tai pačios beprotiškiausios idėjos. Jam leidžiama viskas, nuo pagrindinių auksinių tonų ir jų naujų variacijų - bronzinio, medaus bei sidabrinio atspalvio iki rožinės, alyvinės, purpurinės spalvos.

Kaip nešioti? Čia egzistuoja dvi galimybės.

1. Žaisti su kontrastais. Pagyvinti klasikinius audinius naujomis pėdkelnių spalvomis. Pavyzdžiui, raudonu liureksu galima atgaivinti griežtą vilnonį paltą, sijoną su "vištų pėdelių" raštu arba languotą kostiumėlį.

2. Paryškinti mažais štrichais. Pavyzdžiui, žalio butelio spalvos liureksas puikiai paryškins tą pačią jūsų "škotiško" sijonuko spalvą.

Atsargiai! Venkite per didelio spalvų mišinio bei kelių pernelyg ryškių spalvų. Ir nemaišykite skirtingų tekstūrų. Nepamirškite, kad kojos su tokiomis kojinėmis atrodo gerokai storesnės.

Margaspalvės

Kokios? 70-ųjų stilius priminė mini sijonėlius ir tankias kojines. Šiais metais jos tapo skaidriomis arba pusiau permatomomis. Spalvos - pagal skonį, nuo pastelinių iki "rėkiančių".

Kaip? Žaidimas su keliais tos pačios spalvos atspalviais - viena iš šios žiemos tendencijų. Pėdkelnės gali derintis prie jūsų sijono arba palaidinukės dryželių. Įvairiaspalvės pėdkelnės atrodo puikiai, kai yra tos pačios spalvos su batais ir vos galima nuspėti, kur jos prasideda.

Atsargiai! Visada atidžiai rinkitės pėdkelnių spalvą. Idealu, kada suknelės, batų ir pėdkelnių atspalviai sutampa.

Originalios

Kokios? Šis stilius leidžia sau labai daug: kokius tik norite piešinius, formas, ornamentus, etninę grafiką. Jos žaidžia, apgaudamos mūsų akis ir sukurdamos džinsinių, kailinių ir netgi odinių pėdkelnių įspūdį.

Kaip? Originalios pėdkelnės mėgsta sulaužyti kostiumų, suknelių ir plisuotų sijonų griežtumą. Griežtas ir tikslus kostiumo kirpimas ir intriguojančios pėdkelnės, pagyvinančios įspūdį.

Atsargiai! Atminkite, kad įvairiaspalviai piešinėliai ne ypač dera su apvaliomis formomis. Šį sezoną madingiausi šilti tonai: rudas, slyvos spalvos...

Tinklelis

Koks? Labai prabangus. Anksčiau jo pasirodymas apsiribodavo hipių vakarėliais arba pasimatymais. Dabar gi jis nebijo pasirodyti dienos šviesoje. Naujasis tinklelis - būtinas aksesuaras kiekvienos mados žinovės ir mylėtojos garderobe. Labai patogu - jis dera beveik su visais stiliais.

Kaip? viskas jūsų rankose, o tiksliau, galvoje. Šiandien svarbiausias reikalavimas tinkliukui - jo spalva. Kuklesnės išsirinks smulkesnį neįpareigojančių atspalvių (bordo, slyvos spalvos, juodos, rudos spalvos) tinklelį. Paskutinės mados gerbėjos, žinoma, neatsisakys ekstravagantiškesnių variantų - kūno spalvos (pritrenkiantis efektas), žalios, rožinės spalvos...

Atsargiai! Vienintelė liūdna gaida - derinys su "vištos pėdelės" raštu arba ypatingai grafiškais piešiniais ant audinių: gali kilti nevalyvumo įspūdis...Su visais kitais audiniais šios pėdkelnės atrodo puikiai ir ypač pabrėžia dailias kojas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją