16
Kitas

Kuo vaišinti svečius?

Kokie akcentai vyraus ir kas karaliauja metų metus neužleisdami savo vietos jokioms naujovėms. Apie viską – profesionalūs parodos „Mūsų vestuvės“ dalyvių patarimai.

Dekoras – vienas pagrindinių šventės akcentų, kurio mados ir tendencijos nuolat formuojasi ir keičiasi. Kasmet skelbiamos metų spalvos, štai 2015 m. buvo granatų, burgundiško vyno ir galimi jos deriniais su aukso, rožinio aukso ar vario atspalviais. Na, o prieš tai, pastaruosius keletą metų spalvų topuose karaliavo pasteliniai tonai. Gražiam, įspūdį keliančiam dekorui reikia vientisumo, tad teisingas spalvų pasirinkimas yra raktas į dekoro sėkmę.

Vestuvių dekoro naujienos

„2016 m. vyraus karališka stalo puošyba, su daug žvakių, žvakidžių, smulkių dekoro elementų. Atsisakoma atskirų stalų ir puošiama prašmatniai. Spalvos: minkštas persikas, rožiniai atspalviai, kurie prideda papildomo gylio, ypač kai suporuota su minkšta saulėlydžio oranžine, koralų, šiltų atspalvių šerbetas ir net rudžių spalva“,– pataria gėlių salono „Šonetė“ specialistai.

Kita kryptis – uogų atspalvių žydėjimas, tamsesnė lapija ir žemiškas (Merlot) rudos, kas primena praėjusių metų Marsala spalvą.

Viena iš didžiausių kitų metų dekoro ir puošybos elementų bus naudojant vieno atspalvio tęstinumo gėles. Naudojant vieną spalvą sukuriamas intensyvumas ir poveikis pabrėžiant atskirų gėlių grožį. Taigi, ar tai mėlyna jūros spalva, sniego baltumo ar persikų tonų masyvas, daugelis 2016 m. nuotakų rinksis sodo spalvų paletę. Senamadiškos gėlės tampa vėl madingos ir atrandamos naujuose stiliuose .

Gėlių siena – neprilygstamas puošnumas

Gėlių siena yra absoliučiai stulbinanti, tačiau reikia būti realistais – darbo ir produkto gausa prieinama tik labai prašmatnioms vestuvėms. Ne mažiau gražu ir tikrai labiau draugiška alternatyva – kūrybiškai panaudota iš vynuogių šakų, lapų sukurta viena ceremonijos kompozicija.

Kokiomis gėlėmis dekoruoti savo šventę?

Gėles vertėtų rinktis to sezono, kurio metu vyks šventė. Nepatariame žiemą prašyti bijūnų. Iš siūlomo asortimento gausos tikrai galima rasti panašių formų, žiedų ir atspalvių. Žiemą galime rinktis anemonus, rununculus, brunią, kankorėžius, medvilnę ir priedus pilkų atspalvių, taip atkartojant žiemos natūralumą ir atspalvius. Ankstyvą pavasarį galima neužmirštuoles, muskari, ar pakalnutes.

Prasidedant vasaros sezonui gausybė pasirinkimo žiedo faktūros ir atspalvių bijūnų. Vasarą derėtų vėl atsigręžti į gamtos duodamą žiedų įvairovę: antiriumai, astrancijos, skabiozos, astilbės, protea ir gausybė rožių rūšių bei atspalvių.

Artėjant rudeniui spalvos intensyvėja, prasideda jurginų žydėjimo metas,jų gausa irgi stebina, juos galima derinti puokštėse su aguonomis, gervuogėmis ir kitais gausaus derliaus priedais.

Nuotakos puokštė

Kad pasiekti natūralų stilių, nuotakos vis dažniau renkasi prabangų senovinį stilių, persikines ir blukintas spalvas. Dabar labiau nei bet kada nuotakos renkasi ne tik gėlių žiedus, bet įdomias ir neįprastas žalumas. Esama gausus pasirinkimas ir alternatyvių spalvų pilkšvos, violetinės, raudonos. Puokštės vis tampa didesnės, gal būt tai įkvėpė įžymybių vestuvės.

Viena didžiausių naujovių dekore pastaraisiais metais – lemputės. Šiais metais akcentuojamos Edisono tipo lemputes.

Maistas – taip pat ne mažiau svarbu, kaip nustebinti savo svečius ir gražiai patiekti saldų stalą? Apie naujoves ir vestuvinį tortą – studija „Čiop Čiop“, kuri teigia, kad geriausi vakarėliai vyksta virtuvėje!

16
Kitas

Kuo vaišinti svečius?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)