O štai pastaruoju metu taip išpopuliarėjo nišiniai kvepalai, kad jų jau galima įsigyti ir didelėse, tinklinėse kvepalų ir parfumerijos parduotuvėse. Tačiau masinė nišinių kvepalų mada iš principo iškreipia sąvokas „nišinis“ ar „išskirtinis“, rašoma pranešime spaudai.

„Nišinė parfumerija tampa masine parfumerija, tad madų kvapų pasaulyje vaikytis nereikia. Madingais kvepalais mūsų šalyje tampa tie kvepalai, kuriuos renkasi žinomos moterys ar vyrai. Tačiau tie kvapai – jų asmenybės ryškumo, charakterio atspindys. Nelogiška save tapatinti su plačiajai visuomenei priimtinomis parfumerijos madomis“, – aiškino prekės ženklo „Gamila Beaty Perfumes“ įkūrėja, kvepalų žinovė Živilė Burdaitė.

Įkvėpimas iš Rytų

Vis tik, pastaruoju metu nišinės parfumerijos kūrėjai vis dažniau atsisuka į Rytus: naudojami pagrindiniai rytietiškų kvepalų komponentai, tokie kaip ambra, oudas, muskusas. Kodėl būtent tai?

„Būtų sunku pranokti rytiečius parfumerius, kurių genetinė istorija užkoduoda kvepalų kūrybai. Visi geriausi parfumerijai naudojami ingridientai išgaunami būtent Rytų šalyse. Ten aliejaus pagrindu sukurtiems kvepalams – kaip geram vynui ar konjakui – svarbu tradicijos ir išlaikymas. Kad pilnai atsiskleistų, kai kurie parfumuoti aliejai laikomi daugiau nei 20 metų“, – aiškino Ž.Burdaitė.

Dar senovėje kvepalai buvo suprantami kaip prabangos, išskirtinumo ženklas, tad ir šiomis dienomis patariama kvepalus rinktis pagal tai, kas esate ir kuo save pristatote.

Kaip išsirinkti teisingai?

Pasirinkę aliejinius kvepalus, visada galėsite būti tikri, kad niekas kitas netgi pasikvėpinęs tuo pačiu kapu, nekvepės vienodai. Vėlgi dėl to, kvepalus reikia rinktis atsargiai ir jokiu būdu aklai nesekti tendencijų.

„Madinga tai, kas tinka. Renkantis kvepalus tai – auksinė taisyklė. Ant kiekvieno žmogaus kūno jie suskamba skirtingomis natomis, mat skiriasi ne tik kūno temperatūra, bet ir Ph.

Be to, kiekvienas kūnas turi savo natūralų kvapą. Jis, susimaišęs su tinkamai pasirinktais kvepalais, skleidžia harmoningą kvapų simfoniją. Svarbu, kad kvepalai tiktų prie aprangos stiliaus, charakterio, užimamos padėties visuomenėje ir darbe, psichoemocinės būsenos“, – kalbėjo rytietiškų kvapų žinovė.

Tiek vyrams, tiek moterims Ž.Burdaitė šaultuoju sezonu siūlo rinktis „šildančius“ ir sodrius kvapus.

Žiemą puikiai tinka kvepalai su medžio, ambros, vanilės ir muskuso natomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)