Šiais metais pristatydami naujausias akinių kolekcijas rudeniui ir žiemai, dizaineriai daug dėmesio skyrė ne tik klasikai, bet ir naujų, netikėtų ir drąsių formų paieškoms. Tarp madingiausių šiuo metu įsitvirtina aiškių geometrinių formų ir griežtų, kampuotų ir aštrių linijų akiniai, kurie madingais turėtų išlikti ir kitais metais.

„Standartinius laivelio ar stačiakampio formos akinių rėmelius keičia drąsesnio dizaino akiniai. Šiais metais, galima sakyti, jie pasiekė kulminaciją. Rudenį ir artėjančią žiemą mados dėmesio centre akinių rėmeliai, kurie savyje derina tiek klasiką, tiek futuristinę tradiciją. Plonų ir ant veido vos matomų akinių laikas jau praeityje – šiandien vyrauja dideli, ryškūs ir masyviomis detalėmis puošti rėmeliai“, – sako Simonas Savičius, optikos „Friends & Frames“ atstovas.
„Modernios katės akys“. Vieni madingiausių šį sezoną išlieka modernūs „katės akių“ arba drugelio formos akiniai. Tiesa, garsūs mados namai naujam sezonui juos pagražino griežtesnėmis linijomis bei pasiūlė kur kas įvairesnių dydžių nei anksčiau.

Be to, dizaineriai šiam sezonui pradėjo derinti kelis stilius viename, pavyzdžiui, „katės akių“ formos rėmeliams parinko apvalius lęšius. Pasak S. Savičiaus, „katės akių“ formos akinius siūloma nešioti moterims, kurios nori išryškinti savo veido bruožus bei šypseną.

Apvalūs rėmeliai. Šios formos akiniai populiarūs jau kelis metus iš eilės ir iš akinių parduotuvių nesiruošia dingti ir ateinančiais mėnesiais.
„Apvalūs, vintažiniai, akiniai pirmiausia primena praėjusio amžiaus 6-7 dešimtmetį. Būtent tuo laikotarpiu didžiausiuose pasaulio miestuose – Niujorke, Londone, Paryžiuje – galėjai išvysti menininkus ir intelektualus, nešiojančius stilingus apvalių rėmelių akinius. Jų mada grįžta. Kas buvo sena, tampa nauja – tai viena pagrindinių bet kokios mados taisyklių“, – sako specialistas.

Jo teigimu, apvalūs rėmeliai išskirtiniai yra tuo, jog tinka tiek moterims, tiek vyrams bei yra lengvai pritaikomi tiek korekciniams akiniams, tiek akiniams nuo saulės. Tiesa, rudenį ir žiemą populiarūs apvalūs rėmeliai, kurie ant veido atrodo šiek tiek per dideli.

„Aviatoriai“. Šios formos akinius žino ir yra nešiojęs beveik kiekvienas. Kaip sako S. Savičius, iš mados jie nesitrauks ir šį sezoną – jie bus tais akiniais, kurie organiškai sujungs praeities stilių ir dabarties tendencijas.

„Į madą atkeliavę dar 2014 metais, „aviatoriai“ neketina užleisti pozicijos ir lieka vienais populiariausių akinių modelių pasaulyje. Tačiau šį rudenį ir žiemą siūloma rinktis ne tik veidrodinius, vaizdą atspindinčius „aviatorių“ stiklus, bet ir peršviečiamus, šiek tiek su tamsesniais lęšiais“, – pataria akinių ekspertas.

Pastelinės spalvos. Šalia ryškių spalvų ir gamtos motyvais puoštų rėmelių, šį rudenį ir žiemą madingi bus pastelinių atspalvių akinių rėmeliai. Pavyzdžiui, marmuro spalvos rėmeliai, kurie jau dabar vadinami šio sezono atradimu ir „vinimi“.

„Lietuviams, kurie nelinkę rudens ir žiemos sezonais nešioti itin ryškių ir sodrių spalvų akinių, pastelinės spalvos bus tikras išsigelbėjimas. Tiek marmuro, tiek pilka spalva, kuri puikiai derės moterims prie subtilesnio rudeniško makiažo, rudenį ir žiemą gros pirmuoju smuiku. Tiesa, norintiems kažko drąsesnio ir gyvybiškesnio, šaltuoju metų sezonu vertėtų pasirinkti gamtos raštais išmargintus akinių rėmelius. O mėgstantiems ekstravaganciją, rekomenduojama dairytis akinių su stambesnėmis detalėmis ant kojelių, rėmo bei tiltelio virš akinių noselės“, – teigia S. Savičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)