Pirmoji B. Obamos inauguracija buvo tikras išbandymas ne tik jam, bet ir jo sutuoktinei bei dukroms. Pasaulio žiniasklaida skrupulingai analizavo jų stilių – kartais atrodė, jog M. Obamos vilkėtas šventinis rūbų ansamblis sulaukė daugiau dėmesio nei Amerikos prezidento inauguracinė kalba.

2009 metais M. Obama savo stiliumi pasirūpinti patikėjo dizainerei Isabel Toledo ir tikrai nesuklydo. Mažąsias Obamas tada aprengė „J. Crew“ komanda.

Į Šv. Jono bažnyčią Vašingtone atvykusioms svarbiausioms B. Obamos gyvenimo moterims kompaniją palaikė ir pirmoji Amerikos močiutė (Michele mama) Marian Robinson.

Visos keturios moterys labai išmintingai (šiuo metu Vašingtone tėra vos 2 laipsniai šilumos) pasirinko madingus ir elegantiškus paltukus, kurie ne tik apsaugojo nuo žvarbos, bet ir tikrai puikiai atrodė.

Michelle pasirinko pilką, langelių rašto šilko paltą ir suknelę, kuriuos sukūrė JAV dizaineris Thomas Browne, savarankišką karjerą pradėjęs 2001 metais. Prieš tai jis dirbo tokiems garsiems vardams mados pasaulyje kaip „Club Monaco“ ir Ralph Lauren“. Iš pradžių kūręs tik vyrams, 2011 metais jis pristatė ir kolekciją dailiosios lyties atstovėms. Ir susilaukė labai daug palankių vertinimų.

M. Obamos vilkėtas apykaklės neturintis elegantiškas paltas iki kelių puikiai tiko prie kuklaus manikiūro, pilkų aukštakulnių ir, kas svarbiausia, naujos stilingos šukuosenos.

Malia Obama vilkėjo šeimos mylimo „J.Crew“ prekės ženklo rausvai violetinį paltuką – tokios pat spalvos buvo ir po juo vilkėta suknelė. Sasha iškilmingai progai pasirinko levandų spalvos suknelę ir paltuką, kurios sukūrė „Kate Spade“ dizaineriai. Šiam mados prekės ženklui vadovauja Jungtinėje Karalystėje gimusi Deborah Lloyd.

Abi mergaitės atrodė tarsi ką tik nužengusios nuo „Teen Vogue“ viršelio. Abi mergaitės mūvėjo matines neperregimas pėdkelnes ir avėjo paprastučius bekulnius batelius.

M. Obamos mama mišioms pasirinko prabangų kupranugario vilnos paltą, odines pirštinaites ir paprastučius smailiakulnius juodus batelius.

Jasonas Wu taip pat sukūrė M. Obamai ryškiai raudoną vakarinę suknelę iš aksomo ir šifono.

D. Vu prezidento Baracko Obamos žmoną puošė ir per pirmąjį inauguracijos pokylį prieš ketverius metus. Tada Michele vilkėjo balta puošnia suknele.

Kad perrinktojo prezidento žmona vėl kreipėsi į jį, dizaineriui buvo netikėta. „Padaryti tai vieną kartą, jau tai buvo mano gyvenimo įvykis. O du kartus - tai neįtikėtina“, - kalbėjo iš Taivano kilęs mados kūrėjas.

Palyginti kukli ilga raudona suknele be rankovių su iškirpte nugaroje buvo vienintelis modelis, kokį Dž. Vu pasiūlė pirmajai poniai.

Į pokylį atvykęs prezidentas negailėjo pagyrų savo žmonai. „Ji daro mane geresniu žmogumi ir prezidentu, ji įkvepia mane“, - sakė jis, prieš pakviesdamas šokiui savo dviejų dukterų motiną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)