Ir nors mini sijonai ir mini suknelės puikiai sugyvena su "mikro" šortukais bei avalyne su aukštu smailu kulniuku, 2001 metų mini mada - tai anaiptol ne "socialinis protestas", o seksualumo apraiška.

Šį kartą mini madai negalėjo atsispirti nei tokie konceptualūs kūrėjai kaip Junya Watanabe, nei kuriantys puikios kokybės, tačiau neįmantrų pret-a-porter (pvz. Marc Jacobs). Variantų tūkstančiai, ir tik aptingusi nesuras savojo. Tai ir Miu-Miu ansambliai, ir "vamp" stiliaus Helmuto Lango suknelės, ir atviri Daryl K sijonėliai su liureksu, ir Ann Demeulemeester neopankiški sijonai, ir drąsūs bei šiek tiek vaikiški Cacharel modeliai...

Netgi Oscar de La Renta, kuris garsėja kaip prabangių rūbų "visuomeniškoms liūtėms" kūrėjas, neatsispyrė pagundai: jo puikus, išpuoštas kalnų krištolu teniso sijonėlis pavergė visų širdis.

Versace, priešingai, net išsiskyrė "pernelyg nuogomis" savo modelių kojomis. Mini sijonėliai ir mini suknelės šioje kolekcijoje visiškai netikėtai buvo derinami su Viktorijos laikų stiliaus korsetais ir agresyviais bateliais su pačiu smailiausiu kulniuku.

Nors mini galima nešioti ir visiškai kitaip: su laisva sportinio stiliaus striuke arba pabrėžtai militaristinio stiliaus plačiu nukarusiu diržu su didžiule sagtimi. O galima pavirsti "Barbe", kaip siūlo Donna Karan, ir į vakarėlį ateiti apsirengus minimalia oranžine ar raudona suknele su kutais.

Problema tik viena - kokio ilgio turi būti tas "mini"? Dizainerių atsakymas paprastas: kuo trumpesnis, tuo įdomiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją