– Kaip jums kilo idėja sukurti būtent mados blogą?

Mada domėjausi nuo paauglystės, tačiau niekada aklai nesekiau mados tendencijų ir dabar to nedarau, nes, mano manymu, svarbiausia yra atrasti savitą stilių. O mano blogas prasidėjo nuo to, kad netyčia atradau lookbook.nu tinklapį, kur stilingi žmonės iš viso pasaulio gali viešinti savo nuotraukas. Labai tuo susidomėjau ir, patyrinėjusi nuotraukas, atradau, kad dauguma žmonių turi savo blogus. Pagalvojau, kodėl gi nepabandžius, ir draugai palaikė idėją, nes aš visada turėjau savitą stilių ir niekada nebijojau išsiskirti iš minios. Taip viskas ir prasidėjo: nuo mėgėjiškų nuotraukų, darytų „muiline“, iki profesionalių fotosesijų.

– Anksčiau savo bloge dalindavotės tik drabužių ir stiliaus idėjomis, dabar atsirado ir makiažo pamokėlių. Ar šio meno kur nors mokėtės?

– Ne, profesionalaus makiažo paslapčių nesimokiau, tačiau visada domėjausi. Bloge labiau reiškiu savo asmeninę nuomonę apie vieną ar kitą produktą, nesu ekspertė. Tačiau viena iš mano artimų draugių yra makiažo meistrė ir mes dažnai kartu dirbame, tad daug paslapčių išmokau iš jos. Esu labai smalsi ir nuolat jos klausinėju, kuris kremas geresnis, ar šis pudros atspalvis man tinka ir tt. Labai didžiuojuosi galėdama dirbti su savo srities profesionalais ir tokius žmones vadinti draugais.

– Studijavote leidybą, verslo administravimą, o ar mokėtės ko nors, susijusio su mada?

– Nenoriu sumenkinti mokymo įstaigų ir mokslų apskritai, bet nemanau, kad tam, ką aš dabar veikiu, reikia specialaus mados išsilavinimo. Blogas yra vieta, kur rodau, ką pati dėviu kasdien. Tai – mano asmeninis stilius, kurio, manau, neišmokau, bet jis laikui bėgant susiformavo. Esu perskaičiusi ne vieną knygą apie madą, pervertusi turbūt milijoną mados žurnalų. Lavinuosi savarankiškai.

– Kaip manote, kodėl mados blogai tokie populiarūs visame pasaulyje?

– Blogus rašo tikri žmonės ir skaitytojai gali pasinerti į jų gyvenimą bei kasdienybę. Taip pat galima sužinoti nuoširdžią nuomonę apie tam tikrą produktą, nors dabar kompanijos jau ir moka blogeriams už kai kurias apžvalgas. Man pačiai patinka sekti blogerius iš įvairių pasaulio šalių ir žiūrėti, kokios tendencijos vyrauja viename ar kitame pasaulio gale.

– Ar turite savo sekėjų ratą, kurie domisi jūsų įrašais kasdien?

– Noriu tikėti, kad taip (šypsosi). Tačiau greičiausiai ne kasdien, nes pati į blogą kasdien nerašau dėl laiko stokos.

– Vienas iš blogo kūrimo privalumų – galimybė uždirbti. Galbūt jau pavyko sudaryti sandėrių su drabužių kompanijomis ar makiažo gamintojais?

– Yra buvę visko. Smagu gauti dovanų: drabužių, kosmetikos, papuošalų. Tačiau yra tekę ir atsisakyti užmokesčio ar dovanos, nes man visiškai nepatiko kompanija, kurią būtų reikėję reklamuoti.

– Mados tendencijas dėstote savo skaitytojams ar pati jaučiatės daug išmananti šioje srityje ir kodėl?

– Savo bloge į tendencijas per daug nesiorientuoju, nes tai mano asmeninis stilius ir tikrai ne visos tendencijos man tinka. Pastebėjau, jog daugiausiai žmonės ir lanko būtent tuos įrašus, kurie yra asmeniški, jei taip galima pavadinti. Dažnai dalyvauju įvairiuose mados renginiuose, bet per daug apie tai nebeskelbiu, nes lankytojams ne taip įdomu.

Tačiau mados tendencijomis domiuosi, nes tai yra didelė mano dabartinio darbo dalis. Galima sakyti, jog jis tuo paremtas, tad manau, kad šioje srityje žinau tikrai nemažai.

– Koks jūsų svajonių darbas?

– Daug metų svajojau tapti stiliste ir išleisti savo mados žurnalą, tuo dabar ir užsiimu, tad jau kaip ir turiu savo svajonių darbą.

– Kodėl, jūsų nuomone, šiais laikais žmonės tiek laiko, pinigų ir pastangų skiria savo išvaizdai, ar tai – svarbiausia gyvenime?

– Išvaizda nėra svarbiausias dalykas gyvenime, bet vėlgi tai priklauso nuo požiūrio. Man mada yra menas, saviraiškos priemonė, asmenybės tęstinumas. Šie dalykai gyvenime man yra svarbūs. Mada taip pat yra šiokia tokia pasaka. Žmogus, vartydamas mados žurnalą, gali pasinerti į kitą pasaulį, atitrūkti nuo realybės. Vieni yra pamišę dėl kokios nors sporto šakos, kiti – dėl įžymybių ar automobilių, todėl nematau nieko blogo, jei žmonės skiria daug dėmesio išvaizdai. Aišku, proto ribose.

– Prisiminkite, kaip jūsų požiūrį į madą ir stilių pakeitė persikėlimas gyventi į Jungtinę Karalystę.

– Požiūris labai nepasikeitė, tačiau vietinis stilius šiek tiek keitė ir manąjį. Manau, kad tai neišvengiama. Visgi kas pasikeitė, tai prieiga prie prabangių mados namų drabužių ir aksesuarų, taip pat ir pasirinkimas Jungtinėje Karalystėje daug didesnis. Čia ne taip dažnai pamatysi du skirtingus žmones, dėvinčius tuos pačius drabužius.

– Jei išmanote mados tendencijas ir jaučiate stilių, gal teko pasidarbuoti ir stiliste?

– Taip, esu laisvai samdoma stilistė. Mano darbus galite pamatyti čia. Dievinu stilistės darbą! Jis nėra toks lengvas, kaip gali atrodyti iš šalies. Tai – labai atsakingas ir netgi fiziškai sunkus darbas. Kartais netinkami drabužiai gali sugadinti fotosesiją, o kartais ir išgelbėti. Taip pat tenka tampyti sunkiausius maišus ar netgi lagaminus, bet man dirbti stiliste yra tiesiog neapsakomas džiaugsmas, nes turiu galimybę per drabužius atskleisti tam tikrą idėją ir ją pateikti savaip.

– Išleidote mados žurnalą, papasakokite, kaip jums pavyko?

– INSPO pareikalavo daug ir sunkaus darbo. Prieš metus išėjau iš nekenčiamo darbo viešbutyje, nes žinojau, kad vis vien ilgai ten netempsiu. Man reikia kurti, kažką palikti po savęs. Monotoniškas darbas tiesiog žlugdė mane, kad ir kaip dramatiškai tai skamba. Tad nusprendžiau surizikuoti, nes labai norėjau kažkaip įsibrauti į mados industriją. Pradėjau lankytis mados renginiuose Liverpulyje, vėliau dirbti modelių agentūroje, viskas mano blogo dėka. Susipažinau su fotografais, makiažo meistrais, modeliais, kirpėjais, pradėjau kurti stilių fotosesijoms ir taip viskas išsirutuliojo. Išleisti žurnalą buvo sena mano svajonė, tačiau reikėjo laiko tam įgyvendinti ir susipažinti su reikiamais žmonėmis. Suderinau savo studijas su meile madai. Taip pat reikėjo ir atitinkamų finansų, nes spausdinimas kainuoja tikrai ne vieną tūkstantį svarų, bet man labai padėjo jaunus verslininkus remianti organizacija „The Prince’s Trust“.

– Žurnalas „Inspo“ – tai tik jūsų hobis ar ir pragyvenimo šaltinis?

– INSPO yra mano verslas, mano darbas ir gyvenimas.

– Daugelis mados ekspertų puikiai moka padailinti, atnaujinti ar net pasisiūti drabužių, ar jūs tuo užsiimate?

– Nepasakyčiau, kad labai mėgstu tai daryti, tačiau dažnai tenka. Ypač, kai turiu tam tikrą fotosesijos viziją ir niekaip negaliu rasti reikiamo drabužio ar aksesuaro. Teko klijuoti kristalus prie maudymosi kostiumėlio, gaminti kaklo ar plaukų papuošalus ir pan.

– Ką patartumėte žmonėms, norintiems visiškai pakeisti savo išvaizdą? Nuo ko pradėti, kur ieškoti patarimų?

– Patarčiau pradėti nuo šukuosenos. Internete yra ne viena nemokama programa, kur, įkėlus savo nuotrauką, galima „pasimatuoti” įvairius kirpimus ir plaukų spalvas. Moterims patarčiau peržvelgti savo kosmetiką. Dažnai netinkamas pudros atspalvis sugadina viską. Pati labai mėgstu lūpdažius ir jie dažnai pagyvina visą bendrą įvaizdį.

Na, o dėl aprangos – siūlyčiau paieškoti įžymybės ar blogerio/ės, kurio stilių mėgstate, nuotraukų. Pastudijuokite jų drabužius ir paieškokite alternatyvų. Perverskite mados žurnalus, susipažinkite su vyraujančiomis tendencijomis ir pritaikykite sau tinkamas. Taip pat galite susisiekti su stilistais, kurie siūlo įvaizdžio keitimo paslaugas. Nebijokite eksperimentuoti su išvaizda, išsiskirti iš minios. Gyvenimas per trumpas dėvėti nuobodžius drabužius.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Info Ekspresas