Permatomi lengvi plevenantys audiniai padeda sukurti romantišką, seksualų, ryškų, trapų ir švelnų moters įvaizdį. Permatomų medžiagų sukurta subtili apsinuoginimo iliuzija – labiausiai jaudinanti ateinančio mados sezono tendencija.

Tokia madinga pusiau permatoma apranga gali būti tiek iššaukiančiai atvira, tiek ir griežtai konservatyvi. Permatomus drabužius dar visai neseniai išdrįsdavo nešioti tik drąsios idealias figūras turinčios merginos. Vis dėlto ganėtinai greitai ši įžūli apranga nuo podiumų persikėlė į naujųjų pasekėjų garderobus.

2013 metų pavasario ir vasaros mados sezonu „Chloe“ ir „Versace” siūlo madingą dalinį permatomumą derinti neperregimu fonu.

Naujausia „Givenchy“ kolekcija taip pat pristatė palaidines ir tunikas iš pusiau perregimų audinių.

O štai „Dolce & Gabbana“ bei „Valentino“ siūlo rinktis sukneles su aplikacijomis ar siuvinėjimais ant permatomų audinių.

Būtina pažymėti, kad naujame mados sezone pusiau perregimų audinių drabužius galima dėvėti ne vien šventinėms progoms. Jie puikiai tinka ir kasdienai, net ir darbo vietoje. Tiesiog tokius drabužius reikia teisingai derinti su konservatyvesniais ir paprastesniais garderobo elementais.

Pavyzdžiui, prie pusiau permatomo sijono galima vilktis lengvą medvilnės palaidinę ar marškinėlius, o pieštuko formos sijonas neįprastai, bet gražiai žiūrėsis su apkritusia permatoma šifono palaidine.

Permatomas juodas ar kūno spalvos šifonas – ne vienintelė galimybė sukurti drąsų ir seksualų moters įvaizdį. Tai gali būti ir plonytė lengva vilna, pusiau permatomas įvairių atspalvių trikotažas, švelnus gipiūras ar lengvas tinklelis.

Dizaineriai nemažai dėmesio skiria ir nėriniams. Tik kitaip nei ankstesniais sezonais, 2013 metų pavasario-vasaros mados tendencijos džiugina neįprastomis ryškiomis spalvomis: žydra, geltona, rožine bei neoniniais atspalviais.

Nereikia bijoti naujų eksperimentų renkantis neonines spalvas ar drąsius, visiškai permatomus modelius – pavasario ir vasaros mada tai sveikina. Tiesiog visada gerai apsvarstykite, kur galima eiti su tokiu perregimu drabužiu. O grįžtant prie nėrinių, juos geriau būtų derinti su santūresnėmis aprangos detalėmis, nes nėriniai patys savaime labai išraiškingi.

Dauguma dizainerių siūlo merginoms 2013 metų pavasarį ir vasarą puoštis dvisluoksnėmis suknelėmis, kurios apatinis sluoksnis yra neperregimas ir vienspalvis, o viršutinis – perregimas ir kontrastuojantis su apatiniu.

Labai efektingai atrodo griežtos suknelės su pusiau permatomomis rankovėmis. Toks madingas suknelės modelis tiks ir biure. Dar viena stilinga naujovė – ilgos permatomos suknelės.

Tačiau jeigu praėjusiame sezone permatomi sijonai ar suknelės turėjo apatinį sluoksnį, tai 2013 metų pavasarį ir vasarą dizaineriai rekomenduoja atsikratyti bereikalingo gėdos jausmo ir provokuojantį permatomą sijoną, palaidinę ar tą pačią suknelę dėvėti ant gražių ir seksualių apatinių drabužių. Suprantama, ši mada ne drovuolėms ir dauguma mūsų vis dėlto rinksis kiek kuklesnius aprangos variantus.

Aktualumo nepraranda ir drabužių modeliai, apnuoginantys pečius, krūtinę bei kaklą. Naujasis mados sezonas siūlo daugybę drabužių modelių iš pusiau permatomų audinių, tad praktiškai kiekviena mados naujienas sekanti moteris be jokių problemų išsirinks sau tinkamą permatomą rūbą.

Tik nereikia pamiršti, kad visiškai laisvai su perregimais drabužiais gali elgtis tik jaunutės tobulų figūrų merginos. Joms leistina praktiškai viskas – plevenantys permatomi sijonai, palaidinės, marškinėliai ir suknelės. O brandesnėms dailiosios lyties atstovėms tinka tik permatomos detalės aprangoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)