44 metų R. Simonsas, kuris karjerą pradėjo nuo baldų dizaino, bus atsakingas už Paryžiuje įsikūrusių mados namų aukštosios mados, gatavų drabužių ir moterų aksesuarų padalinius, sakoma „Dior“ pranešime.

Pirmąją savo sukurtą aukštosios mados kolekciją „Christian Dior“ vardu R. Simonsas pristatys Paryžiuje liepą, nurodė mados namai, kurie yra verslo magnato Bernardo Arnaulto prabangos imperijos LVMH brangakmenis.

„Dior“ gyrė belgą kaip „vieną iš didžiausių šiuolaikinių talentų“, kuris „įkvėps ir plėtos XXI šimtmetyje stilių, pradėtą pono Christiano Dioro, kai šis įkūrė savo mados namus“.

Ekscentriškasis britas dizaineris J. Galliano buvo atleistas pernai, kai buvo paviešintas vaizdo įrašas, kuriame matoma, kaip jis įžeidinėja žydus klientus viename Paryžiaus bare.

Nuo to laiko „Dior“ kolekcijų kūrimą prižiūrėjo buvęs J. Galliano padėjėjas Billas Gayttenas.

Pernai rugsėjį J. Galliano Prancūzijos teismo buvo pripažintas kaltu dėl antisemitinio išpuolio. Jam skirta iš viso 6 tūkst. eurų (20,7 tūkst. litų) bauda), kai teismas atsižvelgė į dizainerio išreikštą apgailestavimą dėl savo veiksmų.

Teismas nurodė J. Galliano sumokėti simbolinę vieno euro kompensaciją kiekvienam iš nukentėjusiųjų ir penkioms antirasistinėms organizacijoms, kurios buvo ieškovės šioje byloje. Jam taip pat nurodyta apmokėti šių asociacijų teismo išlaidas - iš viso 16,5 tūkst. eurų (57 tūkst. litų).

50 metų dizaineris vėliau du mėnesius gydėsi priklausomybės ligų centruose Arizonoje ir Šveicarijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją