Morta Nakaitė [ Injekcija ]

Morta stengiasi savo pasaulyje sujungti įvairias meno formas: ji mokėsi skambinti fortepijonu Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje, baigė „Skalvijos“ kino režisūros kursus, o dabar savo idėjas realizuoja mados dizaine.

Kolekcija „Eksperimentinė kolekcija“

„...Tą dieną žmogus atsikėlė ir ramiai išėjo į gatvę. Vėl buvo žiema.”
Skulptūriški, ramūs siluetai, derinami su netradiciniais faktūrų ieškojimais, bandoma išgauti minkštumo, skaidrumo pojūtį.

Ana Romanova

Ana Romanova – mados dizainerė, kurį į „Mados Infekcijos” podiumą peršoko laimėjusi 2013 m. „Injekciją” su kolege Dovile Čibulskaite.

Kolekcija „Re – Shift”

Šią kolekciją įkvėpė Tibeto klajoklių genčių paveikslas, jų aprangos savybės. Kontrastų kupini raštai, faktūrų gausa transformuojasi pagal „baltųjų apykaklių“, biuro darbuotojų aprangos taisykles: atsiranda klasikinių audinių, marškinių, švarkų atvartų.

Katarzyna Romanska [ Lenkija ]

Dizainerė šiuo metu yra studentė Władysław Strzemiński dailės akademijoje, Lodzėje. Kūrėja transformuoja drabužius miksuojant spalvas, tekstūras, savarankiškai kuriant audinius.

Kolekcija „About tears and RGB“

Ši kolekcija skirta 2016 m. pavasariui/ vasarai. Šios dizainerės drabužiuose išvysite pasikartojančią ašaros formą. Spalvų paletė susideda iš pagrindinių paletės spalvų – raudonos, žalios, mėlynos.

Thom Bara [ Injekcija ]

Tomas Baranauskas, kuriantis po slapyvardžiu Thom Bara, yra tikras mados industrijos senbuvis.

Kolekcija „Juoda”

Ši kolekcija mistiškai apipina rusų poetės Мари́на Ива́новна Цвета́ева (liet. Marinos Ivanovos Tsvetaevos) eilės. Kuriant šią bendrą nuotaiką bendradarbiaujama su aksesuarų meistrais „The Coal“ bei alternatyvios, intelektualios muzikos specialistais „S13“ ir „GRIEZNAYA“.

Anna Jelizarjeva [ Estija - Injekcija ]

Annai antras kartas nemeluoja. Du kartus bandžiusi laimę konkurse „Injekcija”, šiais metais ji tapo prizininke.

Kolekcija „Malchik Fantastika”

Ši kolekcija – sovietų kultūros atspindžiai. Užaugus Estijoje, Anna suprato, kad kartos, gimusios 90–aisiais, gyvenimas radikaliai skiriasi nuo jų tėvų, todėl savo kolekcijoje dizainerė perteikė post–sovietinę, urbanistinę aplinką. Šios kūrėjos drabužiai bus ne tik marginti senomis, Rusijoje populiariomis tatuiruotėmis, bet ir... netikru kailiu.

Lilija Larionova

Lilija Larionova – mados dizainerė, jau daugiau nei dešimtmetį dirbanti ne tik dizaino ir mados, bet ir reklamos bei kultūros srityse.

Kolekcija „White horses“

Dizainerės Lilijos Larionovos drabužių linijos „White horses“ 2016 m. kolekcija inspiruota prancūzų režisieriaus Claude Lelouch (liet. Klodas Leliušas) filmo „Un Homme Et Une Femme” (liet. “Vyras ir moteris”). Tai universalių, tiek moterims, tiek vyrams tinkančių dėvėti drabužių kolekcija, kurios leitmotyvu ir pagrindiniu akcentu tampa lietpaltis. Kolekcijoje susipina kinemotografinė nostalgija, didmiesčio romantika, 60-ųjų klasikos elementai bei minimalizmas.

Laura Dailidėnienė

„Daili" - tai lietuviškas prekės ženklas, sukurtas 2003 m. ir tapęs žinomas bei atpažįstamas dėl savo unikalaus braižo. Drabužių, aksesuarų bei papuošalų kolekcijas kuria žinoma dizainerė Laura Dailidėnienė. Dizainerę įkvepia kasdienis aplinkos suvokimas, forma, grafika, gamta ir net tokie paprasti dalykai kaip popieriaus lapas bei iš jo gimstantis origamis. Origamio lankstinys – pelėdžiukas jau tapo atpažįstamu „Daili“ prekės ženklo simboliu, o origamio formos atsikartoja drabužio kirpimuose jau daugelį metų.

Kolekcija „Cloud”

Kolekcija „Cloud“ – įkvėpta debesų, nuolat besikeičiančios materijos jausmo.

Andrey Bartenev [ Rusija ]

Šis kūrėjas vadinamas kičo karaliumi, o jo siurrealūs pasirodymai visada netikėti ir stebinantys. Šį kartą menininkas iš Rusijos jau 5-ą kartą kaustė Lietuvos žiūrovų dėmesį festivalyje „Mados infekcija“, kur pristatė pasirodymą „La La La Moscow“.

„Mados infekcijos“ svečių nuotraukų galeriją galite pamatyti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)