Akvilė Jančauskaitė ir Fiona UYEN

Akvilė Jančauskaitė – tarptautinį išsilavinimą turinti dizainerė, mokslus krimtusi Danijoje ir Didžiojoje Britanijoje. Akvilė nėra naujokė „Mados Infekcijos” podiume. Ši dizainerė 2015 m. pristatė kolekciją ZINESIS.

Kolekcija #SWIMFUL

Kartu su kinų dizainere Fiona UYEN Akvilė pristatys mišrią, 20 – ies modelių kolekciją pavadinimu #SWIMFUL. 2016/2017 metų kolekcijos #SWIMFUL kūrėjų malonumų centru tapo baseinas.

Liucija Kvašytė

Praėjusiais metais Liucija, nugalėjusi „Injekcijos” konkurse, debiutavo ir didelių aplodismentų sulaukė festivalyje „Mados Infekcija”.

Kolekcija Ruduo/ žiema 2017

Paradoksali kolekcija, kurta jungiant religinį paveldą ir pankų subkultūros detales kalba apie drąsų šiandienos žmogų, kviečiantį nebijoti atvirai reikšti savo pozicijos tikėjimo klausimu. Joje persipina bažnytinio meno prabanga ir griežti kanonai bei pankiškas do it yourself fenomenas persmelktas anarchijos ir militaristinių užuominų

Diana Paukštytė

Dizainerė Diana Paukštytė kolekciją ant „Mados Infekcijos“ podiumo pristatys jau 7-ąjį kartą. Dizainerės kūryba - intuityvi ir drąsi, nepaisanti visuomenės konstruojamų normų ar stereotipų. Kolekcijų atpažįstamumas - monochrominė spalvų paletė, kuri retai vietą užleidžia kitoms spalvoms.

Kolekcija „Mėnulio vaikai”

Diana Paukštytė savo nauja kolekcija „Mėnulio vaikai“ pasakoja apie Platono mitą ir laiko mašina nukelia keliais tūkstantmečiais atgal, kai žmonija buvo visai kitokia, nei ji yra dabar. Šis mitas - tai simbolinė kolekcijos reikšmė, kuri simbolizuoja vis labiau nykstantį ir kaip socialinę normą suprantamą žmogaus lytiškumą, kuris įspraudžia jį į rėmus ir suvaržo asmenybės laisvę ir riboja laimę.

Lina Gudanavičiūtė

Dizainerė Lina Gudanavičiūtė „Mados infekcijoje“ šiemet dalyvauja jau septintą kartą. Pasak pačios dizainerės, festivalis šiuo metu jai yra svarbus renginys, leidžiantis pristatyti savo kūrybą ir tobulėti kaip kūrėjai.

Kolekcija „Inside Out”

Kolekcijos tema - „Inside out” arba „Išversti drabužiai”, o jeigu dar tiksliau- išverstos kai kurios drabužio dalys. „Išversti drabužiai” tarsi tampa simboliu to, kokie mes esame iš tikrųjų.

Mantas Bartkus ir Neringa Martinėnaitė [ Injekcija ]

Mantas ir Neringa – du menininkai, jungiantys dvi dizaino sritis, siekiant atrasti naują požiūrį į madą bei kūrybą. Nuo 2007 m. Mantas dirba vitrinų dekoratoriumi – vizualistu drabužių parduotuvių tinkle „NewYorker“.

Kolekcija „VI”

Kolekcijos kamufliažas – savaiminis supanašėjimas. Kolekcijoje vyraujančios laisvo silueto formos, aiškios linijos, nesudėtingos konstrukcijos, kontrastingos spalvos, kurios atspindi greitosios mados principus. Drabužių ant modelių kūnų išnykimas ir projekcijų atsiradimas kolekcijos pristatyme vizualizuoja sparčią skaitmeninio pasaulio integraciją mūsų kasdienybėje.

MAREUNROL’S [ Latvija ]

Latvių dizaineriai Mārīte Mastiņa and Rolands Pēterkops kartu kuria nuo 2002 metų. Du metus iš eilės latvių dizainerių duetas yra apdovanotas, geriausiu Latvijos mados dizainerių prizu, taip pat, menininkai yra apdovanoti teatro apdovanojimu „Spelmanu nakts“ už geriausią teatro kostiumą 2006 m.

Kolekcija „Unexpected sources | AW 2016/17“

Ši kolekcija – istorijų serija apie netikėtus sutapimus, apie informaciją, kuri mus pasiekia per garsą, erdvę, triukšmą ir viską, kas mus supa. Kolekcijoje išvysite amerikiečių avangardo kūrėjo John Adams nuotaikas: žiemos šaltis, medžių peizažas, Norvegijos žvejų kaimelis. 3D ir geometriniai kvadratai – pagrindinės formos, naudojamos kolekcijoje.

KAASKAS [ Lenkija ]

KAASKAS yra jaunas, 2014 m. Varšuvoje susikūręs drabužių ir aksesuarų prekės ženklas. Jį įsteigė dvi seserys - mados dizainerė Kasia Skorzynska ir mados dizaino katedros Varšuvos dailės akademijos absolventė Julia Skorzynska-Slusarek, save pristatanti kaip sociologę ir verslininkę širdyje.
KAASKAS kolekcija

Kolekcija „Not By Words But By Things“

Šį kolekcija – tarsi galvosūkis. Skirtingos dalelės yra sujungtos ir perteikia vertybes bei reikšmes, kurios galėtų būti išreikštos žodžiais, tačiau yra paslėptos po spalvomis ir formomis. Įvairovė, laisvė dinamiškumas yra pateikiami, naudojant vaizdų kalbą – ryškias, grafines formas.

Sandra Straukaitė

Vieni jos kūrybą dievina, kiti – aršiai kritikuoja griežtą būdą ir drabužių be dydžio koncepciją, bet faktas, jog Sandra Straukaitė – viena ryškiausių ir ideologiškai stipriausių mados kūrėjų Lietuvoje, nepataikaujanti nei žiūrovui, nei klientams. Pastarieji yra tik jos bičiuliai: muzikantai, režisieriai, menininkai, aktoriai, architektai – laisvi pasaulio piliečiai, kurie vertina madą kaip meną, tik amžinai neturi pinigų.
Sandros Straukaitės kolekcija

Kolekcija „CHAOS.S.”

Su ypatingomis kišenėmis, kur telpa visas pasaulis ir rankinis bagažas.
Nes nežinai, kada iškeliausi, kur eisi, kaip, kur ir su kuo tu gyvensi.

„Mados infekcijos“ svečių galeriją galite pamatyti čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)