Spalvos tapo dinamiškesnės ir ryškesnės. Tuo tarpu siluetai ir modeliai tapo konservatyvesni: kaip ir anksčiau, aktualūs tiesaus kirpimo modeliai, taip pat per didelių drabužių, arba „oversized“ stilius.

Šį sezoną madingiausias viršutinių rūbų pasirinkimas – paltas. Kad ir kokį paltą nusipirktumėte, tikrai būsite stilinga.

Jei praeito sezono metu spėjote įsigyti pastelinių spalvų paltą, šį sezoną neabejotinai būsite madinga. Pastelinių spalvų paltai – esminė 2014 metų pavasario-vasaros mados kryptis.
Pats populiariausias modelis – laisvai krentantis O formos paltas.
Beje, yra ir itin moteriško stiliaus modelių su koketišku sijonu, taip pat klasikiniai chalato tipo modeliai.
Sezono favoritai – citrinų, aviečių, persikų, pistacijų atspalviai. Įdomiausius variantus rasite Jil Sander, By Malene Birger, Mango kolekcijose.

Populiarūs ir raštuoti paltai. O kokius raštus rinktis – grafinius, gėlių, abstrakčius ar etninius – spręsti jums.

Sezono hitas – spalvotas odinis paltas, kurį galima vilkėti bet kuriuo metų laiku. Toks paltas puikiai dera tiek su džinsais, tiek su prabangia vakarine suknele. Pavyzdžiui, „Escada“ siūlo efektingą raudoną paltą su dekoratyvine kraštų apdaila.
Tokia spalvinė beprotybė visiškai nereiškia, kad klasikinių spalvų paltai išėjo iš mados. Jei renkatės įprastos spalvinės gamos – juodą, raudoną ar smėlio spalvos – paltą, atkreipkite dėmesį į kirpimą.
Rinkitės originalesnio kirpimo paltą. Pavyzdžiui, šį sezoną madingi paltai be pamušalo arba susiūti iš kombinuotų audinių, dekoruoti sąsagomis arba didžiulėmis pridėtinėmis kišenėmis.
Neprarado savo populiarumo ir vienborčiai paltai („duffle coat“), taip pamėgti jaunimo ir kūrybinių profesijų atstovų. Klasikinį modelį galima rasti „Burberry“ kolekcijoje.

Tiems, kas priprato būti visuotinio dėmesio centre, rekomenduojame atkreipti dėmesį į pelerinas: etninių raštų, suvertas iš nėrinių ar su kutais. Šių metų rudenį/žiemą jos bus populiarumo viršūnėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)