- Tadai, apibūdink save 5 žodžiais?

- Paprastas, smalsus, bendraujantis, lietuvis, humoristas.

- Kodėl pasirinkai būtent „fashion accessories design“ kursą? Nuo ko prasidėjo noras kurti?

- Tiek aprangos, tiek aksesuarų dizainas man yra labai svarbus. Šiais metais studijavau „Fashion jewellery & accessories“ kurse, tačiau kitamet yra galimybė padirbėti ir prie aprangos dizaino. Kurti gaminius is odos pradėjau visai atsitiktinai, būdamas keturiolikos.

Radęs kelias odos atraižas namie, pagaminau pirmąją rankinę. Pamatęs, jog tai ne tik gražu, bet ir praktiška, bei sulaukęs gero įvertinimo iš šeimos bei draugų, net nedvejojau, jog tai – mano pašaukimas. Tačiau aprangos dizainu rimtai susidomėjau tik prieš kelerius metus. Apranga gali būti jūsų raktas į sėkmę. Kaip sakoma: „Niekada neturėsite antro šanso padaryti pirmą įspūdį“.

- Ar turi idealų mados pasaulyje?

- Taip, tai Giorgio Armani ir Valentino Garavani. Man patinka šių dizainerių griežtas, aukštos klasės stilius. Labiausiai žaviuosi jų sukurtomis ir kuriamomis moterų aprangos kolekcijomis: klasikinio, oficialaus bei proginio stiliaus suknelėmis ir kostiumėliais bei kita apranga. Manau, kiekvienas kuris šių metų pradžioje lankėsi Londone vykusioje “Valentino: Master of couture” parodoje net neabejojo, jog šis žmogus buvo ir yra vienas geriausių savo srities profesionalų. Dizaineris, kuris savo kūriniams neprideda nieko bereikalingo, tik tai, kas svarbiausia. Grožis ir yra tas viduriukas tarp “per mažai” ir “per daug”.

- Trumpai papasakok apie savo sukurtą lietuvišką rankinę. Kodėl baigiamajam šių metų darbui pasirinkai tema „My Homeland“ (liet. „Mano gimtoji šalis“)?

- Tai buvo vienintelis kartas šiais metais, kai projekto temą buvo leista pasirinkti patiems. Iškart nusprendžiau, jog kursiu rankinę, kuri atspindėtų mano gimtąją šalį – Lietuvą.

Norėjau, jog pirmųjų metų baigiamasis darbas turėtų prasmę ir būtų surištas su šalimi iš kurios esu kilęs. Finalinis darbas – tai senosios Lietuvių tautodailės ir modernaus dizaino mišinys. Gamybai naudojau odą, o gamybos procesui skyriau apie 2 savaites.

- Ar galėtum vadinti save patriotu? Kodėl vis tik pasirinkai studijas užsienyje?

- Tikriausiai negalėčiau. Manau, kad šiandienai būtų sunku surasti tikrų lietuvių patriotų, Tado Blindos juk jau nebėra. Studijas užsienyje pasirinkau, kadangi Anglija yra viena iš trijų geriausių Europos šalių norintiems studijuoti dizainą, be to, man labai patinka anglų kalba.

- Lietuviška rankinė jau antras tavo neįprastas kūrinys. „Pret A Manger“ kompanijai esi sukūręs keturias sukneles iš atliekų. Papasakok apie šią idėją.

- Idėja sukurti funkcionalias sukneles iš „Pret“ kavinėse rastų atliekų/šiukšlių, tokių kaip pieno butelių kamšteliai, Espresso kavos pupelių maišeliai bei kartonas, gimė dar 2012 metų pradžioje, tačiau kompanija šia idėja susidomėjo tik tų pačių metų rudenį. Per 5 mėnesius surinkau apie 10 000 kamštelių ir kelis šimtus kavos maišelių bei kitų medžiagų, reikalingų projekto gamybai.

Ilgiausiai užtruko medžiagų apdorojimas, paruošimas bei pats gamybos procesas. Projektas buvo baigtas ir pristatytas Kovo 11-13 dienomis vykusioje „Žaliojoje savaitėje“. Mano modeliais tapo keturios kompanijoje dirbančios moterys. Suknelės unikalios ir tuo, jog buvo siūtos specialiai pagal modelių kūno formas. Džiaugiuosi, jog turėjau galimybę įgyti papildomų žinių ir įgūdžių, reikalingų „bespoke tailoring“ (siuvimui pagal užsakymą).

Žalia suknelė -7 500 kamštukų ir apie 800 apsauginių plėvelių nuo pieno butelių, svoris apie 6-7 kg.
Ilga sidabrinė suknelė – 90 Espresso kavos pupelių maišelių.
Raudona (pirmoji suknelė, kurią pagaminau iš atliekų) – 1 900 kamštukų nuo „Skimmed milk“ butelių.

Trumpa sidabrinė -700 apsauginių plėvelių nuo pieno butelių bei Espresso maišelių

Daugiausiai laiko praleidau prie žaliosios, Viktorijos laikų stiliaus suknelės. Dideliam svoriui atlaikyti teko pagaminti specialius žiedus iš santechninių vamzdelių, kurie yra lankstūs ir gali palaikyti reikiamą formą. Žalia suknelė išsiardo į 7 atskiras dalis transportavimui.

- Kokie tavo planai baigus studijas? Kur ketini realizuoti savo talentą? Gal turi verslo idėją?

- Geros idėjos ateina besimokant, o man dar reikia daug ko išmokti. Kol kas dar negaliu atskleisti planų, kadangi vos tik pradėjau savo studijas ir dar neįgavau pakankamai žinių ir įgūdžių, jog galėčiau ką nors prognozuoti.

Mes, Lietuviai, gyvenantys tiek Europoje, tiek už Atlanto turime imti pavyzdį ir didžiuotis tokiais sparčiai karjeros laiptais kylančiais ir savo kuriamomis naujovėmis lietuvių tautą garsinančiais žmonėmis kaip Sonata Rapalytė, Martynas Levickis ar Rytis Vitkauskas ir tai tik kelios, spindėti pradedančios pavardės.

Atminkite, jog didžiausia vertybė gyvenime yra ne tai, ką gauni, didžiausia vertybė gyvenime yra tai, kuo tampi…