Tai knyga elegancijos ir stiliaus pamokų trokštančioms moterims. Pirmąsias knygas Lietuvos skaitytojos gali įsigyti jau dabar portale www.knygos.lt. Jų autorė specialiai atvyksta iš Romos į Lietuvą ir Tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje kviečia į susitikimą visas moteris, nekantraujančias suprasti ir atrasti tikrąsias elegancijos ir stiliaus paslaptis.

„Šią knygą paskatino parašyti mano gerbėjos, kurios man neduoda ramybės klausinėdamos, kur pradingau, kodėl neberašau į Lietuvos spaudą apie Italijos aukštuomenės gyvenimą. Man be galo malonu, jog turiu galimybę Lietuvos moterims atskleisti uždangą į italės moters buitį, jos kasdienybę, perteikti savo patirtį ir padėti suprasti, kur slypi tikroji elegantiško gyvenimo paslaptis. Esu tikra, kad kiekviena Lietuvos moteris, nepriklausomai nuo materialinės ar socialinės padėties, gali patirti komforto būseną ir džiaugsmą. Tokį, kurį jaučia italės – moterys, elegancija žavinčios visą pasaulį”, - apie tai, kokias paslaptis įmins knygą atsivertusios moterys, intriguoja J. Jurkevičienė.

Kodėl Lietuvos moterims – apie Italijos moterų eleganciją?

Knygos „Itališkos elegancijos kodas” autorė puikiai išmano mados lopšiu vadinamoje Italijoje vyraujančias tendencijas ir stilių. Čia ji gyvena su savo šeima jau du dešimtmečius, domisi ir rašo apie madą. J. Jurkevičienė jau penkiolika metų dalyvauja Romos „AltaRoma” ir Milano „prêt à porter”mados savaitėse, garsiausių pasaulyje Italijos dizainerių kolekcijų pristatymuose bei palaiko su jais nuolatinius ryšius.

„Pažvelkite į itales - jos moka atrodyti elegantiškai nepasipuošusios, kasdien, ne tik gatvėje ir biure, bet ir namuose, sporto klube. Nors dauguma jų neturi ne tik „platinum“, bet apskritai jokių kreditinių kortelių, tačiau atrodo stilingai. Italijos mada prieinama ne tik elitui. Šioje knygoje Lietuvos moterims siekiu padėti suprasti – kodėl italės pasitiki savimi ir šypsosi net niūriausią dieną. Paslaptis slypi tikrai ne banko sąskaitoje”, - tvirtina J. Jurkevičienė.

Knygoje – ne tik autorės, bet ir Italijos mados garsenybių patarimai

Knygoje autorė pasakoja apie eilinių moterų aprangos ir elgesio principus, provokuoja vyrus pasikalbėti apie silpnąją lytį ir jų eleganciją, pasakoja savo gyvenimo istoriją ir pateikia savo pačios per dvidešimt metų Italijoje suformuotas elegancijos taisykles.

„Itališkos elegancijos kodas” – ne tik asmeninė patirtis, bet ir žinomų pasaulyje, Milano ir Romos garsenybių įžvalgos. Mintimis apie stilių knygoje dalijasi J. Jurkevičienės pašnekovai - Giorgio Armani, Domenico Dolce ir Stefano Gabbana, Johnas Richmondas, Roberto Cavalli, Donatella Versace, Ermanno Scervino.

Apie autorę

Jurga Jurkevičienė – mados žurnalistė ir apžvalgininkė, jos straipsnius ir reportažus spausdino dienraštis „Lietuvos rytas”, žurnalai „Ekstra”, „Stilius”, „Stilius plius”, „MM”, „Ieva”, „L’Officiel”, „Žmonės”, „Šeimininkė”, žinių portalai www.lrytas.lt, www.15min.lt, www.delfi.lt. Prieš penkiolika metų ji tapo pirmąja Lietuvos žurnaliste, akredituota prie nacionalinių mados namų „Camera Nazionale della Moda Italiana”. J. Jurkevičienė dirba Romos „AltaRoma” ir Milano „prêt à porter”mados savaitėse, yra knygų „Italija” ir „Sava Roma” bendraautorė.

Jurgos Jurkevičienės knygos pristatymas įvyks vasario 22 d., 15 val, konferencijų salėje 5.5, parodų ir kongresų centre Litexpo (Laisvės prospektas 5). Dalyvauja autorė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)