Nenuostabu – net ir po ilgo skrydžio palydovių makiažas išlieka nepriekaištingas, išlydint keleivius kojas puošia aukštakulniai, o uniformose, atrodytų, nematyti nė raukšlelės. Kas už viso to slypi?

Vos 5 tobulo įvaizdžio taisyklės

K. Kruopienytės nuomone, tobulos moters įvaizdį kuriančios skrydžių palydovės gali tapti geru pavyzdžiu kiekvienai keliaujančiai moteriai. Apranga, šukuosena, makiažas ir kiti stiuardesių išvaizdos aspektai, nors ir labai išpuoselėti, pirmiausia atsiremia į praktiškumo aspektą. L. Miečelienė ir K. Kruopienytė dalijasi 5 skrydžių palydovių išvaizdos taisyklėmis ir pataria, kaip jas pritaikyti išsiruošus į ilgesnį skrydį.

Taisyklingai nešiojama uniforma. Palydovų uniformą sudaro nemažai skirtingų detalių – visų jų derinimas ir nešiojimas yra griežtai reglamentuojamas. Pavyzdžiui, dėvint marškinius galima atsisegti dvi viršutines sagas, o surištos kaklaskarės mazgas turi atsidurti kairėje pusėje. Aukštakulniai – privaloma uniformos dalis. Žemakulniai gali būti dėvimi tik lėktuvui jau pakilus ir iki pradedant leistis. Sijonas privalo siekti kelius.

K. Kruopienytė: Net ir įvairių siluetų sijonai ir suknelės gali būti puikus pasirinkimas atostogauti keliaujančiai moteriai. Tik nepamirškite atsižvelgti į drabužio audinio sudėtį! Sėdėti lėktuve arba tempti didelį lagaminą patogiausia su laisvesniais ar trikotažinio audinio rūbais, nes jie šiek tiek tamposi. Be to, šis audinys mažiau glamžosi. Išbandykite stilingų spalvotų leginsų ir minkšto ilgesnio megztinio derinį, o po juo pasivilkite prailgintą palaidinę – bus patogu, be to, galėsite lengvai prisitaikyti prie kintančios temperatūros lėktuve.

Avalynės pasirinkimas – didžiulis; tai gali būti „laiveliai“, basutės ar sportiniai batukai. Elegancijos suteiks 4–5 cm pakulnės bateliai – toks kulno aukštis, anot ortopedų, vienas patogiausių. Rinkitės batelius, kuriuos lengva nusiauti – ilgai sėdint lėktuve patartina leisti kojoms pailsėti, o raišioti raištelių tikrai nesinorės. Tik nepamirškite kojinių!

Tinkamas makiažas. Skrydžio palydovių naudojamų akių šešėlių, lūpų dažų, skaistalų ir net lūpų pieštuko spalvos – klasikinės ir pabrėžiančios esminius veido bruožus. Spalvų kodus ir kosmetikos gamintojus nurodo oro linijų bendrovė, taip užtikrindama, kad palydovės puikiai atrodys esant skirtingam apšvietimui ir bet kuriuo paros metu.

K. Kruopienytė: Viena svarbiausių taisyklių – makiažas turi derėti prie rūbų, tad jei jie patogūs, laisvalaikio stiliaus, ryškus vakarinis makiažas netiks. Geriausia pabrėžti kurį nors vieną veido bruožą, pavyzdžiui, paryškinti lūpas arba akis. Kuo mažiau makiažo, tuo geriau atrodysite po skrydžio – jei įmanoma, apsiribokite maskuojamuoju pieštuku, spalvą suteikiančiu lūpų balzamu ir akių tušu. Įsimeskite nedidelės talpos buteliuką drėkinančios veido dulksnos – lėktuve oras gana sausas.

Tvarkinga šukuosena. Jei skrydžio palydovės plaukai ilgesni nei iki pečių, juos būtina susirišti. Rekomenduojami du variantai – vadinamoji „arklio uodegėlė“ arba kuodas. Plaukų juostelės, segtukai ir kiti priedai turi būti neutralios spalvos, atitinkančios plaukų spalvą. Ir jokių papildomų blizgučių! Taip sukuriama neįpareigojanti klasikinė šukuosena, o plaukai nesivelia.

K. Kruopienytė: Kelionės metu plaukus reikėtų susitvarkyti taip, kad jie netrukdytų ir nereikėtų nuolat jų čiupinėti rankomis, pavyzdžiui, bandant užkišti už ausų. Lėktuve oras ir taip sausas, be to, galvą glaudžiate prie sėdynės, tad plaukai greitai riebaluojasi ir praranda formą. Patogiausia juos susegti ar surišti – atvykusios į kelionės vietą galėsite džiaugtis vis dar puriais plaukais.

Neiššaukiantys aksesuarai. Auskarai negali kaboti žemiau ausies, draudžiama turėti tatuiruočių ant galvos, veido, kaklo, – visose kitose kūno vietose jų gali būti, tačiau nedidelių. Tenka apsieiti ir be blizgančių dantų papuošimų.

K. Kruopienytė: Šiandienė mada labai įvairialypė, tad gana įprasta pamatyti sportinių marškinėlių, bėgimo batelių ir, pavyzdžiui, koljė derinį. Vis dėlto, stiliaus aukštumų kelionės metu siekti nereikėtų, nes čia svarbiausia – patogumas ir saugumas. Nedideli elegantiški auskarai garantuos, kad nuo viršutinės lentynos traukdamos lagaminą kartu nenusitrauksite ir ausies (šypsosi).

Subtilus manikiūras. Palydovėms nagus papuošti galima dviem būdais – pasidaryti prancūzišką manikiūrą arba nulakuoti juos spalva, atitinkančia lūpų dažų spalvą. Nagų forma turi būti klasikinė, nagų ilgis – iki 5 mm.

K. Kruopienytė: Manikiūras – savita moters stiliaus dalis, tad ir į kelionę išsiruošus jis derinamas prie viso įvaizdžio. Estetiškas, klasikinis sprendimas – derinti manikiūrą prie kitų išvaizdos detalių, pavyzdžiui, lūpų.

Taigi – tik truputis pasiruošimo, ir ilga kelionė nebeatrodys tokia baisi! O svarbiausia, nepamirškite išsimiegoti ir skrydžio metu vartoti kuo daugiau skysčių – puikiai tiks paprastas arba kokosų vanduo, pasižymintis dar geresnėmis drėkinamosiomis savybėmis. Saugaus skrydžio!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)