Taip, laikai atėjo sudėtingi. Prieš 5-10 metų buvo visiškai nesunku pasakyti, kas yra madinga. Tiesa, tada ir vaikščiojome visi vienodai apsirengę. Užtat dabar mes turime šansą nešioti tą modelį, tą spalvą, kuri mums tinka, o ne tai, kas mums primetama. Juo labiau, kad išsirinkti maudymosi kostiumėlį nėra visiškai paprasta, todėl neverta į tai žiūrėti lengvabūdiškai. Net jeigu jūs ir nespėjote sulieknėti iki vasaros, nėra jokio pagrindo be paliovos graužtis ir apaugti visokiais kompleksais. Užsiriškite šilkinę skraistę ant klubų, ir tegul aplinkiniai tik spėlioja, kas po ja slepiasi!

Kai mano draugei galutinai atsibodo depiliacinės egzekucijos pačiose jautriausiose vietose, ji įtikino save, o paskui ir mus, kas maudymosi kostiumėlis su kelnaitėmis - šortukais atrodo labai originaliai. O įdomiausia, kad su laiku šios išvados priėjo ir daugelis didžiųjų modeliuotojų. Ir jau nieko nesustabdys tas faktas, kad šios formos kelnaitės "neilgina kojų". Dėl šito nieks nesiginčija, tačiau nuspręskite, kam jūs norite padaryti įspūdį: akimis merginas beryjantiems paplūdimio gražuoliams, ar tam vieninteliam, kuris yra šalia jūsų? O juk jis dažniausiai jus matys iš arti...

Nudegimas nudegimui nelygus, tačiau dabar jau nebe taip aktualu būti "apskrudusiai" kaip šokolado plytelė. Visi žinome, kad tai nesveika, o reiškia, ir nemadinga. Todėl besirinkdamos tarp ekstremalaus bikini ir konservatyvaus uždaro kostiumėlio, nesivadovaukime maksimalaus atvirumo principu.

Kas liečia viršutinės dalies formas - štai čia jau verta rimtai susimąstyti, kas jums labiausiai tinka. Jeigu esate tikros dėl savo žavesio tobulumo - pasirinkite kūną apgulantį elastinį audinį. Jeigu abejojate - rinkitės liemenėlę su įdėtomis formomis. Tik būkite atsargios, žaisdamos tinklinį!

Beveik visų maudymosi kostiumėlių audiniai susideda iš poliamido, likros ir elastino. Galima rasti ir medvilnę su likra, tada kūnui lengviau kvėpuoti. Retai, bet galima aptikti audinį, praleidžiantį saulės spindulius. Tokiu atveju, netgi būdama su vientisu maudymosi kostiumėliu, jūs įdegate visa!

Na, bet tai yra smulkmenos, palyginus su tomis naujovėmis, kuriomis mus vilioja sportinių maudymosi kostiumėlių gamintojai. Štai anglų firma "Speedo" jau nuo 1996 m. giriasi savo kostiumų serija "Aquablade". Tai patys greičiausi kostiumėliai plaukiojimui: specialus audinys puikiai apglunda kūną ir padidina plaukimo greitį! Kitas šios firmos gaminys - serija kostiumėlių "Endurance". Jie pagaminti iš audinio, sumažinančio chloruoto vandens poveikį jūsų kūnui. Tokie kostiumėliai idealiai tinka treniruotėms ir kasdieniniam naudojimui.

Dar vienas "Speedo" gaminys - audinys "Bodyshell", kuris, būdamas baltos spalvos, sušlapęs nepersišviečia. Šis audinys yra beveik tris kartus tankesnis, negu kiti, iš kurių siuvami maudymosi kostiumėliai. "Bodyshell" gali maksimaliai išsitempti, tuo pat metu garantuodamas komfortą ir išsaugodamas formą. Jis efektyviai blokuoja saulės šviesą, nepraleisdamas ultravioletinių spindulių.

Žinoma, būtu puiku turėti mažiausiai du kostiumėlius: vieną moterišką ir seksualų, kitą - sportinį. Bet svarbiausia šį sezoną yra pasiruošti kompleksinę aprangą paplūdimiui. Pirmausia, būtina skraistė arba permatoma paplūdimio suknelė. Skrybėlaitės ir kepuraitės turi būti būtinai su gėlytėmis, o rankinės - permatomos. Be to, nepamirškite rankšluoščio, patiesaliuko ir kitų smulkmenų. Juk vasara būna tik kartą metuose!

Gerų atostogų!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją