Funkcionalumą sujungti su rafinuotumu – toks buvo bendradarbiavimo kuriant naują kolekciją tikslas. „Idėjos ilgai ieškoti nereikėjo – ją padiktavo skirtingos prekių ženklų patirtys. Kūrybai įkvėpė tai, kas vertinama aukštosios mados kolekcijose – elegantiškos detalės, subtilūs kirpimai, glotnios linijos, madingi spalvų deriniai, o visa tai suliejome su sportiniam stiliui būtina judėjimo laisve bei veržlumu“, – pasakoja dizainerė Kristina Kalinauskaitė.

Daugiau nei metus trukęs bendradarbiavimas leido sujungti abiejų pusių privalumus – Kristina Kalinauskaitė teikė kūrybines idėjas dizainui, „Audimas“ pasitelkė gamybines technologijas, medžiagas įgyvendinimui, taip pat rūpinasi prekybos vietomis.

Šio proceso rezultatas – devyni sportui ir laisvalaikiui skirti modeliai skirtingais spalviniais variantais – kelnės, palaidinės, tunikos, švarkeliai, džemperiai, suknelės. „Kolekcijai parinkome išskirtinį koloritą – pilkos derinį su auksu. Tai naujovė mados tendencijose, nes įprastai pilka spalva naudojama su sidabru, tačiau šios kolekcijos modelių detalėse atsikartojanti aukso spalva pabrėžia išskirtinės prabangos sportinių rūbų idėją. Akcentams parinkome geltoną ir baltą bei žiupsnelį turkio“, – spalvomis kuriamą nuotaiką apibūdina dizainerė.

Kristina Kalinauskaitė užbėga už akių tiems, kam gali pasirodyti, jog masinei gamybai ir pardavimui skirtus rūbus kurti yra paprasta: „tokiuose rūbuose nėra itin daug detalių ar nuostabą keliančių spalvų, tačiau viskas čia apgalvojama iki smulkmenų – kolekciją vienijanti idėja, tikslinės auditorijos poreikiai bei lūkesčiai stilistikai, funkcionalumui. Taigi, tokios kolekcijos kūrimas ir vystymas yra pakankamai ilgas ir atsakingas komandinis darbas.“

Naujos kolekcijos kūriniams K. Kalinauskaitė ir „Audimas“ ieškojo ne kompromisų, o dermės. Modeliuose naudojami aukštosios mados kolekcijoms būdingi dekoro elementai – rankų darbo pynimai, juvelyrika, ant audinio perkelti naudojant skaitmeninę marginimo techniką – turi ne tik estetinę, bet ir funkcinę prasmę. Pavyzdžiui, kaspino detalė švarkelyje įkomponuota į kirpimą taip susilieja su rūbo konstrukcija, tampa jo elementu.

Pasak dizainerės Kristinos Kalinauskaitės, nors kuriant modelius „Signature Label“ kolekcijai buvo pildomi aktyvaus laisvalaikio ir sporto rūbams keliami reikalavimai, pirmoje vietoje vis dėlto išliko moteriškumas. „Moters elegancija spinduliuoja iš jos vidaus, todėl net ir vilkėdama sportinę aprangą ji nori atrodyti kaip dama. Taigi, funkcionalumo poreikis yra lygiavertiškas stiliui – tik tuomet moteris gali jaustis savimi“, – pabrėžia dizainerė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt