Ilgiausių plaukų savininke ir Lietuvos vaikų ilgiausių plaukų rekordininke tapo 12-metė vilnietė Ieva Leonavičiūtė, jos rezultatas – 1,4 metro.

Mergina teigė plaukus auginanti nuo gimimo ir nei karto nebuvo nusirėžusi, nors tokių minčių ir kilo: „Norėjau nusikirpti, tačiau noras praėjo, tik šiek tiek patrumpinau, smagu konkursuose dalyvauti ir su kitomis bendraamžėmis pasilyginti. Ilgi plaukai sukelia ir sunkumų, palaidais nevaikštau, nes labai susivelia, atidžiai prižiūriu: plaunu specialiu šampūnu, naudoju kondicionierių, kitas priemones“, – pasakojo I. Leonavičiūtė.
Lietuvos vaikų ilgiausių plaukų rekordininke tapo 12-metė Ieva Leonavičiūtė, jos rezultatas – 1,4 metro

Ilgaplaukių apdovanojimai

Ji prasitarė svajojanti užauginti plaukus iki 1,7 metro, tokiu atveju jie net gali vilktis žeme, mat kol kas merginos ūgis siekia 1,62 m.

Beje, iki šiol ilgiausių plaukų Lietuvos rekordas priklauso vilnietei Astai Kuncevičienei (41 m.), 2013 m. jos plaukai siekė 2,45 m.

Ilgaplaukių daugėja

Renginio organizatorė Severa Čepulienė pasakojo, kad pirmą kartą konkursą surengė, kai į Lietuvą atkeliavo Volto Disnėjaus animacinis filmas – „Ilgo plauko istorija“. Jame pagrindinė herojė Auksaplaukė turėjo įspūdingus, ilgus plaukus.

„Surengėme to filmo pasitikimo šventę ir kilo idėja rengti konkursą, mat susirinko daugybė merginų su ilgais plaukais, norinčių juos parodyti“, – pasakojo S. Čepulienė.

Ilgaplaukių apdovanojimai

Anot jos, ilgaplaukės turi kuo pasidžiaugti: „Plaukai – jų didžiausias turtas“, – neabejoja organizatorė.

Ji pasakojo, kad pastaruoju metu Lietuvoje daugėja ilgaplaukių, o ir plaukai auga sveikesni, pašnekovė svarsto, kad tam turi įtakos didelė priežiūros priemonių pasiūla, mamos irgi noriai prižiūri dukrų kasas.

Moterų kategorijos nugalėtoja: dukros į mane lygiuojasi

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pakalbino Vyresniųjų kategorijoje (nuo 18 m.) pirmąsias tris vietas iškovojusias moteris, šioje kategorijoje nugalėtoja tapo Kauno rajono gyventoja Aušra Girdauskienė (32 m.), jos rezultatas – 1,3 metro.
Vyresniųjų kategorijoje (nuo 18 m.) nugalėtoja tapo Aušra Girdauskienė, jos rezultatas – 1,3 metro

Ilgaplaukių apdovanojimai

Moteris atviravo plaukus auginanti nuo paauglystės, mat labai gerai augo, itin daug dėmesio skiria jų priežiūrai, vien plovimas trunka ilgiau, nei pusvalandį.

„Su žirklėmis artintis kitiems neleidžiu, pati pasikerpu. Priežiūrai dėmesio negailiu: naudoju aliejų, kondicionierių, šampūną, taip pat vitaminus, sveikai maitinuosi, valgau riešutus, žuvį. Beje, giminėje ilgakasių nėra, tad esu pradininkė, dėl to labai džiugu, o ir dvi mano dukros nori tokių pat ilgų plaukų, nekantrauja, kada užaugs tokie, kaip mamos“, – šypsodamasi pasakojo A. Girdauskienė.

Ji kalbėjo, kad puoselėti plaukus ragina ir vyras, iš aplinkinių taip pat sulaukia daug komplimentų. „Pamatę palaidus, žmonės stebisi, sako: „Vau!“ Ilgi plaukai suteikia savito grožio, tad raginu: auginkite!“, – sakė nugalėtoja.

Labiausiai plaukų augimą skatina – pozityvumas

Antros vietos laimėtoja Virginija Ivanauskaitė (26 m.) iš Prienų, turi 1,23 metro ilgio plaukus. Moteris prisipažino, kad paauglystėje irgi kirbėjo mintis juos nusikirpti: „Žirklės jau buvo rankose, prie kasų, bet sulaikė mama, sakė, kad visad spėsiu.
Antros vietos laimėtoja Virginija Ivanauskaitė turi 1,23 metro ilgio plaukus

Šiandien džiaugiuosi, kad tuomet nenusikirpau, jaučiuosi puikiai, o ir iš aplinkinių sulaukiu nuostabos, štai ir draugas prasitaręs, kad mane išsirinko, pagal dailius plaukus“, – atviravo V. Ivanauskaitė.

Ilgaplaukių apdovanojimai

Mergina prasitarė, kad ilgas, vešlias kasas paveldėjo iš močiučių, mat abi ilgakasės. Ji džiaugiasi, kad auga pamaina: „Anksčiau pradinėse klasėse būdavo vos kelios ilgaplaukės, o dabar daugybė, konkuruoja, kurios gražesnė kasa. Merginos vis dažniau atkreipia dėmesį į istoriją: dėvi tautinį kostiumą, atsigręžia į liaudies tradicijas, augina kasas, juk tai lietuvybės simboliai, juos dera saugoti“, – sakė V. Ivanauskaitė.

Moterims, kurios nori užsiauginti ilgus plaukus, ji davė svarbiausią patarimą: „Gera nuotaika, aktyvumas, linksmas, pozityvus požiūris į gyvenimą – kuo šito jūsų gyvenime daugiau, tuo ir plaukai greičiau auga“, – iš patirties dėstė mergina, pati visad esanti judesy: dalyvauja renginiuose, dainuoja chore, šoka folkloro ansamblyje ir visad plačiai šypsosi.

Trečios vietos laimėtoja Daiva Mušinskaitė (29 m.) iš Vilniaus galinti pasigirti 1,17 m ilgio kasa, pritarė Virginijai ir tikino, kad auginant ilgus plaukus didelių sunkumų nepatiria, reikia tik turėti kantrybės: „Auginu nuo 11 metų, užsimaniau, vos pamačiau prosenelės nuotrauką, kurioje ji buvo atsisėdusi, o jos plaukai – iki žemės. Iš šono gal ir atrodo sunku, bet čia įpratimas, kasdien rūpiniesi, pini, plauni, kaukes dedi, šukuoji – nieko sudėtingo“, – aiškino D. Mušinskaitė.

Moteris, kaip ir dauguma ilgakasių, dažniausiai plaukus suka į kuoduką arba pina kasą. „Svarbiausia, kad plaukai būtų sveiki, gražiai atrodytų, o ilgis, tik skaičiai, svarbiausia gerai jaustis“, – teigė D. Mušinskaitė.

Skaityti daugiau „Kas vyksta Kaune“.