Apie žiemos žavesį ir nuotaikos kūrimą „žieminėse“ vestuvių fotografijose kalbame su „Fotogidas“ fotografu Juliumi Trepkevičiumi.

Žiemos šarmas vestuvių stiliaus linijoje atsispindi neišvengiamai: juk tradicinė balta spalva, tokia būdinga vestuvėms, tarsi savaime siejasi su snaigėmis, šerkšnu, pabalusia gamta. Oro temperatūra taip pat diktuoja savo valią ir šilčiau apsirengti tenka ne tik svečiams, bet ir jaunavedžiams.

„Ne paslaptis, kad kelti vestuves ne sezono metu yra truputį pigiau, be to, galima rinktis iš plataus asortimento paslaugų, kurios vasaromis būna užsakytos prieš daugiau nei metus. Kalbant apie jaunavedžių fotosesiją, galima išsisukti ir taip, kad žiemos akcentų visiškai nesimatytų – tokiu atveju poros renkasi fotosesiją viduje. – pasakoja J. Trepkevičius. – Žiema taip pat smagi tema, bet kiekvienas renkasi pagal savo skonį. Šaltis fotokadruose suteikia elegancijos, prabangos, išryškina akcentus – to nereikia bijoti.“

Vestuvių fotosesija viduje – žiemą norintiems šiltų nuotraukų

Vestuvių fotografas, Vilniuje ir kituose Lietuvos miestuose dirbantis jau daugiau nei dešimtmetį, pataria nemėgstančioms žiemos poroms fotosesiją planuoti viduje. „Gali būti nuotakos suknelė ilgesnėmis rankovėmis, kailinis švarkelis – bet kai kurios tą patį renkasi ir vasarą. O žiemą jaunavedžių pamėgtos fotosesijų vietos atsiveria ne menkesniu grožiu nei vasarą“, - džiaugiasi J. Trepkevičius.

Žiemą įtaigia erdve jaunųjų fotosesijai gali tapti besituokiančių porų pamėgtos vietos, pavyzdžiui, Verkių rūmai, Belmontas, Užutrakis, Pirklių klubas. Fotografuojantis viduje lauko fono dažniausiai nematyti arba jis labai fragmentiškas. Jei norite tikros vasaros ir egzotikos – galima rinktis žiemos sodus, kurie nepaliauja žaliuoti ištisus metus. Tiesa, žiemos sodai nėra dideli, dažniausiai kuriami kaip erdvė greta restorano ar viešbučio, tad pilno Karibų salos įspūdžio nesitikėkite. Jaukia aplinka fotosesijai gali tapti ir stilingas restoranas arba kaimo turizmo sodyba.

Vestuvių fotosesija žiemiškame peizaže

Sniego patalas, šerkšnu pasidengusios medžių šakelės ir ant nuotakos blakstienos nutūpusi snaigė – visa tai žiemos žavesys, kurio nesuvaidinsi ir nepakartosi. „Balta žiema yra, galima sakyti, unikalus fonas. Dvaro aplinką, prabangą galima surežisuoti žaidžiant akcentais, o štai sniego iš šalčio niekur neužsakysite, - šypsosi vestuvių fotografas Julius Trepkiavičius. – Vestuvių fotografai vis dažniau ieško natūralumo, emocijos, o žiema tam puikiai tinka. Jei tik yra sniego, jis akirmirksniu nukelia į vaikystę, smagius žiemos pramogų prisiminimus.“

Pasak fotografo, žiemą svarbiausia neperšalti ir pernelyg ilgai neužsibūti lauke – visa kita jau yra tik jaunavedžių fantazija. Žvelgiant į nuotraukas, kurias vestuvių fotografas Vilniuje fiksavo žiemą, pastebima ir romantika, ir žaismingumas. Vietoje dirbtinio pozavimo poros gali pasimėtyti gniūžtėmis, linksmai papuoši vienas kitą spalvingais šalikais ar kitais žiemos atributais, suridenti sniego senį...

Romantišką ir didžiąsias metų šventes kuriančią nuotaiką žymi apšvietimo ir dekoracijų gausa miestų centruose. Jei vestuves planuojate gruodį praleisti progą surengti vakarinę fotosesiją papuoštame mieste būtų tikrai neatleistina: švytinčios vitrinos, miesto eglutė žaižaruojančiomis girliandomis ir dailūs žibintai bei virš galvų atsiveriantis tamsus žvaigždėtas žiemos dangus.

„Žiema išryškina spalvinius akcentus, o su nuotaka tarsi susilieja, jei, žinoma, yra sniego. Dėl to merginos stengiasi būti ryškesnėmis, išsiskirti iš tos žiemiškos aplinkos ir kartu tampa originalesnės, suteikia savo išvaizdai daugiau šarmo“, - teigia fotografas. Šaltoje žiemos gamtoje atspalviai kontrastuoja su šiltomis spalvomis ir tas žaismas labai pastebimas. Jei sniego daug, fono linijos tarsi ištirpsta, lieka tik atspindžiai ryškesnių šviesų, spalvų, o pirmajame plane esantys jaunieji tarsi išryškinami, sužaidžia jų aprangos darna, puokštės ir gėlių švarko atlape akcentai.

Vestuvių fotosesija žiemą, jei sniego nėra

Klimatologai žada klimato atšilimą, todėl net ir švęsdami vestuves žiemą jaunavedžiai negali būti tikri dėl sniego. Ir štai, jei sniego gamta kaip ir šią žiemą pašykšti, rodos, griūva visi planai, vestuvių fotosesijos idėjos...

„Tikrai ne, nes žiema nėra tik sniegas, žiema – tai nuotaika, šaltasis metų laikas, - mano J. Trepkevičius. – Lapus numetę medžiai, užmigusi gamta, baltas dangus, anksti pasirodantis mėnulis ir žvaigždės kuria savo nuotaiką, prie kurios tereikia prisitaikyti.“

Vestuvių fotografas Vilniuje pataria nepraleisti progos išeiti į miesto centrą, išnaudoti tiltų, gatvių apšvietimą, kuris visu savo grožiu atsiskleidžia vakarėjant. Esant šiltai žiemai, kaip ir ši, kai vietoje baltos spalvos aplinkoje matome daug niūrių tonų, fotosesiją galima planuoti ir toliau nuo miesto – gamta tokiose vietose įvairesnė, pavyzdžiui, miške žalios spalvos nesunku atrasti bet kokią žiemą.

Šiltesnė žiema kartu dovanoja ir privalumų: lauke galima praleisti daugiau laiko, mėgautis papildomomis pramogomis. Pavyzdžiui, mėgstančioms žirgus poroms žiemą tektų suktis gana greitai, o kai žiema šilta – galima pasimėgauti žirgo draugija iš tikrųjų, pozuoti prie automobilio, aplankyti miesto mugę. Vestuvių fotografas Julius Trepkevičius laikosi nuomonės, kad vestuvių fotosesijai prasto oro nėra – reikia tik gero fotografo ir truputėlio polėkio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)