„Kai dukra tik pradėjo dažytis, visada mokiau, kad nesidažytų taip ryškiai ir tiek daug, bet dabar jau ji mane moko grožio paslapčių. Aš tik kartais savo penkiolikmetę anūkę pabaru, kad per ryškiai pasidažė,“ – sako ponia Eugenija.

Pas vizažistę Jeleną Liaudinienę vilnietė Laura atsivedė ne tik savo mamą, bet ir paauglę dukrą. Trijų kartų moterys, patekusios į profesionalias rankas, ne tik atrado, koks makiažas joms tinka, bet ir sulaukė daug patarimų, kokias kosmetikos priemones naudoti ir kaip susikurti norimą įvaizdį. O Lauros mama su šypsena prisiminė savo jaunystę ir anksčiau merginų ir moterų naudotą kosmetiką.

„Dabar merginoms lengva būti gražioms. Tiek daug ir tokios kokybiškos kosmetikos. Mano laikais kosmetika buvo labai prasta. O ir naudojome jos mažiau. Buvo madinga juodu pieštuku paryškinti viršutinių blakstienų liniją, taip pat ryškiai padažyti lūpas. Neapsieidavau ir be blakstienų tušo, bet jis buvo toks prastas, kad pirmiausia reikėdavo paspjaudyti indelį ir tada tušuodavau blakstienas,“ – prisiminimais dalijasi ponia Eugenija.

Konkurso laimėtoja grožio patarimų mamai negaili. „Visada patariu pasipudruoti veidą, paryškinti skruostus ir antakius. Taip pat sau ir mamai darau natūralią veido kaukę, kuri efektyviai padeda atsigauti odai, ją nuvalo ir suminkština.“

Kaukės receptu Laura dalinasi ir su DELFI skaitytojais.

1 šaukštelis medaus
1 šaukštelis druskos
1 šaukštelis lengvo ramunėlių nuoviro
vazelino kiek daugiau nei kitų sudedamųjų dalių

Viską sumaišome, pašildome ir užtepame ant veido. Palaikome apie 20 min. ir nuplauname.

Sau ir mamai darau natūralią veido kaukę, kuri labai efektyviai padeda atsigauti veido odai.

Šaukštelis medaus, šaukštelis druskos, vazelino šiek tiek daugiau nei kitų ingredientų, šaukštelis lengvo ramunėlių nuoviro. Viską sumaišyti, pašildyti ir užsidėti ant veido. Palaikyti apie 20 min. ir nuplauti.

Visada mamai patariu pasipudruoti, paryškinti skruostus ir antakius.

Iš tikrųjų aš dabar savo nuotraukas pasižiūriu ir matau, kad anksčiau taip prisidažydavau, kad baisu. Dabar manęs tokios niekas į gatvę neišleistų ir pati neičiau.

Su dukra kosmetiką turim bendrą, kartu tariamės ir sprendžiam, kokių priemonių reikia, ką pirkti ir naudoti.

Nesutikčiau, kad merginos dabar gražesnės nei mamos jaunystės laikais, tačiau patobulėjo kosmetika, dabar daugiau žinių merginos turi, turi daugiau galimybių susikurti įvaizdį.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Foto galerijoje: trijų kartų moterų makiažo su „Mary Kay“ visažiste Jelena Liaudiniene akimirkos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)