Ar būtina rinktis kostiumėlį? Ar tinkamas kelnių ir palaidinės derinys?

Ar nuogos kojos – visada nepriimtinas variantas? Nepriklausomai nuo sektoriaus, kuriame ketinate įsidarbinti, egzistuoja penkių esminių aprangos „nuodėmių“ sąrašas, į kurį atsižvelgti derėtų visada.

1. Aukštakulniai, kuriuos aunatės du kartus per metus

Pagrindinė avalynei galiojanti taisyklė: nesirinkite batų, kuriuos avite rečiau nei kartą per mėnesį. Ši taisyklė taikytina tiek aukštakulniams, tiek ir plokščiapadžiams batams. Turi būti aišku, kad eiti jums patogu, nes tik tokiu atveju skleisite pasitikėjimą savimi. Taigi turite būti tikri, kad jūsų pasirinkta avalynė nenutrinks kulnų ar pirštų. Net jei šį kartą teks atsisakyti stulbinančio įvaizdžio, galiausiai suprasite, kad nusileisti buvo tikrai verta.

2. Per didelė rankinė

Vykstant paspausti ranką žmogui, kuris galimai taps naujuoju jūsų vadovu, nėra jokios būtinybės rinktis rankinę, į kurią tilptų pietų dėžutė, butelis vandens, kosmetikos krepšys ir milžiniško dydžio užrašų knygelė. Pergrūsta rankinė gali signalizuoti, kad neskiriate svarbių dalykų nuo nereikšmingų detalių. Bent dienai palikite milžinišką visą jūsų gyvenimą talpinančią rankinę namuose ir vietoje jos į darbo pokalbį vykite su lakoniška aiškios struktūros rankine. Jei į pokalbį jums būtina atsinešti portfolio ar segtuvą, drąsiai neškitės jį kitoje rankoje.

3. Džinsai

Galbūt jūsų pasirinktas švarkelis neįtikėtinas, o rankinė – stulbinanti, vis dėlto džinsinė medžiaga turbūt bus suprasta kaip netinkamas požiūris į darbą. Net jei pretenduojate į darbo vietą žiniasklaidos įmonėje ar startuolyje (abi šios sritys pasižymi itin didele laisve), džinsus tiesiog privalote pakeisti elegantiškomis siaurėjančiomis kelnėmis.

4. Plazdančios bohemiškos medžiagos

Nors jus drąsiai galima vadinti tikru mados etalonu ir beveik visada atrodote nepakartojamai, darbo pokalbis – ne vieta šiems privalumams demonstruoti. Nepamirškite, kad darbuotojus samdantys vadovai ne visada būna įsigilinę į visas madingas naujoves, todėl galite būti neteisingai suprasti. Juk norite, kad jus vertintų kaip aštraus proto į detales orientuotą kandidatą, o tai savo ruožtu reikalauja tam tikro aprangos kodo.

5. Pernelyg madingi daikčiukai

Vykdami į darbo pokalbį laikykitės kuo toliau nuo visko, kas tik gali užgožti jūsų profesionalumą, įspūdingą patirtį ir itin vertingas idėjas. Pilka trumpa striukė – puikus pasirinkimas, kai vykstate vakarieniauti su draugais, tačiau jis drabužis visiškai netinkamas konferencijų salėje, kur kalbėsitės su potencialiai jūsų vadovu tapti galinčiu asmeniu.

Kiekviena darbo sfera ir kiekviena darbo vieta pasižymi savitu aprangos kodu – į tai patartina atsižvelgti ir pritaikyti sau. Jei būtinas kostiumėlis, pagyvinkite jį išskirtine detale, pavyzdžiui, šilkine įdomesnio stiliaus palaidine. Jei darbovietės stilius mažiau oficialus, vietoje švarko rinkitės tvarkingai atrodantį megztuką. Suprantama, kad norite atrodyti gaiviai ir šiuolaikiškai, bet svarbu nepamiršti ir apie dalykiškumą bei paprastumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)