- Kaip manote, nuo ko priklauso stiliaus pajautimas?

- Stiliaus pajautimas priklauso nuo vidinių žmogaus kompleksų. Kiekvienas turime savitą stiliaus pojūtį, tačiau jam pasireikšti dažnai trukdo įvairūs suvaržymai. Stilisto pareiga – išlaisvinti iš jų.

- Nuo ko reikėtų pradėti ieškant sau artimo stiliaus?

- Derėtų atkreipti dėmesį į jus supančią aplinką. Jeigu daug laiko praleidžiate tarp verslininkų, tai vertėtų orientuotis būtent į šią klasę ir paklausti savęs, kokią žinią jiems norite perduoti.

- Kur ieškoti įkvėpimo: istorijoje, mene, kine, o gal įžymybių stiliuje?

- Svarbiausia – pagalvoti, kokioje aplinkoje praleidžiate daugiausia laiko ir kaip norite atrodyti.

Ne visada verta kopijuoti įžymybių stilių. Neturint vidinės energijos, tam tikros ugnelės, kuria dažnai pulsuoja garsenybės, gali ir nepavykti atrodyti taip, kaip tikitės.

- Ar reikėtų renkantis drabužius atsižvelgti į amžių?

- Taip. Nepatarčiau stengtis atrodyti jaunesnėms ar vyresnėms negu esate iš tikrųjų. Reikia mylėti save tokią, kokia esate. Nesistenkite išsaugoti jaunystės likučių. Neverta stengtis sugrįžti į laikus, kai buvo madingi vienokie ar kitokie drabužiai.

- Kaip, atsižvelgiant į figūrą, kūno proporcijas, išsiaiškinti, kurie drabužiai išryškina, o kurie paslepia trūkumus?

- Moterys turėtų pabrėžti tris kūno vietas – krūtinę, liemenį ir klubus. Galima išryškinti tik dvi jų. Naudinga peržiūrėti nuotraukas. Tuomet matysite ne tik savo privalumus, bet ir trūkumus. Atkreipkite dėmesį, kuri kūno vieta sulaukia daugiausia komplimentų. Būtent į ją ir turėtų būti sutelktos dėmesį atkreipiančios drabužių detalės.

- Ar derėtų aprangą derinti prie šukuosenos?

- Jeigu šukuosena „iškalbinga“, drabužiai turėtų būti nuosaikesni. Nebent norite atrodyti kaip kalėdinė eglutė. Apskritai stilius – tai ne tik drabužiai, šukuosena. Tai ir kvepalai, kuriuos naudojate, ir eisena, kuria vaikštote, ir automobilis, kurį vairuojate, ir maistas, kurį valgote. Stilius – tai visuma.

- Sakoma, kad reikėtų kritiškai įvertinti spintos turinį ir atsikratyti nenešiojamų drabužių. Ar pritartumėte?

- Šiuo klausimu nesu kritiška ir nemanau, kad viską reikėtų išmesti. Drabužiai kainuoja brangiai, be to, kelia tam tikrus prisiminimus. Į juos sudėta daug energijos. Siūlyčiau į savo spintą pasižiūrėti nauju žvilgsniu. Jeigu drabužis tinka, yra kokybiškas, jį galima įsimylėti iš naujo. Priderinus prie kitos aprangos, aksesuarų susikursite naują ansamblį.

- Ilgai nenešiotus drabužius galima atgaivinti naujam gyvenimui: ką nors nukirpti, prisiūti ir pan.?

- Taip. Jeigu knieti išmesti, geriau jau drabužį prikelti naujam gyvenimui, pavyzdžiui, suknelę paversti sijonu. Tai skatina kūrybingumą, taupumą ir sveiką požiūrį į aprangą. Juk drabužiai gali būti ilgaamžiai.

- Kurie drabužiai tinka įvairioms progoms? Ką kiekvienai moteriai derėtų turėti savo spintoje?

- Kiekvienai dailiosios lyties atstovei derėtų turėti mažą juodą suknelę. Dar labai pravartu taikyti aprangos kapsulės principą. Kiekvieno sezono pradžioje įsigyti maždaug tris drabužių komplektus. Kiekvieną jų turėtų sudaryti keli drabužiai. Juos derinant tarpusavyje galima susikurti dar 5–10 skirtingų įvaizdžių.

- Kartais ieškant sau tinkamo aprangos stiliaus nuklystama į lankas... Kaip jausti ribą eksperimentuojant?

- Pamirškite kritiką. Mes ir taip sau jos negailime. Norint atrasti savo stilių būtina eksperimentuoti. Todėl nebijodami klyskite į lankas, vėliau sugrįžkite. Kas nori, tegul nusidažo plaukus oranžine spalva. Tik tuomet galvoja, ar tikrai vertėjo tą daryti. Ir nieko tokio, jeigu perlenkiama lazda. Viskas dėl švento tikslo – atrasti tai, kas būtų artima širdžiai.

- Kodėl taip svarbu vilkint vieną ar kitą drabužį gerai jaustis?

- Žmonės trokšta saugumo. Netgi manoma, kad vienas ar kitas drabužis padeda prišaukti sėkmę. Būtent dėl to kartais lemtingą dieną, pavyzdžiui, per egzaminą, apsivelkame laimingąjį megztinį ar kitą drabužį. Kartais kai kurių daiktų nesinori išmesti, nes esame emociškai prie jų prisirišę.