Kaip apsirengti, kad atrodytume stilingai, bet kad tuo pačiu nesubankrutuotume? Atsakymas paprastas: reikia pirkti kokybiškus klasikinius daiktus, vengti spontaniškų pirkinių, pirkti tokius drabužius, kuriuos galima būtų derinti su jau turimais, ir nepasiduoti daiktų, kurie bus madingi tik vieną sezoną, pagundai.

Nors teoriškai viskas lyg ir suprantama, bet praktiškai perspektyva įsigyti bazinius tamsiai mėlynus džinsus, pilkas kelnes, baltus marškinius ir pieštuko formos sijoną skamba nykokai. DELFI.lv uždavė keturis klausimus mados pramonės specialistams, atstovaujantiems įvairiausiems prekių ženklams – nuo ekonominių iki prabangių, ir paprašė papasakoti apie tai, ką reikėtų įsigyti šį sezoną (ir tai, laimei, nėra pilkos kelnės).

1. Kokius bazinius drabužius reikėtų įsigyti, norint atnaujinti garderobą 2015 m. pavasariui-vasarai?

2. Kokių šiemet itin madingų daiktų geriau nepirkti, nes kitąmet jie bus nebeaktualūs?

3. O kokius madingus daiktus verta įsigyti, nes ir kitais metais jų aktualumas neišblės?

4. Kaip šiais laikais investuoti į liukso klasės prekės ženklų daiktus ir ar verta tai daryti?

Alberto Guardiani, prekės ženklo „Alberto Guardiani“ kūrybos direktorius ir savininkas

1. Moterims patarčiau atkreipti dėmesį į praktišką vyriško stiliaus avalynę – Oksfordo ir Brogue stiliaus batus. Jie gali būti ir santūrūs klasikiniai, ir papuošti blizgučiais arba pasiūti, pvz., iš sidabrinės laminuotos odos.

2015 m. pavasario-vasaros sezonui labiau tinka avalynė šviesiu padu.
Vyrams patarčiau rinktis uždarus lygiapadžius batelius (vadinamuosius sliponus) – aukštu padu ir šviesių tonų. 

2. Niekas nedraudžiama, svarbu – kokybė.

3. Galima pirkti daiktus iš moteriško garderobo, tik vyriško stiliaus. Jie praktiški ir aktualūs jau kelis sezonus iš eilės. Beje, tai taikytina ne tik avalynei, bei ir drabužiams. 

4. Svarbiausia liukso klasės daiktų savybė – jų kokybė. Tad rinkitės tai, kas tarnaus jums ne vienus metus, o dar geriau – ne vieną dešimtmetį.

Oksana Bondarenko, salono „Li-Lu“ savininkė

1. Reikia pirkti ryškius daiktus. Šį sezoną madinga geltona, žalia, balta, raudona, rožinė ir mėlyna spalva. Bet koks ryškios spalvos daiktas pagyvins garderobą! Aš laikausi universalumo principo. Dideliame mieste gyvename pašėlusiu ritmu: išeini ryte iš namų, o išvaizda turi tikti ir pusryčiams, ir dalykiniams pietums ir naktiniam vakarėliui, nes dieną ne visada pavyksta grįžti namo persirengti.

2. Mada cikliška: kažkas išėjo iš mados šį sezoną, užtat taps aktualiu po kelių sezonų.

3. Patariu atkreipti dėmesį į aksesuarus. Klasikiniai laiveliai visada bus madingi. Aš turiu didelę rankinių, batų, papuošalų ir galvos apdangalų kolekciją. Mano manymu, galima neleisti didžiulių sumų madingiems drabužiams, užtenka turėti brangų aksesuarą.

4. Žinomų prekės ženklų daiktai yra kokybiški. Ir visiškai nebūtina, kad jie būtų liukso klasės, pakanka, kad būtų šiek tiek aukštesnės nei vidutinė klasės.

ASOS stilistė Gamze Gul:

1. Šį pavasarį ir vasarą būtinai atkreipkite dėmesį į basutes su dirželiais! Tai gali būti ir vos pastebimas dirželis ant kulkšnies, ir modelis su daugybe persipynimų – bet kokiu atveju, tokios basutės gali tapti jūsų įprasto garderobo akcentu.

Ir aš patarčiau įsigyti palaidinę, marškinėlius ar suknelę su siauromis petnešėlėmis. Atrodytų, labai paprastas drabužis, bet yra labai universalus kuriant ir dieninį, ir vakarinį įvaizdį.

2. Ne visada reikia aklai sekti naujausiomis tendencijomis. Jei su išsirinktu drabužiu jaučiatės puikiai, neverta jo atsisakyti baiminantis, kad jis dabar nėra labai madingas. Puikus pavyzdys yra neoninės spalvos – jos nuolat tai išeina iš mados, tai vėl grįžta.

3. Madinga bus viskas, kad primins aštuntojo dešimtmečio stilių. Tai labai populiari tema 2015 metų pavasario-vasaros sezono kolekcijose. Viena vertus, aštuntojo dešimtmečio stilius labai glamūrinis, tačiau tuo pačiu jis laisvas ir drąsus.

Mano asmeniniai favoritai – lengvi verstos odos sijonai ir glamūrinės suknelės.

4. Patariu investuoti į kokybiškus ir klasikinius modelius, kurie niekada neišeis iš mados – jie tarnaus ne vieną sezoną. 

Jekaterina Proskvirkina, įmonės „H&M“ ryšių su visuomene ir spauda atstovė:

1. Universalūs baziniai drabužiai, be kurių neapsieina nė vienas garderobas – tai balti marškiniai, juodos kelnės, medvilninis bluzonas, trapecijos formos sijonas. Šiuos drabužius galima derinti tarpusavyje, prie jų autis ir aukštakulnius, ir sportbačius. Pavasarį galima paįvairinti garderobą, suteikiant jam pastelinių spalvų – citrininiai, kreminiai, mėtiniai atspalviai pagyvins patį paprasčiausią įvaizdį.

2. Paprastai vieną sezoną gyvena specifiniai modeliai arba raštai. Juos visada lengva pastebėti parduotuvėje – jie išsiskiria kitų daiktų fone. Jei nenorite rizikuoti ir pirkti daikto, kuris bus nebemadingas jau po poros mėnesių, rinkitės ramius atspalvius ir klasikinius raštus – dryželius, žirnelius, langelius.

3. Pastaruosius kelis sezonus aktuali tendencija – septintas ir aštuntas dešimtmetis: platėjančios kelnės, uždėtinės kišenės, psichodeliniai raštai, plačiabrylės skrybėlės, masyvūs papuošalai. Šią vasarą ir ateinantį rudenį, kaip jau galima spręsti iš mados renginių Niujorke, Londone ir Milane, ši tendencija neišnyks. Tad trumpos suknelės, plačios kelnės su gėlių raštais ir laisvo kirpimo palaidinės - puikus pasirinkimas.

4. Man sunku atsakyti į šį klausimą – mes orientuojamės į masinę auditoriją. 

Cezare Casadei, prekės ženklo „Casadei“ dizaineris:

1. Patariu išsirinkti kelis spalvotus drabužius, geriausia be raštų. Mada cikliška, ir net jei kitą sezoną ryškios spalvos – pavyzdžiui, oranžinė arba geltona – nebus tokios aktualios, kaip šiemet, po kelių sezonų jos ir vėl pravers.

2. Man atrodo, kad dabar, kai madoje vintažas, o asmeninis unikalus stilius vertinamas labiau, nei mokėjimas dėvėti „total-look“ iš madų šou, neverta bijoti neatitikti laikinų tendencijų.
Pavyzdžiui, daugumai moterų patinka bateliai platforminiu kulnu, vadinamosios tanketės. Neverta jų atsisakyti bijant, kad kitą sezoną bus madinga plokščiapadė avalynė.

Svarbiausia – avėti arba dėvėti tai, kas jums iš tiesų tinka.

3. Klasikiniai laiveliai su giliu iškirpimu, atidengiančiu kojų pirštus, visada atrodo labai moteriškai ir jausmingai. Tai ideali investicija.

4. Prabangūs prekės ženklai visada suteikia garantiją savo produkcijai, jų gaminiai gali tarnauti dešimtmečius. Patariu rinktis rankų darbo, o dar geriau – individualiai užsakytus gaminius.

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)