Štai keletas patarimų, kaip protingai pasirinkti drabužius apkūnioms moterims. Svarbiausias mados stilistų patarimas – būkite jaunos ir žavios vidumi, tuomet tai neabejotinai atsispindės ir jūsų išorėje!

Ką reikia daryti:

Rinkitės vidutinio sodrumo arba šviesias pastelines palvas. Pirmenybę teikite paprastiems raštams, ryškiems ir spalvotiems akcentams (spalvoti taškeliai, įvairiaspalvės juostelės, gėlių ornamentai, ryškūs langeliai).

Taip pat nevenkite jaunystę pabrėžiančių detalių: kaspinų (tik atidžiai rinkitės jų dydį!), lengvų nedidelės apimties raukinių, uždėtinių kišenių.

Aksesuarai – nepamainomi jūsų pagalbininkai. Rinkitės šviesių spalvų ar skanių uogų atspalvių suminkštintų formų rankines, pirmenybė – lakuotai odai.

Bateliai ir diržai taip pat gali būti puošti santūriais, tačiau ryškių spalvų kaspinais.

Kai renkatės papuošalus, atkreipkite dėmesį į auskarus, pakabukus ir karolius, taip pat kaklaskares su pasakų motyvais. Bendra aksesuarams galiojanti taisyklė – puiku, jeigu jie bus nerimti, su humoru.

Dabar madingi stambūs papuošalai, tačiau pilnos figūros moterims reikia rinktis vidutinio dydžio gaminius, kad nesukurtumėte perdėto gremėzdiškumo įspūdžio.

Madingos segės leidžia atkreipti dėmesį į krūtinės sritį, o tai pabrėš neginčytiną figūros privalumą.

Apkūnioms moterims stilistai rekomenduoja laisvas tiesaus kirpimo sukneles, nes bet kokios skersinės siūlės vizualiai trumpina figūrą. O štai vertikalios linijos, priešingai, sukuria liaunumo įspūdį.

Rekomenduojamos V formos ar vertikalios iškirptės, nes jos vizualiai prailgina kaklą.

Rankovės turi būti ilgos arba šiek tiek patrumpintos (3/4 ar 5/8), nes būtina paslėpti rankų putlumą ir vizualiai jų nesutrumpinti. Taip pat madingos ilgos peršviečiamos rankovės – tai puikus variantas apkūnioms moterims.

Populiarūs sijonai ir suknelės-apgavikės, kurių centrinė dalis yra tamsesnė, todėl atkreipia dėmesį, o šoniniai elementai – šviesesni, todėl tarsi „ištirpsta“ erdvėje. Dėl šios gudrybės moters figūra atrodo liekniau.

Idealus madingos aprangos variantas apkūnioms moterims – švarkai, susagstomi megztiniai, liemenės. Šiuos drabužius reikia rengtis šviesesnių tonų, tačiau ant tamsesnių drabužių.

Tiesaus kirpimo kelnės ir šiek tiek taliją išryškinanti tunika – taip pat puikus variantas.

Ko nereikia daryti:

Jeigu renkatės jaunatviškus drabužių elementus (kaspinus ar raukinius), svarbiausia nepersistengti. Priešingu atveju rizikuojate atrodyti juokingai.

Venkite stačių apykaklių, kurios vizualiai trumpina kaklą.

Nesirinkite trumpų rankovių.

Nesirinkite pūstų rankovių – jos išplatina pečių liniją ir vizualiai sutrumpina rankas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (106)