„Visada norėjau kad mano kūriniai „kalbėtų“, pasakotų istorijas. Juk aksesuaras dažniausiai visada būna su jo savininku, visada arčiausiai jo kūno, „jaučia“ kiekvieną jo emociją, išgyvenimą. O, jei dar tas papuošalas dovanotas mylimojo, tai jis tau perduoda ir to žmogaus energiją, tu tarsi nuolat su savimi turi dalelę ir jo“, – sakė E. Statkutė.

Naująją, meilės kupiną, kolekciją juvelyrė kūrė apie pusmetį. Didžioji dalis papuošalų pagaminta iš sidabro, kai kurie aksesuarai paauksuoti, kiti – pajuodinti. Juvelyrė paklausta, kodėl būtent toks pavadinimas, šypsodamasi atsakė, jog kiekvienas anksčiau ar vėliau pradeda rašyti savo „Love Story“: „Tik, žinoma, tos istorijos visų būna skirtingos. Meilė, kaip amerikietiškieji kalneliai, su pakilimais ir kritimais. Visko būna“, – pridūrė E. Statkutė.

Šį kartą pasakojimui perteikti juvelyrė pasirinko ne žodžius, o vaizdą. „Love Story“ užfiksuota žymaus Lietuvos fotografo Gedimino Žilinsko nuotraukose. O pagrindiniais istorijos herojais tapo olimpinis vicečempionas irkluotojas Saulius Ritter ir garsusis mūsų šalies modelis Justina Kazlauskytė. Už „įsimylėjėlių“ makiažą ir šukuosenas buvo atsakinga Deimantė Kazėnaitė.

„Nesvarbu, kaip jos baigiasi, tačiau juk visos meilės istorijos gražios. Vien dėl to, kad tai meilės istorijos... Ši mūsų nuotraukų „trilogija“ taip pat tarsi papasakoja „Love Story“: draugystė/dovanos, piršlybos/pasižadėjimas, o paskutinė nuotrauka turbūt iškalbingiausia. Mergina uždengia mylimojo akis,o savosiomis sako: „Jis mano“. Kodėl uždengė jo akis? Juk viskas prasideda nuo žvilgsnio, tad tikriausiai norėjo, kad jis matytų tik ją“,– šypsodamasi pasakojo E.Statkutė.

„Akimis kartais pasakome daugiau nei žodžiais. Juk jos niekada nemeluoja. Žiūrėdamas į žmogaus akis gali jį „skaityti“. Man jas uždengė, tad mano paslaptys lieka man“, – šypsodamasis pridūrė S.Ritter.
Juvelyrė kuria tiek auskarus, tiek pakabukus, tiek žiedus. Būtent darbas su pastaraisiais reikalauja daugiausiai jėgų ir sukelia daugiausiai minčių, prisipažįsta E.Statkutė.

„Juk žiedas gali turėti daug prasmių. Pavyzdžiui, tai gali būti ir sužadėtuvių žiedas, kuriuo žmogus pasižada. Žvelgdamas į akis atiduoda tau visą savo gyvenimą. Čia puikiai tinka citata iš Liudvigo van Bethoveno laiško „Nemirtingajai mylimajai“: „Amžinai tavo. Amžinai mano. Amžinai mūsų“. Taigi ir kuriant žiedą, turi sugebėti perteikti tą „Love Story“, kad jis „prabiltų“ meilės kalba ir pasufleruotų sužadėtiniams reikiamus žodžius“, – teigė E.Statkutė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją