- Laimėjai šou „Aš - stilistas“. Kas pasikeitė?

- Projektas davė daugiau, nei tikėjausi. Patirtis, pažintys - variklis kuriant perspektyvią ateitį. Žinoma, ir darbo vietą. Ji ir buvo tai, dėl ko atėjau į šį projektą.

- Tad kuo užsiimi dabar?

- Studijuoju Vytauto Didžiojo universitete Kūrybines industrijas. Baigiau antrą kursą. Ankščiau dirbau „Zaroje“, dabar darbuojuosi draugės butike NAKED, o greitai pradėsiu dirbti prekybos ir pramogų centre OZAS. Taip pat dirbu fotosesijose, filmavimuose, laisvu laiku - modeliu.

- Veiklos, suprantu, netrūksta. Asmeninis gyvenimas nenukenčia?

- Jis klostosi pakankamai gerai. Turiu mažai laiko, o ir darbų labai daug, tad esu vienišas. Nenoriu, kad šalia esanti mergina kankintųsi dėl dėmesio stokos. Apskritai esu gana vieniša siela.

- Kaip susidomėjai mada?

- Ji mane lydėjo nuo vaikystės. Didelę įtaką darė seneliai, mama. Džiaugiuosi, kad pasirinkau šį kelią, nes jaučiuosi „savose rogėse“. Senelis buvo įvairių įstaigų direktorius, močiutė – gydytoja, mama – mokytoja. Tai – pareigos, kur negali atrodyti bet kaip. Mama ir mano teta, senelis ir močiutė, būdami jauni, dar rusų laikais turėjo savo siuvėjus. Šie siūdavo drabužius specialiai jiems pagal užsakymą. Turbūt todėl ir man susiformavo noras gerai atrodyti. O ypač – klasikos pojūtis.

- Esi kilęs iš tikros inteligentų šeimos.

- Tiesa. Močiutė bei teta - medikės, pusseserė – dietologė, mama buvo veterinarė, o dabar – biologijos mokytoja. Senelis - Henrikas Antanas Petrauskas - kadaise vadovavo psichiatrinei ligoninei. Gaila jo dabar nebėra tarp gyvųjų, nes tai – žmogus, kuris man iki šiol yra autoritetas!

- Kas tau yra stiliaus ikona ir didžiausias mados nusikaltimas?

- Apie stiliaus ikonas kalbėti sunku. Lietuvoje yra begalė žinomų moterų, kurios atrodo pritrenkiamai. Bet juk esmė slypi žmogaus viduje, laimėjimuose, bendravime. Mane be protiškai žavi Astos Valentaitės, Dainos Bosas, Agnės Jagelavičiūtės bei daugelio kitų garsių damų įvaizdžiai. Visur gali atrasti ką nors, kas gniaužia kvapą. O pasaulio mastais, tikriausiai Beckhamų šeima yra ta, kuri man atrodo nepakartojama. Tikra svajonių šeima. Mados nusikaltimas - nemokėjimas suderinti ir manymas, kad didelė ir iš tolo matoma dizainerio emblema sukuria nuostabų įvaizdį. Taip nėra. Mantas Petruškevičius yra pasakęs teisingą frazę: „Velnias slypi detalėse“.

- Šiuo laiku daugelis abiturienčių ir studenčių skuba į išleistuves ir diplomų įteikimus. Kokias stiliaus klaidas jos daro dažniausiai?

- Didžiausia klaida yra nusipiginimas. Siūlyčiau rinktis tai, kas tinka, ir patinka, o tai labai priklauso ir nuo figūros, charakterio, išvaizdos pliusų bei minusų. Todėl geriausia išeitis - pasitarimas su stilistais (šypsosi).

- Ar Lietuvoje dažnai tenka susidurti su stereotipu, kad stilistas – ne itin vyriška profesija?

- Stengiuosi nekreipti dėmesio į tuščias kalbas. Kas daug ir neigiamai kalba, dažniausiai nieko daugiau ir nedaro.

- O kaip, tarkime, sureagavai į neseniai nuskambėjusį nuotraukų projektą, įgavusį „verktinių“ pavadinimą? Pritari privalomajai karinei tarnybai?

- Dėl karinės tarnybos man atrodo, kad tai turėtų būti kiekvieno žmogaus asmeninis reikalas: ar jis nori ir gali atlikti ją, ar tai jo gyvenime yra visai ne pakeliui. Gerbiu tuos, kurie drąsiai žengia į tarnybą ir jaučia pareigą bei norą ten būti, tačiau nesmerkiu ir tų, kurie vengia to. Vyriškumas ne tik tuo pasireiškia. Sukurti darnią šeimą, auginti vaikus, siekti karjeros - taip pat vyriška. Kiekvienas pasirenka gyvenimo tikslą ir kelią.

- Visuomet aptariame ir sveikatos klausimus. Ar yra tekę turėti kokių rimtų nusiskundimų?

- Iš tikrųjų rimtų sveikatos sutrikimų niekuomet neturėjau. Vengiu jų turėti, nes gydytojai nėra mano geriausi draugai. Nors šeimoje nemažai medikų, man tai - svetima.

- Tuomet gal bent valgydamas sveiką maistą atsigriebi?

- Valgau, kada turiu laiko ir tai, kas man skanu. Džiaugiuosi, kad ko gero mano genai tokie ir galiu valgydamas bet ką būti lieknas. Nors iš tikrųjų labai daug ko nevalgau ir nemėgstu. Tačiau nesu sveikos gyvensenos šalininkas ir, manau, sunkiai toks tapčiau. Nors, pavyzdžiui, mėgstu vaisius, stengiuosi jų valgyti kuo daugiau ir kuo dažniau.

- Ką artimiausiu metu planuoji nuveikti?

- Pradėti sportuoti (juokiasi). Dabar tam vis nerandu laiko. O kalbant apie darbus, norėčiau ir toliau plėsti pažinčių ratą, stengtis iš laimėjimo projekte „Aš – stilistas“ išspausti viską. Be abejonės, norėčiau, kad manimi būtų patenkinti ne tik artimieji, bet ir laidos rengėjai, komisija, o ypač prekybos ir pramogų centras, kuris priėmė mane į savo šeimą. Žinoma, ketinu nenustoti kurti, stilizuoti ir kuo daugiau nuveikti mados srityje.