Finale išrinkti keturi nugalėtojai, kuriems suteikta galimybė savo kolekcijas parodyti ant „Mados infekcijos“ podiumo 2014 metų pavasarį– jais tapo Tatjana Grakova, Anos Romanovos ir Dovilės Cibulskaitės duetas, Akvilė Jančiauskaitė ir Ugnė Martinaitytė.

Šiemet paraiškas konkursui pateikė net 74 jaunieji dizaineriai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Rusijos ir Baltarusijos. Finaliniam renginiui atrinkta 16 kolekcijų - tai 14 Lietuvos jaunųjų kūrėjų ir jų duetų bei 2 svečiai iš užsienio – Latvijos ir Rusijos.

Dalyvauti „Injekcijos“ finale, kur pademonstravo po penkis įgyvendintus savo kolekcijų modelius, buvo atrinkti dizaineriai: Akvilė Jančauskaitė, Ana Romanova ir Dovilė Cibulskaitė, Egidijus Učkuronis, Gintarė Salemonaitė, Greta Vitkauskaitė, Jurgita Žaromskytė, Justina Snøw, Karolina Fomičiova Fomi, Kristina Rutkauskaitė, Kristina Sviderskaitė, Liucija Domkutė, Monika Ženytė ir Fausta Povilonytė, Ugnė Martinaitytė, Vitalija Malyško, Artis Štamgūts (Latvija) ir Tatjana Grakova (Rusija).

Dizaineriai savo kolekcijomis bandė atsakyti į klausimą, ką mums reiškia mada, o tiksliau - ar mada mums lygi religijai.

Konkurso finale žiūrovai išvydo daug itin kūrybiškai bei kokybiškai pritaikytų šiuolaikinių technologijų: tai ir 3D spausdintuvais sukurtos drabužių detalės, ir palyginti santūrius drabužius netikėtai praturtinantys QR kodai, ir iš stiklo pluošto audinio pagaminti aukštakulniai, ir netgi aksesuarai, kuriuos kuriant panaudota biologiškai užauginta oda, savo išvaizda ir struktūra panaši į gyvūninės kilmės.

Didžioji dalis konkurso finalistų nėra visiški mados naujokai - absoliuti dauguma šiųmetinių finalistų talkina Lietuvos ir užsienio dizaineriams jų mados namuose, yra dirbę mados savaičių ir festivalių užkulisiuose, patys sukūrę ir pristatę mažiausiai po vieną kolekciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)