Artinantis ypatingai dienai nuotakai turėtų parūpti, ar vestuvių puokštė derės prie suknelės, ar nenuvys šventei įpusėjus, ar gražiai atrodys nuotraukose ir derės prie viso vestuvių dekoro. Siūlome keletą vestuvinių puokščių variantų.

Ant bangos – pievų gėlės

Besituokiantys vasarą turi pranašumą. Jiems nebūtina naudotis floristų paslaugomis ir pirkti atvežtinių gėlių. Gamtoje žydi daug vietinių gėlių, kurias drąsiai galima naudoti jaunosios puokštei ar vestuvių dekorui.

Taisyklingos formos, griežtai apvalios formos puokštės jau nebemadingos. Dabar jaunosios puokštė formuojama laisvai ir plačiai, tarsi ką tik surinkta. Ji gali būti asimetrinė, ištęsta horizontaliai panaudojant dekoratyvias šakas, pavyzdžiui, vynmedžių ar kitus žalumynus.

Anot vestuvių planuotojų, vietos gėlininkų užaugintos gėlės, suderintos su laukinėmis pievos ar miško žolėmis ir gėlėmis, šiemet yra karščiausia stilingų ir ekologiškų vestuvių tendencija.

Daugelis pievų gėlių nėra tokios ryškiaspalvės kaip dekoratyvinės, todėl puokštės retai sudaromos iš vienos rūšies gėlių, bet sukomponuotos iš keleto laukinių augalų rūšių jos atrodo puikiai. Lietuvoje vasarą žydi daug dekoratyvių laukinių augalų, pvz.: baltagalvė, bajorė, rugiagėlė, aguona, raudoklė, gegužraibė, šiušelė, lipikas, lubinas, geltonasis vilkdalgis, naktižiedė, juodgalvė, šlamutis, įvairūs katilėliai. Į laukinių gėlių puokštes tinka dėti ne tik augalus spalvingais žiedais, bet ir miško paparčių lapus, rugių ar kviečių varpas.

Kas gero močiutės darželyje?

Senamadės „močiutės darželio“ gėlės šįmet taip pat yra madingos. Nors daugelio nuotakų nežavi mintis į savo puokštę įpinti gvazdikų ar chrizantemų, bet senosios veislės, pasižyminčios švelniomis spalvomis ir formomis, yra vertos dėmesio.

Pastelinių atspalvių chrizantemos 'Seaton’s J‘Dore' ir 'Apricot Courtier', nuostabaus aromato žydrieji gvazdikai 'Helen', 'Cheddar pink', 'Whatfield Gem', 'Firewitch' ar 'Devon cream' – puikus pasirinkimas. Gėlių darželiuose galima rasti įvairių spalvų pentinių, astilbių, skaistenių, rusmenių, šalavijų, ežiuolių, žiognagių, saulainių, vilkdalgių, flioksų, veronikų, vingirių ir kitų gėlių, puikiai tinkančių puokštei formuoti.

Prabangos dvelksmas

Toms, kurios nori karališkų vestuvių, šiemet siūloma itin daug puošybos elementų su žvakėmis, žvakidėmis, išskirtinės formos vazomis, smulkių dekoro elementų, gėlių girliandų.

Tokiose vestuvėse jaunosios puokštei tiks pastelinės rožinės spalvos gėlės, papildytos sudėtingesniais ir gilesniais oranžinės, koralų, šilto šerbeto atspalviais ar net rūdžių spalva. Šie deriniai neapsieis be rožių, bijūnų, kalijų, kardelių, jurginų ir kitų išraiškingų žiedų, kursiančių prabangos įspūdį.

Skintų gėlių puokštės ir girliandos – nuostabus vestuvių dekoro elementas. Kurdamos karališkų vestuvių įspūdį, nepamirškite, kad gėlės natūraliau atrodo ne vienos, o žalių lapų ir dekoratyvių šakelių fone.

Įkvėpimas iš virtuvės

Vis labiau populiarėja vestuvių gėlių dekoracijos, kuriamos iš augalų ir vaisių. Prieskoninės žolelės, vaisiai, riešutai ir kiti valgomi skanumynai gali atlikti svarbų vaidmenį dekoruojant vestuvių puokštę ar stalus. Tam naudokite gervuogių, serbentų, šermukšnių šakeles ir uogas, įvairius vaisius ar net daržoves: lapinius kopūstus, petražoles, dekoratyvines įvairių spalvų morkas.

Lauko žibintas kitaip

Įdomus ir praktiškas sprendimas – jaunosios puokštę įkurdinti lauko žibinto dėžutėje. Dar geriau, jei panašias puokštes turės ir jūsų pamergės. Taip sukursite originalią šventės nuotaiką ir stilių. Parinkite stilingus, sendintus lauko žibintus be stiklo ir juose sukurkite kompoziciją iš frezijų, aguonų ankščių, usnių, miglinių augalų. Po ceremonijos šias puokštes galėsite pastatyti ant stalo.

Puokštė-girlianda

Puokštei-girliandai sukurti naudokite įvairaus ilgio žydinčias gėles. Kai kurios jų gali užaugti iki 2 m aukščio. Kompoziciją galima kurti iš pentinių, aguonų ankščių, jurginų, česnakų žiedų, plukių, vėdrynų, frezijų, jurginų, usnių ir žalių lapų.

Puokštei papuošti galite panaudoti ilgus, banguotus, natūralių audinių kaspinus. Kaspinams ieškokite itin prabangių audinių – dažyto šilko, plono brokato, atlaso. Kaspinai gali būti naudojami su kitomis subtiliomis puokščių detalėmis – perlais, kriauklėmis, drugiais.

Ryškus energijos užtaisas

Mėgstančioms ryškias gėles jaunosios puokštę siūlome komponuoti iš kelių spalvų. Pasirinkite raudonus, oranžinius, geltonus, violetinius, mėlynus, citrinų spalvos įvairaus dydžio žiedus. Juos perriškite neryškiu kaspinu ar kita medžiaga. Ryški puokštė suteiks stiprios energijos jums ir visai šventei. Tokias pačias puokštes galite pagaminti ir savo pamergėms.

Galima ir iš laikraščių

Vietoje to, kad brangiai kainavusią jaunosios puokštę vyniotumėte į gražų popierių, pasigaminkite puokštę iš laikraščių. Tai – ne tik originalus, crazy sumanymas, bet ir ekologinių idėjų skleidimas. Jei ir jūsų išrinktasis mąsto panašiai, kodėl nepabandžius?

Tokia puokštė kainuos vos kelis eurus ir tikrai išsiskirs iš kitų. Gėlėms gaminti pasikvieskite savo drauges – kartu dar ir smagiai praleisite laiką. Gamybai naudokite klijų pistoletą, savo mėgstamo laikraščio (tikimės, kad tai bus „Savaitraštis Kaunui“) puslapius su rašiniais apie madą, pramogas ar restoranų apžvalgomis ir receptais.

Žali tonai vis dar madingi

Jei pabodo balti gėlių tonai ir nemėgstate ryškių žiedų, pabandykite sukurti žalsvų atspalvių jaunosios puokštę. Jai naudokite žalsvo ir kreminio atspalvio skirtingas gėles ir žolių priedus.

Drąsesnės gali susikurti jaunosios puokštę vien iš prieskoninių žolelių: rozmarinų, lauro lapų, šalavijų ir kt.

Linkėjimai iš Naujojo Orleano

Kaip žinia, džiazas gimė Naujajame Orleane (JAV) ir jo apylinkėse, todėl stilius, įprasminantis bliuzą, regtaimą ir ansamblinio muzikavimų pradžią kartais vadinamas Naujojo Orleano stiliumi. Jei jums jis patinka, kodėl jo nepasirinkus vestuvių tema? Vietoje jaunosios puokštės užteks gėlėmis ir plunksnomis dekoruoto skėčio.

Specialiai dekoruoti skirtų skėčių nesunkiai galima rasti specializuotose parduotuvėse. Gėlių pasirinkimas priklausys nuo jūsų skonio – galite rinktis tamsių, juodų atspalvių žiedus, eukalipto šakeles ar uogas. Nepamirškite tarp jų įpinti karoliukų ir plunksnų.

Skintų gėlių akcentai

Šį sezoną jaunosioms madinga pasipuošti pačių pasigamintais gėlių priedais. Augalai, iš kurių kursite jaunosios puokštę, gali tikti ir dėvimiems priedams. Tai gali būti subtilūs pavieniai žiedai, gražios šakelės ar sukulentai. Iš jų kurkite auskarus, seges, apyrankes ar karolius. Tokie gyvų gėlių akcentai atrodys tikrai originaliai.