Pasak grožio specialistų, kiekviena moteris savo rankinėje turi turėti kokybiškas ir jos odos tipui tinkamas makiažo priemones. Ypač, švenčių periodu, kai dažnai tenka naudoti makiažo priemones.

Būtiniausių priemonių krepšelis

Pirmas žingsnis, ką kiekviena moteris turi atlikti – tai sužinoti, kokia yra jos oda: odos tipas, probleminės vietos, jautrumo lygis, kita informacija, kuri yra pati svarbiausia renkantis makiažo priemones.

„Nustačius tai galima formuoti makiažo krepšelį. Būtiniausios priemonės, kurias turi turėti kiekviena moteris: veido kremas, makiažo valiklis, tonikas, maskuoklis. Biri pudra, jei oda riebesnė. Kreminė pudra, jei oda sausesnė. Blakstienų tušas, akių pieštukas bei šešėliai, lūpų dažai, skaistalai. Tai pagrindinės priemonės odai paruošti ir makiažui atlikti“, – sako grožio namų „Glamour style“ vadovė Raminta Babrauskienė.

Pasak jos, renkantis maskuoklį būtina žinoti, kad žalios spalvos priemonė maskuoja raudonį, geltonos spalvos – melsvas, alyvinis – rudos spalvos dėmes.

Šventinės tendencijos

Šių metų kalėdinių bei Naujųjų metų vakarėlių metu specialistė pataria būti įvairiapusiškoms ir nebijoti eksperimentuoti su spalvų deriniais bei skirtingomis dažymo technikomis. Nemėgstančios išsišokti visada gali rinktis natūralų arba minimalistinį makiažą. Pasak R. Babrauskienės, jei oda sveika ir prižiūrėta, moteris spinduliuos grožiu ir be papildomų makiažo triukų.

Tiesa, specialistė įspėja, rengiantis vakarėliui ar renginiui, makiažą būtina derinti prie nurodyto aprangos kodo, renginio laiko bei pobūdžio. Linksmam draugų vakarėliui tiks vis dar populiarios padūmavusios akys, kurios šį sezoną turėtų būti dar tamsesnių ir ryškesnių atspalvių. Vakariniam šaltojo sezono makiažui prie aprangos galima derinti ir auksinius, bronzinius ar sidabro spalvos šešėlius bei papildomus blizgučius.

Lūpos šį sezoną išlieka itin svarbios. Itin madingi ryškių, raudonų ir uogų spalvų lūpų makiažai. Rekomenduojamos lūpų spalvos: braškių, vynuogių, rožinė, burgundiška raudona. Prie tokio makiažo galima derinti ir tokios pat ryškios spalvos nagų laką. Tai klasikinis, moteriškumą pabrėžiantis stilius. Tiesa, specialistė sako, kad gaivūs rožiniai atspalviai – taip pat madinga tendencija šią žiemą. Ši spalva suteikia lengvumo veide ir padaro veido bruožus švelnesnius.

Teminiams vakarėliams, R. Babrauskienė rekomenduoja rinktis, makiažą su kūrybiška akių apvedimo linija. Tokio makiažo pagrindinis akcentas – akių pieštuku atliktas akių apvedimas. Gali būti atliekami skirtingi grafiniai piešiniai.

Vakarėliui taip pat tiks ir įvairiaspalvis makiažas. Specialistė pataria žaisti su įvairiomis skirtingomis spalvomis akių srityje, paliekant lūpas neutralios spalvos. „Rinkitės violetinę, žalią, geltoną, mėlyną ar rožinę. Itin efektyviai vakarėlio metu taip pat atrodys ir tamsios juodos lūpos. Prie jų reiktų derinti natūralų makiažą“,– aiškino R. Babrauskienė.

Lietuvėms pavyzdys – užsienio žvaigždės

Grožio namų vadovė pastebi, kad prieš šventes moterys daugiau laiko skiria grožio puoselėjimo procedūroms. Dažnai jas paskatina ir užsienio žvaigždžių pavyzdys. Siekdamos tobulos ir nepriekaištingos išvaizdos žymiausios pasaulio moterys Victoria Beckham, Beyonce, Paris Hilton, Kate Halms, Kim Kardashian, Jenifer Lopez ir kitos neapsieina be blakstienų ar plaukų priauginimo, kitokių procedūrų.

Būtent plaukų priauginimo procedūra itin populiarėja ir Lietuvoje. R. Babrauskienės teigimu, pagal kiekvienos klientės poreikį bei plauko struktūrą yra parenkamas tinkamiausias plaukų priauginimo būdas: karštasis arba juostelėmis.

„Dabar, kai ypač daug dėmesio skiriama plaukų gydymui ir jų priežiūrai, savo klientėms rekomenduoju visiškai plaukams nekenkiančią plaukų priauginimą juostelėmis procedūrą. Plonos ir nematomos juostelės tvirtinamos be karščio ir cheminio poveikio, jos nejaučiamos liečiant ir nesukelia jokio diskomforto. Korekcija atliekama kartą per 1-2 mėnesius“,– aiškino R. Babrauskienė.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)