„Dalį modelių jau esame atsirinkę. Tai – žmonės, su kuriais esame dirbę anksčiau, kurių išvaizda ir laikysena atitinka mūsų kuriamų rūbų viziją. Tačiau kolekcijos pristatymui reikalingi daugiau nei 100 modelių, tad jų ieškome nuolat”, - sako dizaineris.

R. Kalinkinas prasitaria, kad įdomius veidus gaudo ir gatvėje: „Jei pamatau merginą ar vaikiną, kuriems charizma tiesiog įsiūta po oda, galiu nors ir sprinto distanciją bėgti, kad tik pasivyčiau.” Tokiu būdu dizaineris yra radęs jau ne vieną modelį būsimam kolekcijos pristatymui. Patirties trūkumas, pasak jo, nėra kliūtis – ėjimo technika išmokstama, o įgimtas vidinis žavesys – bruožas, vertas medžioklės ir mieste, ir oficialiose atrankose.

Šiandien yra paskutinė diena registruotis į pastarąją – modelių atranka gyvai vyks pirmadienį, rugpjūčio 27 dieną Vilniuje, tačiau visos detalės atskleidžiamos tik el. paštu info@vilniusmodels.lt užsiregistravusiems ir atsiuntusiems savo duomenis bei nuotraukas. Atrankoje dalyvaus ne tik pats R. Kalinkinas, bet ir choreografas Gytis Ivanauskas, padėsiantis įvertinti modelių eiseną ir laikyseną.

Tačiau vien lietuviškais veidais modelių paieška nesibaigs – rugsėjo 6 dieną dizaineris lankysis Rygoje, kur taip pat vyks pirminė modelių atranka.

„Šį kastingą organizuojame kartu su lietuvišku „Coffee Inn“ kavos tinklu, Rygoje turinčiu jau tris kavines. Aplink šias vietas tiek Vilniuje, tiek Rygoje visad būna stilingo jaunimo, tarp kurio tikimės rasti įdomių ir mums tinkamų veidų. Vilniuje taip kelis modelius ir nusižiūrėjome, o kelionė į Rygą, manau, bus įdomus ir naudingas prasiblaškymas tarp bemiegių kolekcijos ruošimo naktų”, - pasakoja dizaineris. Atranka rugsėjo šeštąją vyks nuo 14 valandos „Coffee Inn” Audėjų g. 15, Rygoje.

Roberto Kalinkino kolekcijos „Pavasaris / Vasara 2013“ pristatymas „Siemens” arenoje Vilniuje vyks spalio 10 dieną, trečiadienį. Bilietus jau platina „Tiketa”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt