Dizainerė Diana Kuzmickaitė siūlo šventiniam vakarui rinktis viso pasaulio mados podiumuose ir mados guru spintose karaliaujantį retro stilių. Sakote, visą ansamblį sukurti yra per daug vargo? Išeitis – pasirinkite netradicinius aksesuarus ar retro stiliaus batelius, kurie gali tapti jūsų įvaizdžio akcentu.

Nebijokite spalvų

Pasak dizainerės, papuošalų ar tokios avalynės nebūtina ieškoti tik parduotuvėse. Galbūt mamos spintoje atrasite batelių su stora, į apačią platėjančia pakulne, užapvalinta nosele, o dar geriau – ir dirželiu apie kulkšnį? Jei jie dar ir raudonos, mėlynos, geltonos ar kitos ryškios spalvos – tai didysis darbas beieškant, kaip atrodyti šventinį vakarą, jau padarytas! „Šiuos batelius galėčiau įvardyti bene ryškiausia ir įdomiausia šių metų avalynės tendencija“, – teigia D. Kuzmickaitė.

Bendradarbiaudama su „Deichmann“, ji raudonus lakuotus aštuntąjį dešimtmetį menančius batelius kartu su Aušra Urbanavičiūte pasirinko šių metų kolekcijos pristatymui „Mados infekcijoje“. Prie akį traukiančių batelių dizainerė rekomenduoja derinti nuosaikesnę, paprastesnę aprangą.

„Esu minimalizmo mėgėja, todėl siūlyčiau rinktis vieną vyraujančią drabužių spalvą, o batelius – ryškios kitos spalvos“, – siūlo ji.
Rinkitės avalynę iš tokių retro medžiagų kaip lakuota oda, zomša, gyvatės odos imitacija. Dar geriau, jei šios medžiagos derinamos viena su kita.

Klasikos mėgėjoms

Ruošiantis į vakarėlį D. Kuzmickaitė pataria atkreipti dėmesį ne tik į madą, bet ir į laiką bei vietą.

„Juk vienaip rengiamės eidami pas tėvus į svečius, o kitaip – į oficialų priėmimą. Todėl pirmiausia reikėtų paisyti aprangos kodo“, – primena D. Kuzmickaitė.

Jei iškilmingam šventiniam renginiui norisi „saugesnio“ varianto, arba retro stilius jums tiesiog ne prie širdies, niekad nesuklysite pasirinkusios klasikinius juodus aukštakulnius, kurie gali būti saikingai papuošti blizgančiomis akutėmis. Prabangos įvaizdžiui suteiks satinu dekoruoti bateliai ir tokios pat medžiagos delninukės. Tokių klasikinių derinių spalvinėje gamoje karaliauja ne tik juoda, bet ir nelabai ryški raudona bei tamsi mėlyna.

Šiemet vis dar madingi aukštakulniai su nedidele platforma, gausiai puošti blizgučiais ar nėriniais. Jie atkreipia dėmesį, kad šį sezoną itin daug dėmesio skiriama batelių noselės ir užkulnio puošybai. Kaip ir prie ryškių batelių, kontrastingų medžiagų ar gausiai puoštus batelius vertėtų derinti prie vienspalvės neįmantrios suknelės, kad šventinį vakarą tikrai jaustumėtės ir atrodytumėte stilingai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)